Досі громихає. В опергрупі військових розповіли, що за ніч зробили в Калинівці

Досі громихає. В опергрупі військових розповіли, що за ніч зробили в Калинівці
  • Досі чути вибухи на військовому складі під Калинівкою. Не такі гучні, як уночі, але вони не припинилися.
  • Військові з надзвичайниками не ліквідували пожежі.
  • Що вони зробили за ніч і яка ситуація на ранок у місці надзвичайної події?

Редакція отримала інформацію про те, що зараз діється в Калинівці, від військових із опергрупи Повітряних сил, створеної минулої вночі і відрядженої на місце пожежі з вибухами.

– Заходи з локалізації тривають, – говорить Роман Юрчило, прес-секретар командування Повітряних сил, який працює в оперативній групі. – Мобілізовані в готовність для надання допомоги практично всі пожежні підрозділи. Повітряні сили спільно з Украероцентром ввели обмеження в радіусі 50 км – закрили повітряний простір в цьому районі. Продовжуються заходи зі збору самого необхідного для евакуації. Це палатки, польові кухні для виїзду в місця збору населення.

За минулу ніч, як говорить Роман Юрчило, з Калинівки та навколишніх сіл уже евакуювали більше 24 тисяч людей (дані рятувальників – до 30 тисяч). Більшість евакуйованих розмістили у трьох вінницьких школах – в гімназії №6 та школах №5 та №31. 

Відео дня

– Також Військо-клінічний медичний центр готовий прийняти людей та Центр матері і дитини, – говорить Роман Юрчило. – Щойно виїхали дві бригади військового медцентру для надання необхідної допомоги. 

Разом з тим, співрозмовник сказав, що він не має інформації про потерпілих під час вибухів. Чи є жертви цієї ночі – інформацію уточнили наші журналісти в лікувальних закладах, тож слідкуйте за стрічкою 20minut.ua. 

Опер група Повітряних сил працює спільно зі оперативним штабом міста, в який входять поліція та рятувальники. Яку інформацію цей штаб надав сьогодні вранці, 27 вересня, – читайте тут: Арсенал в Калинівці ще горить: «Кожну хвилину відбувається по три вибухи».

– На складі є різні артилерійські снаряди, але ситуація під контролем, – говорить член опергрупи Повітряних сил на питання про те, якого типу військові боєприпаси є на складі й ще можуть зірватися. – Наприклад, танкові боєприпаси не мають за своїми тактико-технічними характеристикам тенденції до розльоту на великі відстані…

Питання про потужність припасів, що зберігаються складі, журналіст задавала двічі. Але прямої відповіді не було.

– Ситуація поки-що під контролем, ще раз наголошую, – сказав Роман Юрчило.  

Раніше в міській раді запевнили: До Вінниці не долетить. Зберігайте спокій.

Тим часом у Фейсбуку вже з’явилися вранішні пости з фотографіями воронок від снарядів, які розліталися, й їхніми рештками. Журналіст-телевізійник Олексій Керман зняв на трасі ось це:
 

 

Читайте також:

Арсенал в Калинівці ще горить: «Кожну хвилину відбувається по три вибухи»

Земля дрижить під ногами. Репортаж із «зони ураження» під Калинівкою

Під Калинівкою рвуться снаряди. Люди тікають з міста

До Вінниці не долетить. Зберігайте спокій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Задунайский Торонтуй

    ==громихає

    Добавил в рогулизмы. Хорошее слово, но не украинское.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up