Кілометри романтичних вузькоколійок: поїзд «Гайворон-Рудниця» зняли з повітря

Кілометри романтичних вузькоколійок: поїзд «Гайворон-Рудниця» зняли з повітря
  • Вузькоколійка Рудниця - Гайворон - Голованівськ — одна з найдовших вузькоколійних залізниць Європи.
  • Минулого року даний маршрут зняли з висоти за допомогою дрона. Відео показує красу нашої землі.

Відео опублікували на youtube. Його автором є користувач під ніком «Oleh Hudzeliak».

В описі детально розповідають про Гайворонську вузькоколійку.

«Вона була розташована на сучасній території п'яти областей України та на території сучасної Молдови. До кінця 1950-х років Гайворонська мережа досягла пікової точки свого розвитку, протяжність ліній тоді становила близько 700 (!) кілометрів. Згодом, лінії почергово перешивали на стандартну ширину колії 1520 (1524) мм., але економічна криза СРСР кінця 80-их завадила планам остаточного демонтажу вузької колії на користь широкої. Так й збереглася ця вузькоколійка донині. Унікальність станції Гайворон полягає в тому, що на ній повноцінно працюють дві системи: ширококолійна та вузькоколійна, — йдеться в описі. — До початку карантинних обмежень у березні 2020 року ділянка Гайворон - Рудниця використовувалась для регулярних пасажирських перевезень, хоч й не таких активних, як раніше. Пасажирський рух на ділянці з Гайворона до Голованівська був закритий у січні 2019 року».

Відео дня

Також автор зазначає, що нині протяжність маршруту складає 130 кілометрів: 78 км від Рудниці до Гайворона і 52 км від Гайворона до Голованівська.

Пропонуємо вам розслабитися та подивитися на кілометри «романтичних вузькоколійок з повітря»:

 

Читайте також:

На Вінниччині СБУ вилучила алкогольного сурогату на майже мільйон гривень

Перша вакцинована від COVID-19. Щеплення отримала лікарка Людмила Бойко

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила Бурлаченко

    мої рідні місця.
  • Татьяна Андрущак

    Рудниця, рiдненька!
  • Benya Raiderman

    Хана ей как и всем историческим жд области
  • Вадим Шевчук

    ага...только нынче все закрыли(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up