Частину «Південного Бугу» вже розібрали. Від старого готелю скоро нічого не залишиться

Частину «Південного Бугу» вже розібрали. Від старого готелю скоро нічого не залишиться
  • Частину готельного комплексу «Південний Буг», що знаходиться поруч з набережною, вже завершують розбирати. Що там буде?

Цей комплекс розпочав свою роботу ще 50 років тому, в 1971. Готель був знаний серед вінничан, і не тільки. Тоді тут селилися люди з всього Радянського Союзу. 

Готельний комплекс складався з двох частин: готель і ресторан. А з'єднані ці два приміщення були між собою просторим холом. 

З 1993 року товариство «Фірма-Акцент» отримало «Південний Буг» в довгострокову оренду. 

Відео дня

У 2008 році розпочалися розмови, щоб продати цей цілісний майновий комплекс. Міська рада виставила «Південний Буг» на аукціон за 17 мільйонів гривень. Але не знайшлося нікого, хто б купив його. 

У грудні 2018 розмови продовжилися. У мерії оцінили, що комплекс разом з рестораном коштують 33 мільйони 792 тисячі гривень. Тоді майбутнім власникам виставили перелік умов. Зокрема, те, що не можна зменшувати кількість номерів (156) та працівників (36). 

Наприкінці 2019 за право викупити нерухомість боролися дві фірми — приватне підприємство «Корпорація Максимум» і товариство «Агро Дельта Плюс». Виграло друге. Детальніше про цю фірму можете прочитати ТУТ.

За майновий комплекс «Південного Бугу» товариство запропонувало 40 мільйонів 956 тисяч гривень. Тоді стан готелю експерти оцінили, як непридатний та такий, що потребує капітального ремонту. 

Як читаємо у рішенні виконкому, замовник готуватиме проєкт реконструкції готелю під багатофункціональний центр. 

Для нинішніх власників склали цілий перелік вимог. Зокрема, не допустити звільнення працівників готелю, але є нюанс, лише впродовж шести місяців з дня переходу до нього права власності на Об‘єкт. 

Раніше нашому журналісту директор департаменту архітектури і містобудування Яків Маховський коментував, що готель має залишитись. 

Також, як йдеться у рішенні міськради, готель потрібно реконструювати відповідно до концептуального вигляду «Вінницької Милі».

«Південний Буг» має залишитися готелем, але цільове приміщення однієї ділянки власник може змінити. Зокрема «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі» на «Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування». Тобто, там можуть відкрити офіси чи кафе. 

Як зараз виглядає готель?

Зараз же, якщо в Google пошукати цей готель, то можна побачити лише «Зачинено назавжди». Телефонуємо на номер, що вказаний. «Виклики на даний номер заборонені», — чуємо по тій стороні слухавки. 

Приходимо сьогодні, 27 жовтня, до готелю. На місці колишнього фоє та ресторану вже вирили котлован. Стоїть екскаватор.

Вікна з головної будівлі вже почали знімати. На місці ми не помітили робочих о 09.00 ранку, але з кожним днем помітно збільшується кількість вікон, які вже зняли. Все огороджено парканом, є охорона. 

Що там буде?

«Реконструкції готелю «Південний Буг» під багатофункціональний центр за адресою площа Героїв Чорнобиля, 1 в м. Вінниці», — так визначені будівельні роботи. 

Раніше наша журналістка писала про це. Автори проєкту говорили, що через кілька років «Південний Буг» знову прийматиме клієнтів. 

Але не реконструкцією єдиною. Як читаємо на сайті майбутнього комплексу, там буде перший у Вінниці мультифункціональний житловий комплекс. Він складатиметься з трьох башт висотою 21, 17 та 10 поверхів. Комплекс буде названо на честь полководця Івана Богуна — «Bogun». 

Квартири у будівлі будуть бізнес-класу. Площа від 22 до 70 кв.м. 

«Перші два поверхи комплексу — це зона магазинів та бутікова зона плавно переходить у зону розваг», — читаємо на сайті. А на одному з поверхів комплексу має бути спортзал. 

Опитування

Як ви ставитеся до такої реконструкції «Південного Бугу»?

Читайте також:

Кешбек від держави. Пояснюємо простими словами, як отримати податкову знижку на навчання

Експеримент без соцмереж: наша журналістка тиждень ними не користувалася. А ви б змогли?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (50)
  • Aut Tupin

    Дякую, особисто пану Моргунову, за те що Місто стане остаточно, ще і тролейбусне депо забудуть, 38 гектар ви що? А мости де?
  • Сева Симоненко

    Когда люди начнут отличать частных лиц и государственных?...
  • Вячеслав Демченко

    Нарешті не буде цього совкового бомжатника

    vik n reply Вячеслав Демченко

    укропотрийот.бомжатник  твоя  хата в селе с тараканами  и свынями  .а это проектировали  и утверждали. на  госуровне в  отличие  от  торговор ворово розважильных .
  • Svitlana Halaydenko

    Вінниці наразі не вистачає саме « мультифункціонсльного житлового комплексу» …

keyboard_arrow_up