Кінотеатр «Родина» хоче купити обладнання для показу 3D-фільмів

Кінотеатр «Родина» хоче купити обладнання для показу 3D-фільмів
  • З 2017 року триває оновлення кінотеатру в центрі Вінниці.
  • Тут вже відремонтували дах, кінозал, фойє, замінили екран.
  • А цьогоріч хочуть облаштувати 3D-систему з новою акустикою, яку оцінили у 1,5 мільйона гривень.

Один з найстаріших кінозалів міста, 74-річну «Родину» (наголос на «и»), послідовно ремонтують, починаючи з 2017 року. Того року в міському кінозалі повністю замінили покрівлю, капітально відремонтували кінозал, де тепер є 120 крісел; та облаштували новий голландський екран.

Наступного 2018 року зробили капітальний ремонт фойє. А цьогоріч хочуть до кінозалу додати нове обладнання, завдяки якому в «Родині» почнуть показувати 3D фільми.

За тендерною документацією майбутній підрядник має надати кінотеатру:

Відео дня
  • DLP-кінопроектор Barco DP2K-6E Alchemy для екранів шириною до 7,5 метрів та медіа сервер, розроблений для показу цифрового кіно в розмірі 2К, і 4К
  • Поляризаційна 3D система
  • 2000 окулярів з круговою поляризацією
  • Цифровий кінопроцесор CP 750 від британської компанії Dolby або еквівалент
  • Заекранна акустика
  • Забезпечити монтаж та наладку всього обладнання.

Директорка кіно «Родина» Галина Бондар розповідала журналісту, що їм потрібна 3D-апаратура, щоб «розвивати формати».

— У майбутньому ми б хотіли показувати прем’єрні фільми. Тим паче, для цього є сучасний кінозал, екран. Нова апаратура для кінотеатру це наче живильний орган, без якого не можна жити та рости, — казала Бондар.

За нову апаратуру кінотеатр готовий заплатити 1 мільйон 536 гривень, які дають з бюджету Вінницької міської ОТГ. Підрядника мають обрати у березні, а до 10 травня це підприємство має завершити установку 3D-системи і нової акустики.

А скільки загалом на оновлення «Родини» витратили за останні роки? Через DoZorro порахували, на кінотеатр витратили 2 мільйони 985 тисяч гривень з міського бюджету. Це сума без урахування останнього тендеру на 3D-апаратуру. Адже початкова ціна 1,5 мільйона може ще зменшитися.

Читайте також:

Фото та відео з архіву «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Artem Bondarenko

    IMAX не будет :(
  • Ваняк

    зачем? концентрация кинозалов на соборной и так уже зашкаливает...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up