Ще 1,6 млн грн заплатили за ремонт Київського мосту. Скільки витратили грошей загалом?

Ще 1,6 млн грн заплатили за ремонт Київського мосту. Скільки витратили грошей загалом?
Підрядник дороблює ті роботи, від яких відмовилися попередні виконавці. За це вже отримав 1,6 з 9,4 мільйона гривень, у які оцінили вартість завершення реконструкції шляхопроводу
  • У жовтні розпочали новий етап реконструкції мосту на вулиці Чорновола. Робітники з фірми «В-Білдінг Груп» наносять захисне покриття на опори.
  • За цю роботу їм вже заплатили 1,6 млн грн. Яка загальна ціна реконструкції, що триває періодами останні п’ять років?

У жовтні під мостом огородили прохід від Бригантини до пляжу «Хімік», і завезли будівельну техніку. Робітники товариства «В-Білдінг Груп» завершували те, що відмовилися робити попередні підрядники: їм поставили завдання нанести захисну фарбу на опори. Таким чином буде гідроізоляція реконструйованих конструкцій.

Початок робіт у жовтні 2021 року

Відео дня

Станом на кінець листопада роботи з однієї сторони шляхопроводу завершили: опорні конструкції пофарбували у сірий колір, залили конуси підпірних стінок 12-сантиметровим шаром бетону. І ще робітники зафарбували самий низ опор, що знаходиться над водою.

Результат виконаних робіт, 29 листопада 2021 року

— Підрядна організація перемістила техніку і людей на іншу сторону. На опори будуть наносити шпаклівку спеціальну, а потім пофарбують у сірий колір, — сказав директор департаменту капітального будівництва міськради Ігор Откидач.

Цієї осені, нагадаємо, провели тендер на завершення реконструкції Київського мосту. Кошторисна вартість робіт — 11 млн 146 тисяч гривень. Компанія «В-Білдінг Груп» запропонувала ціну 9,4 млн грн. Це виявилося найдешевшою пропозицією, відтак фірму обрали підрядником реконструкції.

За даними пошуково-аналітичної системи .007, із загальної суми 9,4 млн грн підрядник вже отримав 1 млн 620 тисяч гривень. 

Рахуємо, скільки загалом витратили на реконструкцію шляхопроводу.

Отож. П’ять років тому стартувала реконструкція Київського мосту. Протягом 2017-2018 років товариство «МСУ-2» освоїло 68 мільйонів гривень. За ці гроші міст укріпили, розширили тротуари, зробили нову дорогу, освітлення та багато іншого. Але не завершили захисне покриття відремонтованих опор і тротуарів, які потріскалися у 2019 році.

Реконструкції мосту на Чорновола / Фото з архіву «20хвилин»

У 2020 році ремонт тротуарів і нанесення захисного покриття на увесь міст «Граніт Україна» погодилася зробити за 13 мільйонів 658 тисяч гривень. Минулого літа вони почали виконувати роботу, а після ремонту тротуарів припинили: з підрядником розірвали договір, бо компанія запросила більшу суму за роботу, аніж передбачалося на початку. З 13 мільйонів підрядник отримав тільки 3,7 млн грн.

Початок робіт з ремонту тротуарів / серпень 2020-го

Ще 1 млн 879 тисяч гривень вартувала синя підсвітка нижньої частини Київського мосту.

Фото з фб-сторінки мера Вінниці Сергія Моргунова

Вона прослужила близько року. Дроти, світлодіодну стрічку та інше обладнання порізали вандали.

Станом на зараз у шляхопроводу немає підсвітки, директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач розповідав, що «склали заяву в поліцію через те, що підсвітку обікрали. Триває розслідування».

До рахунку за реконструкцію мосту додаємо ті 1 мільйон 620 тисяч гривень, які отримав нинішній підрядник. Виходить, що підсумкова ціна оновлення шляхопроводу — 75 млн 199 тисяч гривень! 

На перспективу, вартість має зрости ще на 7,78 млн грн. Це той залишок, який мерія повинна заплатити підряднику «В-Білдінг Груп» за захист опор.

На Бригантині, нагадаємо, забудовують узбережжя річки Південний Буг.

 

Читайте також:

Мерія перемогла у суді по Київському мосту: договір з підрядником розірвали, але гроші не повернули

Ніхто не хоче ремонтувати Київський міст. Мерія знов оголосила тендер

Поставили паркан і повісили риштування. Що відбувається під Київським мостом?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up