Хорт на волі: мітинг у центрі міста та галас в суді. Як це було? (ОНОВЛЕНО)

Хорт на волі: мітинг у центрі міста та галас в суді. Як це було? (ОНОВЛЕНО)
  • За події 6 грудня 2014 року Юрія Хорта Павленка посадили під варту
  • Хорт просидів за гратами два роки
  • І сьогодні, 6 грудня 2016 року його випустили на волю. Як це відбувалося? Слідкували «20хвилин»

9:00 — люди почали збиратися під стінами Вінницької обласної ради. Сьогодні відбулося засідання апеляційного суду, на якому Юрій Павленко мав висловити своє останнє слово. Вінничани зі сходів обласної ради звинувачували «режим, який саджає кращіх синів України». Та окрім того, люди говорили і про наболіле:

— Чому гривня впала втричі? Коли цю Гонтарєву нарешті посадять?

— А цей Аваков. Створили, блін, поліцейську державу з титушками!

Відео дня

— Чому Порошенко не припинив війну? Він же казав, що АТО триватиме лічені години.

Активісти притягли шини, які обіцяли підпалити, якщо суд не випустить Юрія Хорта.

Previous Next

9:30 — вінничани відправилися вздовж Соборної, щоб потрапити на засідання по справі Юрія Хорта Павленка, що відбулося в обласному апеляційному суді. Йшли голосно, викрикуючи «Ганьба» та інші вислови, що стосуються як державних, так і обласних органів влади.

Previous Next

9:45 — розпочалося засідання по справі Юрія «Хорта» Павленка. Судді надали слово адвокату Валерію Палію, прокурорам та самому Павленку. Не сподіваючись, що його випустять, Хорт висловив своє останнє слово. Після цього судді вийшли у нарадчу кімнату, де пробули близько години.

Previous Next

10:15 — активісти зібрали повну залу суду. Люди викрикували заклики «Ганьба», «Юрі волю», «Слава України». Кумедно було те, що один з активістів викрикував «Слава AC DC!». До того ж, вінничани неодноразово співали гімн України.

Previous Next

12:06 — судді вийшли з нарадчої кімнати та сказали рішення суду:

— Рішення суду першої інстанції скасували, та відправили справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Активісти вигукували «Ура», хвалили суддів за те, що випустили Хорта та обіймали Юрія, якого тільки випустили з-під варти.

12:24 — Хорт вийшов з будівлі обласного суду: без кайданок та вартових. Далі, активісти на чолі з Юрієм Павленком пішли по дорозі до облради із закликами — «Олійника у відставку». Діючого голову облради Анатолія Олійника активісти звинувачували в тому, що його «не обирав народ», і «Олійник звозив тітушок під облраду».

Previous Next

12:47 — Юрій Хорт разом з активістами мітингує під облрадою. Він заявив, що не зупиниться і буде боротися з ворогами українського народу. Павленко пообіцяв, що буде сприяти звільненню Віти Заверухи, яку зараз судять в Києві.

Previous Next
Нагадаємо, 8 грудня 2014 року правоохоронці затримали лідера «Народного трибуналу» Юрія Хорта. Юрія Павленка знову доправили в СІЗО, де він відбуває міру запобіжного заходу 60 діб позбавлення волі за події 6 грудня.

Хорта звинувачували у хуліганстві та умисному заподіянні 8 працівникам правоохоронних органів тілесних ушкоджень. Але сам Хорт вважає, що його судять за те, що порвав портрет  Порошенка з кабінету Олійника під час штурму облради 6 грудня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Alexandr Borisov

    Потім хай нічого не кажуть ті бабульки, коли він і його дружки будуть дити когось з їх рідних. І прочитайте вже нарешті про цього "патіота" http://news.liga.net/news/society/695513-natsionalista_budut_sudit_za_miting_protiv_immigratsii_sna.htm він такий самий як завірюха

  • Нечастий гість

    Шановні! Хто ще вірить, що саме ці "активісти" , чи все на світі програючий Палій могли когось звільнити? ВСЕ вирішено нагорі, а не півсотнею бабусь та дідусем у строкатому комбінезоні))) Зараз не на часі такі як Хорт за гратами. Такі як він мають бути на волі та й далі дискредитувати всі критичні до влади ідеї.
  • Мальчиш Плохиш

    " Ах оставьте ненужные споры" . Щегол хотел подняться в смутное впемя, его просто ткнули мордой в .. даже не асфальт, и сказали, знай свое место. Был бы он идейным, сидел бы сейчас на передке. А так на жопе отсидел чуть-чуть, а теперь мемуары строчить будет.
  • Oleg

    вот я лично думаю что вы завидуете что вас туда не посадили )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up