Дерева білити заборонили. Що з бордюрами – не знають

Дерева білити заборонили. Що з бордюрами – не знають

За словами працівників Департаменту комунального господарства та благоустрою, бордюри, як і дерева у місті не  фарбують вапном вже давно. Проте на відміну від свіжопобілених дерев, пофарбовані бордюри можна зустріти частіше.

–  Щодо бордюрів я не пам’ятаю. Це справа, швидше, в часному порядку. В місті зараз бордюри ми не білимо, такої практики немає. Точно ніде не прописано, що потрібно фарбувати бордюри. Але чи заборонено?, – розповів  Леонід Демченко, головний спеціаліст відділу ремонту об'єктів благоустрою Департаменту комунального господарства та благоустрою.

Білять бордюри зараз зазвичай тільки на прибудинкових територіях, кажуть у департаменті. Проте вінничани починають відмовлятися від такої традиції. Мешканці будинку 42А по вулиці Литвиненко ледь зупинили двірничку, аби та не побілила окрім бордюрів ще й клумби із шин.

–  А люди уже закупили фарбу. А якщо б не зупинили двірничку, то поверх побілених шин, фарбу важко було б нанести, прийшлось би змивати спочатку, чистити, а потім тільки фарбувати, – розповіла голова асоціації ОСББ Вінниччини Ельвіра Мрясова.

Відео дня

Причини такої відмови називають різні – від економічної складової до естетичної.

–  Я просто не розумію, який сенс лишніх витрат? Це матеріал та робота, за яку сплачують кошти мешканці того чи іншого будинку. Щодо естетичного вигляду, давайте на чистоту, це до першої зливи. Місяць –  і воно усе обшарпане. Навіщо? Якщо так насправді хочеться прикрасити, то порахувавши за 3-5 років витрати, напевно, логічно було б купити уже спеціальну фарбу, – додала Ельвіра Мрясова.

У департаменті житлового господарства розповідають, що білитимуть бордюри доти, доки мешканці не відмовляться самі.

Фото: Київський міський журнал «Хмарочос»

 

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    "У департаменті житлового господарства розповідають, що білитимуть бордюри доти, доки мешканці не відмовляться самі."

    это шо жкх-террор?
  • vinnytsia

    питання до журналістів: у Вінниці більше проблем немає окрім побілки дерев і бордюрів?

    Дядя Вова reply vinnytsia

    ні, в них ще є київський міст

    Олег Фомин reply vinnytsia

    за остальной бардак им писать запрещено
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up