Комплекс «Bogun» незабаром зведуть на набережній. Що буде з готелем «Південний Буг»?

Комплекс «Bogun» незабаром зведуть на набережній. Що буде з готелем «Південний Буг»?
Візуалізація майбутнього ЖК «Bogun». Фото skyscrapercity.com
  • У Вінниці продовжують демонтувати культовий готель «Південний Буг», що біля Набережної «Рошен». Будову з 50-річною історією почали зносити ще на початку травня.
  • Тут планують звести сучасний мультифункціональний житловий комплекс. Куди подінуть готель?

«Реконструкція готелю з надбудовою» — саме так за документами визначені будівельні роботи, що протягом наступних чотирьох років розгортатимуться на площі Героїв Чорнобиля. Автори проекту запевняють, що вже через кілька років готель знову прийматиме перших постояльців під своєю культовою назвою «Південний Буг».

Демонтаж культового готелю «Південний Буг»

Одночасно з реконструкцією готелю забудовники планують звести найбільшу в нашому місті будівлю — сучасний мультифункціональний комплекс із трьох башт висотою 21, 17 та 10 поверхів. Комплекс буде названо на честь полководця Івана Богуна «Bogun», —  кажуть представники  компанії-забудовника. В ньому знаходитимуться апартаменти бізнес-класу, офісні приміщення, торгові площі, а також підземний паркінг і розважальні заклади.

Апартаменти будуть в форматі квартира-студія, площа від 31 до 42 кв. м. Ціни за квадратний метр ще не відомі, прайси в розробці. Забудовники передбачають, що ця будівля стане найвищою у Вінниці. На перших поверхах будівлі планують розмістити магазини, ресторан, фітнес-центр, можливо дитячий садочок. 

Відео дня
Візуалазація проекту ЖК «Bogun»

Коли і кому продали готель?

В 2019-му вінницький готель «Південний Буг» був виставлений на аукціон і отримав нового власника. Торги за об’єкт відбулися 28 січня, виграло товариство з обмеженою відповідальністю «Агро Дельта Плюс». За майновий комплекс «Південного Бугу» товариство запропонувало 40 мільйонів 956 тисяч гривень при стартовій ціні 33 мільйона.

Доречі, у 2008 році міська рада вже виставляла на продаж цілісний майновий комплекс «Південний Буг». Тоді вони запросили на аукціоні вартість в 17 мільйонів гривень. Але охочих, готових викласти таку суму на аукціоні просто не знайшлося. При тому, що в той час експертною оцінкою було встановлено ринкову вартість дев’ятиповерхівки на рівні 900 тисяч гривень.

«Південний Буг» до демонтажу

Технічний стан будівельних конструкцій готелю на момент продажу оцінили як непридатний для нормальної експлуатації та такий, що потребує проведення капітального ремонту з підсиленням конструкцій. 

Виконком Вінницької міської ради 30 червня 2020 року надав товариству «Агро Дельта Плюс» вихідні дані на проектування реконструкції готелю «Південний Буг», що за адресою площа Героїв Чорнобиля, 1. За текстом рішення йдеться, що замовник готуватиме проект реконструкції готелю під багатофункціональний центр. 

Умови до забудовників

Готель потрібно буде реконструювати відповідно до концептуального вигляду «Вінницької Милі». Влада планує масштабну реконструкцію проспекту Коцюбинського, тому готель має візуально сходитися з оновленою площею Героїв Чорнобиля. 

Візуалізація проекту ЖК «Bogun»

Готель має залишитися готелем або іншим закладом з тією ж функцією. Але новий власник повинен змінити цільове призначення ділянки: з 03.07 «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі» на 03.08 «Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування». 

За умовами аукціону новий власник був зобов’язаний зберегти робочі місця та діяльність готелю, а також розпочати будівельні роботи на об’єкті в шестимісячний термін з моменту отримання містобудівних умов. Закінчити оновлення будівлі потрібно протягом двох років з моменту її приватизації. Кажуть, що через епідемію коронавірусу новий власник лише тепер розпочав реконструкцію об’єкту.

«Південний Буг» у 80-ті роки

Для довідки: готельний комплекс «Південний Буг» площею 10 920,4 м2 введений в експлуатацію у 1971 році. Колись тут селилися гості з усього Союзу.Нагадаємо, що цілісний майновий комплекс готельного комплексу «Південний Буг» складався з двох частин (готель і ресторан), які з’єднані між собою холом.

 

Читайте також:

Вантовий міст на Тяжилів: яка ціна і коли почнуть будувати? Нові подробиці

Головну вулицю Старого міста ремонтують за 78 млн грн. Що мають зробити?

Запрацював ринок землі. Найважливіші питання про зміни у сфері землеустрою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (110)
  • Читач88

    Це дуже добре що знаходяться інвестори і оновлюють наше місто. І назва досить символічна, молодці!
    Цікаво а коли знайдуть інвестора для кінотеатру (Росія) , для острова Керма ????
    Це також місця які потребують  втручання і можуть бути використані як візитівки нашого міста, а зараз без сліз на них не глянеш ( особливо на кінотеатр)
  • Владимир Гнатюк

    Садік треба. І розвиваючий центр для дітей інвалідів. Наша молодь це наше майбутне.
  • Igor Gnyra

    Желающих не нашлось)))))
  • Читач55

    Да, ключевая фраза "можливо дитячий садочок"...Кому он сдался из властьимущих...ТРЦ, офисный центр и т.п. это конечно, а о детях и молодежи зачем думать ??? Самый комфортный город для жизни...чиновников..!!!!!!!!

keyboard_arrow_up