Буде новий мікрорайон. Погодили забудову 8 гектарів біля центру Вінниці

Буде новий мікрорайон. Погодили забудову 8 гектарів біля центру Вінниці
Раніше забудову нового району погодили на громадських слуханнях, 16 вересня. «За» проголосували 667 людей; противники будівництва говорили, що це забудовник привіз «тітушок», щоб проштовхнути потрібне для себе рішення / Фото Наталії Корпан
  • Між Кореєю і Центральним парком побудують новий мікрорайон. 
  • Дев’ятнадцять будинків розмістять на восьми гектарах землі, на якій раніше був цегельний завод «Керамік». Наприкінці жовтня затвердили договір забудови цієї території.
  • Хто учасники угоди? Про що домовилися? І які терміни будівництва?

Виконком міськради 28 жовтня затвердив договір про забудову території колишнього цегельного заводу, що знаходиться біля тролейбусного депо.

Хто учасники договору

Стороною 1 в договорі виступив виконком Вінницької міськради, в особі заступника мера Вінниці Сергія Матусяка. 

Стороною 2 є товариство «Парк Буд», від імені якого діє Андрій Козяр. Він же є і головним власником фірми, яка була зареєстрована цього вересня у Хмельницькому. Компанія має 10 мільйонів гривень статутного капіталу та займається організацією будівництва будівель.

Відео дня

Про що домовились

Предметом договору є забудова ділянки, яку раніше займав цегельний завод «Керамік». А це 8,14 гектарів землі, що нині у приватній власності Володимира Скомаровського — нардепа від «Нашої України» (2002-2005), голови Державної митної служби (кілька місяців 2005 року), депутата Вінницької облради 5-го скликання, приватного підприємця.

На замовлення товариства «Парк Буд» побудують 19 багатоквартирних будинків, із загальною кількістю квартир 2 тисячі 704. Під таку кількість житла заплановано будівництво наземно-підземних паркінгів на 2 тисячі 163 машиномісця.

Проект детального плану мікрорайону, який обговорювали на громадських слуханнях, 16 вересня

Сторони домовляються про створення дитсадка, об’єднаного з закладом початкової освіти, загальною площею 4,2 тисячі кв.метрів. І на додачу — про облаштування дитячих майданчиків, ділянок для заняття спортом тощо.

Після введення в експлуатацію будинків приватна фірма зобов’язується передати в комунальну власність нежитлове приміщення (220 кв.м) під розміщення амбулаторії; та нежитлове приміщення (70 кв.м) для розміщення дільничних офіцерів поліції.

Виконком міськради і фірма «Парк Буд» домовляються, що після забудови землі заводу та винесення тролейбусного депо за межі нинішньої ділянки (планують перенести на вулицю Гонти - авт.), будуть визначати умови нового договору про забудову

Тут, на ділянці ТТУ площею 4,33 га, планують побудувати «об’єкти житлово-громадського та соціального призначення». Зокрема, серед них школа на 33 класи.

Терміни будівництва

Проектну документацію мають розробити за державними нормами, а схему організації руху на території мікрорайону повинні погодити міська координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху та обласна Нацполіція.

Конкретних строків початку забудови в договорі не вказано, але є певні «терміни» на зведення об’єктів закладів освіти.

Відтак, щодо дитсадка:

  • Проектування (в т.ч. держекспертиза) має бути зроблено не пізніше введення в експлуатацію першого будинку першої черги;
  • Будівництво «конструктиву» будівлі повинно бути зроблено не пізніше введення в експлуатацію першого будинку другої черги;
  • Завершення будівництва об’єкта має бути здійснено не пізніше введення в експлуатацію другого будинку другої черги.
  • Благоустрій території дитсадка та введення його в експлуатацію повинно бути виконано не пізніше отримання дозволу на будівництво третьої черги мікрорайону.

Щодо закладу початкової освіти:

  • Проектування (в т.ч експертиза) має бути виконано не пізніше введення в експлуатацію першого будинку першої черги;
  • Будівництво «конструктиву» повинні виконати не пізніше введення в експлуатацію другого будинку третьої черги;
  • Завершення будівництва — не пізніше введення в експлуатацію четвертої черги мікрорайону;
  • Благоустрій та введення в експлуатацію закладу початкової освіти — не пізніше отримання дозволу на будівництво п’ятої черги мікрорайону.

Переглянути договір про забудову мікрорайону можна за цим посиланням.

На слуханнях були «тітушки»

Детальний план нового мікрорайону біля центру Вінниці погодили на громадських слуханнях, 16 вересня 2021 року. 

Дискусії тривали більше трьох годин. А голосування минуло за десять хвилин: 667 голосами «за» підтримали план забудови. 54 людей були — «проти», 42 — «утрималися».

Громадські слухання, 16 вересня / Фото Наталії Корпан

Противники побудови нового мікрорайону говорили, що це забудовник привіз «тітушок», аби проштовхнути потрібне для себе рішення.

Тоді ж стало відомо, що висота майбутніх 19-ти багатоповерхівок складатиме до 20 поверхів. У початковій школі буде 160 місць для учнів; дитсадок планується запроектувати на 90 місць. Детальніше про це читайте в матеріалі: Між Кореєю і Центральним парком планують новий район. Що там побудують?

 

Читайте також:

«Це не наші люди!». План забудови нового району біля центру Вінниці погодили на слуханнях

Як за три роки і понад 68 млн грн перебудували «СКА». Фото зі спорткомплексу, що незабаром відкриють

Частину «Південного Бугу» вже розібрали. Від старого готелю скоро нічого не залишиться

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергій Березюк

    А хто буде і коли вирішувати транспортний колапс?!
  • Євген Коваль

    В Украине не будет хорошо жить простому человеку. Так как моя хата скраю.. до сих пор крепко сидит в головах у биомассы.
  • Ols Kat

    Для того, щоб Вiнниця була гарнiшою, треба не лише забудовувати але й вакцинуватися
  • Анатолий Гордий

    гордые жители  винницы  опять  вас поимели во все  щели

keyboard_arrow_up