"Да с вашей политикой вас вздернут на галстуке", - євреї про відкриття пам’ятника Петлюрі у Вінниці

"Да с вашей политикой вас вздернут на галстуке", - євреї про відкриття пам’ятника Петлюрі у Вінниці
  • Вчора, 14 жовтня, у Вінниці відкрили пам'ятник Симону Петлюрі;
  • Це перша в Україні повноцінна скульптурна композиція на честь державного та військового діяча;
  • Через це євреї постять у facebook гнівні коментарі.

Пам’ятник встановлено на подвір’ї будівлі, де розташоване обласне радіо. З 7 травня до 19 червня 1920 року у будівлі розміщувалася Військово-похідна Канцелярія Головного Отамана.

У подальшому пам'ятник стане частиною історичного комплексу - Музею Тимчасової Столиці.

Відкриття пам'ятника відбулося у День захисника України під час фестивалю військово-історичної реконструкції "Вінниця – Столиця УНР", який присвячено 100-річчю української революції.

Відео дня

Читайте також:

“Селфі з Петлюрою”: отаману УНР відкрили пам’ятник у повний зріст

Євреї не зрозуміли відкриття такого пам’ятника.

"Вчера в Виннице открыли памятник Петлюре. Бандиту и погромщику. Полулисту до мозга костей, долгое время ратовавшему за Украину как верную область России. Сегодня он был бы депутатом всех созывов, казаком Гаврилюком, летчицей Савченко и Саакашвили в одном лице, присыпанный для вкуса младшим Рыбчинским", - пише на своїй сторінці Гарік Когородський.

“Шуму” навів і Зорій Файн.

"У меня вчера украли Винницу,

Посадив на лавочке петлюру,

Вместо деда моего, который вырезан

В девятнадцатом году продажной шкурой.

На Иерусалимке, в тихом дворике,

Никогда вы идиш не услышите,

Там сидит печальный, как надгробие,

Идол и его кровавый след.

У моих детей украли Винницу

И у ваших тоже, вы не думайте -

Там где ложь, и за неё не стыдно нам -

Там позор и будущего нет", - пише він.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Юрій Баланчук

    Я  не розумію чому такий скандал довкола пам'ятника ? Що в цьому особливого ?Так,  Петлюра один з українських героїв . Тобто коли переіменували проспект Бандери то нічого а пам'ятник Петлюрі - це скандал .
  • Марина Боярчук

    А чому вони всі мовчали,коли по всій країні стояли ботсвани напівкровці Леніну,грузинському жиду Кобі,Свердлову та іншим жидам,які заморили голодом і утопили у крові українців?
  • Петро Опришок

    ПАРХАТА  ЛУКАВА Ж2 нахабно мстить не лиш Петлюрі   а всім патріотам  петлюрівцям\бандерівцям.......Всім НАШИМ патріотам . відомо шо  СИН СВЯЩЕННИКА   християнин СИМОН ПЕТЛЮРА  забороняв єврейські погроми і мав серед Українців прізвисько "ждвський тато", а натомість в Парижі був убитий сімома пострілами представником цього наброду  в УКРАІНІ  одеситом \чекістом ШВАРЦМАНОМ котрого за це  куплений комунождівнею суд  засудив до штрафу  в 1 франк  ....

    Тепер вони  НАХАБНО з ІЗРАЙЛЮ  розповідають, кому   в Украіні з НАШИХ  Героів  слід ставити пам'ятники...СВІТЛАЯ ВІЧНАЯ ПАМЯТЬ  славному СИМОНУ   Петлюрі котрий є в БОГА  давно вже святий та  має вернутися  серед сонячновоскреслих  НАШИХ Героів  ....ДИВІТЬСЯ це  відео  й ГУГЛіть ПРОРОЦТВА УПА =https://www.youtube.com/watch?v=vGM8Q20dBXQ&t=6s  НЕ ЗРАДЬТЕ ПЕТЛЮРУ й   ПЕТЛЮРІВЦІВ...Й ВСІХ НАШИХ СПРАВЖНІХ ГЕРОІВ...Слава УКРАІНІ  !  Слава ПЕТЛЮРІ  !

    Задунайский Торонтуй reply Петро Опришок

    И вот такому дерьму открыли безвиз?? Прикольно))

    Юрій Баланчук reply Задунайский Торонтуй

    А чем тебя лично не устраивает Петлюра ?
  • Валерка

    Открыли памятник, ну и что?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up