Енді Вейр and Рут Мартін: п’ять книг на подарунок до Дня космонавтики

Енді Вейр and Рут Мартін: п’ять книг на подарунок до Дня космонавтики
yakaboo.ua
  • У понеділок, 12 квітня, в Україні відзначатимуть День космонавтики. Якщо ваші друзі або діти захоплюються цією тематикою, то подаруйте їм книгу про космос. Кілька таких ми радимо в цій добірці.

«Космічні мільярдери»

(Тім Фернгольц)

У книзі пишеться про те, що ми рухаємося до великих космічних монополій (пригадаємо Ост-Індські компанії), які зможуть володіти цілими планетами. Наприклад космічний мільярдер Ілон Маск, який вже сьогодні активно пропагує польоти на Марс. У недалекому майбутньому може статися так, що його компанія буде володіти територіями на Марсі. Ми розуміємо, що він робить важливі відкриття, і впроваджує нові технології на благо людства, але у першу чергу — це величезні гроші та нові перспективи їх заробляння для корпорацій. 

Відео дня

«Як ми житимемо на Марсі»

(Стівен Петранек)

Автор книги щиро вірить в те, що життя на червоній планеті є запасним планом для людства, якому в недалекому майбутньому може знадобитися нова домівка. Стівен Петранек переконаний, що людям буде не складно «переїхати» на Марс, а також розмірковує, якою буде наша подальша взаємодія з космосом. 

«Марсіянин»

(Енді Вейр)

Ця знайома багатьом з нас книжка розповідає про астронавта Марка Уотні, який внаслідок певних обставин залишається один на Марсі. Тепер астронавту доведеться докласти багато зусиль і фантазії, аби вижити і спробувати повернутися на Землю.

«Маленькі дослідники. Космічний світ»

(Рут Мартін)

Ця книжка допоможе маленьким мрійникам вирушити в космос та дізнатися багато цікавої інформації не лише про нашу планету, але й про Сонячну систему та навіть ті куточки Всесвіту, які знаходяться далеко за її межами. 

«Моя перша енциклопедія. Загадковий космос»

(Олена Ольховська)

Ще одна книга, яка може прищепити дитині любов до космосу. На її сторінках авторка зібрала найважливіше про кожну з планет Сонячної системи, саме Сонце і Місяць. Тут доступною для малечі мовою викладені основні космічні явища та терміни. Не дивуйтесь сильно, коли після прочитання дитина розкаже вам, чому Уран «лежить на боку» і що то за червона пляма на Юпітері, як влаштована МКС, що таке невагомість та багато всього іншого.
 

Читайте також:

ТОП-10 вже анонсованих культурних подій, які мають відбутися у Вінниці

Про хороше, не дуже і зовсім погане. Зібрали ТОП-15 цьогорічних відео про Вінницю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up