Бюджет-2022 і план розбудови Вінниці погодили на слуханнях. Що було цікавого?

Бюджет-2022 і план розбудови Вінниці погодили на слуханнях. Що було цікавого?
Максим Мартьянов доповідав план розбудови міста у 2022 році. За його словами, завершать реконструкцію Батозької, почнуть капремонт вулиці 600-річчя, продовжать утеплення шкіл та дитсадків й багато іншого / Фото: vmr.gov.ua
  • Про те, на що витратять п’ятимільярдний бюджет Вінниці заслухали на громадських слуханнях, 7 грудня.
  • Надважливі документи, за якими житиме наша громада у 2022 році, погодили менше, ніж 50 присутніх вінничан.
  • Що жителі громади питали у чиновників, які будуть розподіляти кошти платників податків?

Бюджет Вінниці на 2022 рік, за проектом, складе 5 млрд 490 млн грн. Загальні видатки з бюджету складатимуть 5 млрд 763 млн грн. 

Варто зауважити, що ледь не половину цих коштів (а саме 2 млрд грн) витратять на зарплати освітянам і оплату енергоносіїв, що споживають школи, дитсадки. Близько 200 млн грн планують виділити на продовження утеплення дитсадків і шкіл. Виконуватимуться роботи з реконструкції дитсадка на вулиці Зерова, 12 (II черга), будівлі Палацу дітей та юнацтва (III етап), шкіл №8 та №23.

Бюджет розвитку, за який у місті відбуваються реконструкції та будівництва, складатиме 1 млрд 365 млн грн. Їх витратять, зокрема, на завершення реконструкції вулиці Батозької, на початок реконструкції вулиці 600-річчя, на закупівлю десяти електробусів і складання ще семи тролейбусів VinLine тощо.

Відео дня

Передбачається завершити І чергу та розпочати II чергу проекту з очищення русла річки Південний Буг. 

Розлогі доповіді чиновників слухали до півсотні вінничан. Після, люди питали про те, що їх турбувало.

— Чи будуть продовжуватись роботи по каналізуванню в приватному секторі?

— Заплановано ряд робіт по каналізуванню приватного сектору. Зокрема, це об’єкт на Старому місті по квартальному комітету «Добробут», 4 млн грн. Якщо буде фінансова спроможність, то цю програму (каналізування - авт.) будемо розширяти, — відповів директор департаменту економіки та інвестицій міськради Максим Мартьянов

— Скільки коштів витратять на ремонт доріг?

— 58 млн грн на 2022 рік заплановано по цьому напрямку. Основні дороги для капремонту визначені — це вулиця Шепеля, ділянка дороги, що сполучає Зулінського і Житомирське шосе, вулиця Ватутіна в селі Вінницькі хутори, — відповіла директорка департаменту фінансів міськради Наталія Луценко.

— Як стати в чергу на «Муніципальне житло»?

— Такого поняття як черга не існує. Міська влада дає повідомлення про відбір учасників. Ми даємо більше одного місяця, щоб потенційні учасники здали пакет документів. Наступний об’єкт — на вулиці Привокзальна, 30. Відбір учасників буде здійснюватися орієнтовно лютий-березень 2022 року. Слідкуйте за сайтом міськради та за повідомленнями у ЗМІ щодо початку відбору учасників програми, — відповів директор департаменту економіки та інвестицій міськради Максим Мартьянов.

— Яка сума коштів передбачена на забезпечення пільгового проїзду у 2022 році та скільки мешканців нашої громади користується такими пільгами?

— Маємо 83 тисячі зареєстровано пільговиків, які отримали е-квиток. Користуються пільговою «Карткою вінничанина» близько 50 тисяч громадян. Середня кількість поїздок складає 25 на місяць на одну людину, — відповіла директорка департаменту фінансів міськради Наталія Луценко. — Заплановано 120 млн грн на відшкодування пільгового проїзду. Компенсація здійснюється за фактичною кількістю поїздок. Наприклад за листопад транспортній компанії було виплачено компенсацію 10,8 млн грн.

— Чи передбачені кошти на виділення матеріальної допомоги та в якому розмірі?

— Передбачені. На потребу в лікуванні та на інші складні обставини заявникам передбачається 12 млн грн. Матеріальну допомогу виділяють на підставі звернення до органів соцзахисту, людина має подати пакет підтверджуючих документів, — розказала директорка департаменту соцполітики міськради Валентина Войткова.

— Які важливі об’єкти будуть будуватися в 2022 році?

— Їх достатньо велика кількість. Зупинюсь на найбільш масштабних. Це реконструкція Вінницького інноваційно-технологічного парку, оновлення аеровокзалу, термомодернізація закладів шкіл та дитсадків, завершення реконструкції вулиці Батозької тощо, — відповів директор департаменту економіки та інвестицій міськради Максим Мартьянов.

Запитання закінчилися, перейшли до голосування. 

За таке рішення проголосували усі присутні вінничани.

Модератор слухань не повідомив, скільки людей проголосували, але візуально — було орієнтовно 30-40 учасників громадських слухань в усіх трьох приміщеннях.

Далі відбудеться розгляд проектів на семи депутатських комісіях. А потім, 24 грудня 2021 року депутати розглянуть бюджет і програму розбудови на 2022 рік. За наміром чиновників, наша міська громада має увійти в новий рік з ухваленими документами.

Ознайомитись повністю з проектом програми розбудови Вінниці на 2022 рік можна за цим посиланням. Проект бюджету Вінниця-2022 — ось тут.

 

Читайте також:

Хочуть побудувати 26 котеджів між Поділлям і Південним Бугом. Триває обговорення проекту

Десятий мікрорайон Вінниці. Як хочуть змінити план масштабної забудови?

Зарплати, пенсії, правила карантину. Що зміниться у грудні для вінничан?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ols Kat

    Какие брови!
  • Анатолий Гордий

    на  одном  слушанье  я  был   лапша  для  лохов
  • Ols Kat

    Не закладайте кошти на термомодернізацію, Зеленський i так на це 300 мiльйярдiв пообiцяв, усiм вистачить!
    https://suspilne.media/183909-prezident-planue-programu-termomodernizacii-vartistu-300-milardiv-griven/

keyboard_arrow_up