Десятий мікрорайон Вінниці. Як хочуть змінити план масштабної забудови?

Десятий мікрорайон Вінниці. Як хочуть змінити план масштабної забудови?
Це поле між дев’ятим мікрорайоном і Вишенським озером вже почали забудовувати. Мерія погодила план забудови в 2019 році й тепер планує внести в нього зміни / Колаж складений з фото на vmr.gov.ua і панорами (квітень 2021 р.) google-maps від Івана Шихата
  • До 20 грудня триватиме громадське обговорення «Коригування детального плану забудови десятого мікрорайону». 
  • Проектанти внесли ряд змін у план мікрорайону між Келецькою і Барським шосе.
  • Порівняли стару і нову схему забудови та розповідаємо про зміни.

Виконком міськради, в травні 2019 року, затвердив детальний план забудови десятого мікрорайону. Там і житлові багатоповерхівки, і квартали приватних будинків. А також школа, дитсадки та власний парк для району.

Наприкінці 2021-го в частину плану нового мікрорайону планують внести зміни. Йдеться про ділянку між вулицями Келецька - Барське шосе - малою річкою з озером - Вишенським озером.

Зараз тривають громадські обговорення. До 20 грудня кожна людина може надіслати електронкою свої скарги і пропозиції (подробиці тут). Тим часом, порівняли між собою старий і новий план забудови Х мікрорайону і знайшли відмінності.

Відео дня

Які зміни

Отже, кут між Барським шосе і Келецькою, де вже є приватна забудова і гаражі, залишають без змін.

Натомість, змінюють конфігурацію забудови навколо озера. Якщо минулим планом тут планували звести чотири житлових «свічки» на 24 поверхи, то в новому плані залишається тільки одна. Замість інших пропонують звести вісім багатоповерхових будинків, які матимуть висоту 9-10 поверхів.

Приватний сектор вздовж Барського шосе в новому плані дещо змінений. Частину ділянки, по вулиці Джерельній, яка раніше була передбачена під «житлову садибну забудову» планують перевести у статус «територія під багатоквартирну забудову». Проектанти вносять у план вже зведений ЖК «Джерельний».

Не зазнає змін проектована забудова навколо озера Качатник info

Водночас змінена конфігурація багатоповерхової забудови. Раніше там було чотири «колодязі» — у новому плані три багатосекційних будинки.

Ділянки, що розташовані поряд з Вишенським озером, теж пропонують інакше забудувати: було затверджено, що тут буде 44 приватних будинки — в новому плані пропонують 37 житлових будинків, з яких три вже зведено.

Плюс, там, де передбачалися ділянки під городи — також частково забудують. Пропонують поставити ще п’ять приватних будинків.

В техніко-економічних показниках вказано, що на цій половині десятого мікрорайону буде збудовано 65 тисяч кв.метрів житла, якого вистачить для заселення 5 тисяч 78 людей. Загальна кількість паркомісць — 2 тисячі 685. Також на цій території планується будівництво школи на 990 місць та дитсадка на 160 місць.

Буде новий район поряд з центром міста

Між Кореєю і Центральним парком побудують новий мікрорайон. Наприкінці жовтня виконком міськради затвердив договір забудови. 

Дев’ятнадцять будинків розмістять на восьми гектарах землі, на якій раніше був цегельний завод «Керамік». Ця територія у приватній власності Володимира Скомаровського — нардепа від «Нашої України» (2002-2005), голови Державної митної служби (кілька місяців 2005 року), депутата Вінницької облради 5-го скликання, приватного підприємця.

Загальна кількість квартир — 2 тисячі 704. Під таку кількість житла заплановано будівництво наземно-підземних паркінгів на 2 тисячі 163 машиномісця.

Детальний план мікрорайону біля Центрального парку

Міська влада і замовник будівництва — товариство «Парк буд» — домовилися, що на землі цегельного заводу побудують дитсадок-початкову школу; облаштують дитячі та спортивні майданчики.

Після введення в експлуатацію будинків приватна фірма зобов’язується передати в комунальну власність нежитлове приміщення (220 кв.м) під розміщення амбулаторії; та нежитлове приміщення (70 кв.м) для розміщення дільничних офіцерів поліції.

Виконком міськради і фірма «Парк Буд» домовляються, що після забудови землі заводу та винесення тролейбусного депо за межі нинішньої ділянки (планують перенести на вулицю Гонти - авт.), будуть визначати умови нового договору про забудову

Тут, на ділянці ТТУ площею 4,33 га, планують побудувати «об’єкти житлово-громадського та соціального призначення». Зокрема, серед них школа на 33 класи.

Детальніше про це в матеріалі:

 

Читайте також:

Кілька вцілілих номерів й тонни сміття. Що залишилося від готелю «Південний Буг»

Ще 1,6 млн грн заплатили за ремонт Київського мосту. Скільки витратили грошей загалом?

Кафе чи торговий центр? Поруч з церквою на Бригантині забудовують берег річки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up