«Це не наші люди!». План забудови нового району біля центру Вінниці погодили на слуханнях

«Це не наші люди!». План забудови нового району біля центру Вінниці погодили на слуханнях
На слухання у Будинку офіцерів прийшли більше півтисячі людей / Фото Наталії Корпан
  • 667 голосами «за» вінничани погодили детальний план забудови кварталів між Центральним парком і Кореєю.
  • На території колишнього цегельного заводу планують звести будинки, висотою до 20 поверхів, школу та дитсадок.
  • От тільки люди, що були на слуханнях в Будинку офіцерів, критикували детальний план і вигукували, що забудовник привіз «тітушок».

Громадські слухання щодо погодження Детального плану території, обмеженої вулицями Лук’яновського, Пестеля, Богуна, Магістратською та землею тролейбусного депо тривали більше трьох годин. А голосування минуло за усього десять хвилин.

Модератор слухань, представниця департаменту правової політики міськради Ольга Ситник зачитала головне питання — «рекомендувати погодження детального плану території».

Сотні рук вгору піднялися в залі Будинку офіцерів, голосуючи «за».

Відео дня

— Це не наші люди! Ми їх не знаємо! Їх привіз забудовник! — вигукували вінничани з зали.

У той же час, в «Інтершику» також сиділи учасники цих громадських слухань. І там голосування відзначилося цікавою несподіванкою: за — 136, проти — нуль, утрималися — 40 людей.

Підсумковий рахунок: 667 людей «за», 54 — «проти», 42 — «утрималися». З такою переважною більшістю на громадських слуханнях погодили детальний план території між Центральним парком і Кореєю.

— Те, що відбувається зараз, це все образа для громади, — вигукнув з зали Будинку офіцерів один з чоловіків, що був «проти».

Отже, за результатами голосування, на громадських слуханнях підтримали детальний план території, обмеженими вулицями Лук’яновського, Пестеля, Богуна, Магістратською та землею тролейбусного депо.

Хоча під час слухань здавалося, що ці збори проведуть ще раз. Бо в ході обговорень було маса критики щодо нового мікрорайону, і також багато не вирішених питань. Ось ключові з них.

Висота майбутніх житлових будинків може складати від 4 до 20 поверхів. Учасників обговорень не влаштовувало те, що такі «свічки» закриватимуть все сонячне світло до їх приватних будинків. А також нарікали, що в пожежників немає такої техніки, яка може гасити пожежу на 20-му поверсі.

На це у відповідь неодноразово отримували, що 20 поверхів — це гранична висота, вище якої забудовнику «підніматись» заборонено. Мовляв, детально поверховість житла буде перераховуватися для кожного будинку окремо, яких планують побудувати більше двох десятків.

Інше питання, що також пов’язане з новобудовами, це поява ще більшої кількості авто та транспортний колапс. Люди нарікали, що якщо у цих новобудовах в кожній родині буде щонайменше один автомобіль, то увесь центр Вінниці та прилеглі райони «з ранку до ночі» будуть стояти в заторах. Чіткої відповіді на це від проектанта не почули.

— Ще люди вимагали аби будівельна техніка не їздила вузькими вуличками по приватному сектору. Говорили про потребу в реконструкції водогону та каналізації, яка не витримає появу нового мікрорайону. Та нарікали, що майбутнє будівництво зруйнує їхні фундаменти. На що від представника інвестора отримали обіцянку, що перед зведенням мікрорайону з кожним жителем прилеглих вулиць буде заключено договір про компенсацію ймовірних збитків від нового будівництва.

Розлогий репортаж про ці громадські слухання буде опублікований на сайті vn.20minut.ua цієї п’ятниці. 

Також просимо вибачення за помилку автора «про висотність майбутніх будинків у новому мікрорайоні — 5-7 поверхів». Так було опубліковано у нашому анонсі громадських слухань. Нам прикро, що ми ввели в оману наших читачів.

 

Читайте також:

«Тепер тут затишно і гарно». Як виглядає оновлена територія Замкової гори і скільки це коштувало

«СКА» готовий на 92%. Репортаж з будівлі, в якій завершують реконструкцію

Місце для людей, а не парковка. Чому вулицю Грушевського будуть робити пішохідною

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Читач00

    Люди добрые, сейчяс фишка такая пошла, строить высотки из бетона, потому что быстро. И строить будут до тех пор пока не зальют бетоном каждое свободное место.Перднуть не будет где. А строят эти высотки наши местные депутаты, только прикрываются другими.
  • Руслана Кравченко

    Не давайте будувати! Переверніть техніку, станьте живим ланцюгом, проженіть бариг
  • Руслана Кравченко

    Біда…. Це ті самі що голосують в рейтингу найкомфортнішого міста
  • Сергій Дзісь

    Людям ніколи не вгодеш

    Руслана Кравченко reply Сергій Дзісь

    Сергій Дзісь це так аби щось сказати, може щось розумніше🤨

keyboard_arrow_up