Екологічний рекорд: протягом дня на Вінниччині висадили понад 200 тисяч молодих дерев

Екологічний рекорд: протягом дня на Вінниччині висадили понад 200 тисяч молодих дерев
Від Бершаді до Вінниці висаджували дерева у суботу, 10 квітня
  • Сьогодні, 10 квітня, у ста країнах світу садили дерева у рамках акції «Озеленення планети».
  • У Вінниці з’явилися молоді саджанці на честь лікарів, які рятують від коронавірусу, і чорнобильців — 35 років тому вони врятували світ від ядерної катастрофи.
  • Як відбувалася акція?

Упродовж дня надходила інформація про велике озеленення області. На сайті обласного управління лісового і мисливського господарства повідомляли про те, як відбувається акція у районах. На Фейсбук-сторінці організатора акції Ганни Давиденко розповідали, як садять дерева у Вінниці.

Присвячуємо лікарям і чорнобильцям

У суботу, 10 квітня, лісівники області висадили 203 тисячі дерев на площі 46,3 гектари, розташованих на 28-ми ділянках. Ще майже 30 тисяч гектарів молодих дерев з’явилося на територіях сіл, селищ і міст краю.

Такий результат акції «Озеленення країни: мільйон дерев за добу». До участі в ній долучилися посадовці, підприємці, вчителі й учні, студенти, зокрема, студенти-іноземці.

Відео дня

За інформацією Ганни Давиденко, у сквері «Каліча» молоді саджанці висадили на честь вінницьких лікарів, які нині рятують людей від Covid-19. Про це нагадуватиме встановлена табличка.

Ліквідатори аварії на ЧАЕС разом з Наталією Квят створили алею у пам'ять про тих, хто 35 років тому рятував світ від найбільшої планетарної катастрофи.

На Старому Місті гвардійці з військової частини 3008 Національної гвардії України спільно з Вінницьким козацьким полком імені Івана Богуна висадили 30 сосен до 30-річчя Незалежності України.

Дерева садили викладачі і студенти національного технічного університету, працівники дитячого садка та прихожани церкви у мікрорайоні Тяжилів, компанії  KNESS, Подільського зоопарку, ОСББ «Грибоєдова 3», загальноосвітніх шкіл  №№16 та 25, низка інших колективів.

Озеленення нашої області проходить вже другий рік поспіль в рамках наймасштабнішого екологічного спільного проекту Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Державного агентства лісових ресурсів та благодійною організацією «Благодійний фонд «Озеленення України».

«Колись приїду, подивлюся, як росте моє дерево»

Про те, як працювали військові, розповіла прес-офіцер частини Анна Лазуренко. За її словами, працювали у сквері на окраїні міста. Спершу довелося прибрати старе листя, розчистити ділянку від поваленого гілля. Цілу годину витратили на це. Працювали разом з волонтерами. Тоді взялися за лопати.

— Людям тут буде приємно прогулятися, провести час, —  каже нацгвардієць Назар Руденко. — Закинутий сквер не впізнати. Для цього виявилося наше бажання та не байдужість. Колись приїду, подивлюся, як росте моє дерево. Завжди приємно залишати гарний слід.

За словами прес-офіцера, приємно вразило те, що дехто з людей, які в той час проходили повз, зупинялися, цікавилися, що тут відбувається, а далі самі долучалися до роботи. Серед таких був хлопець на ім’я Вадим.

— Побачив, як військові садять дерева, запитав, чи можу я приєднатися до них, — розповідає вінничанин Вадим. —  Затратив якихось 15 хвилин свого часу, зате отримав масу задоволення, і від роботи, і від спілкування з нашими захисниками і волонтерами.

Загалом гвардійці висадили 50 дерев.

— Крім сосен, посадили клени, дуби, — розповів командир роти стрілецького батальйону старший лейтенант Павло Бабак. — Саджанці заздалегідь готували лісівники. Акція дуже благородна. Дерева у місті дуже потрібні, особливо у час зміни клімату. Нам приємно, що зробили свій внесок у досягнення екологічного рекорду.  


Читайте також:

Енді Вейр and Рут Мартін: п’ять книг на подарунок до Дня космонавтики

ТОП-10 вже анонсованих культурних подій, які мають відбутися у Вінниці

Про хороше, не дуже і зовсім погане. Зібрали ТОП-15 цьогорічних відео про Вінницю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Betulla Betulla

    А скільки дерев  вирізали за сьогодні ?
  • Читач48

    створюємо ліси разом, а коли прийде час їх зрубаемо і продамо ми. лісники. ахиренная справедливость. пусть лесники и сажают.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up