Головну вулицю Старого міста ремонтують за 78 млн грн. Що мають зробити?

Головну вулицю Старого міста ремонтують за 78 млн грн. Що мають зробити?
Робітники встановлюють нові бордюри на вулиці Данила Нечая. Генпідрядником ремонту є товариство «Шляхбуд» / Фото: vmr.gov.ua
  • З початку червня тривають роботи на Данила Нечая. 
  • Ділянку від Московської до Брацлавської капітально відремонтують — тут буде новий асфальт, тротуари, велодоріжки, світлофори тощо.
  • Роботи оцінили у 100 мільйонів, але обрали підрядника, який зробить все за 78 мільйонів гривень. І частину цієї суми покриє обласний бюджет.

На Данила Нечая роблять другу чергу капремонту вулиці — від вулиці Московської до Брацлавської. 

Разом з новим асфальтом, на ділянці довжиною два кілометри, роблять велосипедні доріжки та пішохідні зони. До того ж, підрядник капремонту, товариство «Шляхбуд», поставить нове освітлення, світлофори та зупинки для громадського транспорту. Про це передають на сайті Вінницької міськради.

Головну вулицю Старого міста почали ремонтувати в 2019 році. Тоді зробили ділянку понад 1,2 кілометри від Московської до Федорова. Планували продовжити роботи в 2020-му, але завадила пандемія та економічна криза.

Відео дня

— Об’єктивно, кошти необхідно було перенаправити на потреби медицини, підтримку малозабезпечених вінничан, малого та середнього бізнесу. Зараз ми маємо фінанси, щоб продовжити роботи по капремонту вулиці Данила Нечая. І розраховуємо, що зможемо завершити реконструкцію раніше визначеного строку, — розповів мер Вінниці Сергій Моргунов.

Що зробили і що у планах

Роботи по другій черзі тривають з початку червня. Робітники вже замінили водогін, протяжністю 437 метрів, замінили асфальт на ділянці дороги, довжиною більше 1 кілометра, поставили бордюри. Нині бригади риють траншеї, в які закладуть футляри для мереж зовнішнього освітлення, зв’язку.

— Загалом, під комплексний ремонт передбачено оновити два кілометри шляху, — розповів в.о. директора департаменту комунального господарства Юрій Семенюк. — Ділянка дороги від Московської до Дубовецької матиме чотири смуги руху, а від Дубовецької до Брацлавської — три смуги. Зливову каналізацію зробимо в місцях, де утворюють великі калюжі. А ще на другій черзі вулиці Данила Нечая буде шість нових світлофорних об’єктів та 12 камер відеоспостереження.

Також у планах висадка нових дерев, побудова велодоріжок та пішохідної частини з обох боків вулиці, заміна павільйонів для очікування громадського транспорту.

Яка ціна

Капремонт вулиці міська влада оцінила у 100,6 мільйонів гривень. У ході торгів на ProZorro обрали підрядника, що запропонував найменшу ціну — вінницьке товариство «Шляхбуд» виконує роботи за 78 мільйонів 335 тисяч гривень.

При цьому 40 мільйонів з цієї суми дає обласний бюджет.

— При формуванні бюджету депутати ухвалили рішення щодо збільшення видатків з державної субвенції на комунальні дороги. Вже є рішення по проектах, які були подані на розгляд конкурсної комісії. І проект Вінницької міської ради, який передбачав ремонт дороги по вулиці Данила Нечая, є одним з переможців. Тому буде профінансовано 40 мільйонів гривень з обласного бюджету, – каже голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

За календарним планом, що вказаний у договорі підряду, ремонти мають тривати до кінця 2021 року. До того ж, на підрядника покладають відновити озеленення та розмітку після зими у 2022 році.

На сесії у червні, нагадаємо, депутати виділили гроші на ремонт доріг у приміських селах.

 

Читайте також:

Операція «Реорганізація». П'ять проектів, які змінять дорожній рух у Вінниці

За три місяці відновлять дорогу, яка з’єднає Україну з Молдовою

Нові ставки податків для Вінниці й приміських сіл почнуть діяти з 2022 року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Людмила Климчук

    Відрізок між Чехова та Чумацькою - це жах.Дорога йде ч/з ставки, по узбіччях трава вище людського зросту, тротуара вже не має, провалюється асфальт. Одним словом, жах...
  • Benya Raiderman

    Кирова, Липовецкая, выезд на окружную с Десны (то просто позор) ну и т.д. трещин, разбитых выбоин на дорогах, а особенно у  люков просто хватает

    AK reply Benya Raiderman

    Уліца Кірова в Ростовє. У нас такой нету.
  • Юрий Демчук

    А кілька років назад ,коли на вулиці  Данила Нечая прокладали нові труби і вже один раз асфальтували,то скільки списали бюджетних грошей?На це хтось дасть відповідь?Чи будемо кожен рік прокладати вело доріжки і списувати наші з вами кошти?
  • Natasha Makarova

    кстати, а зачем, любопытно, новую дорогу стелят волнами? Это что за технологии такие странные? Руководство этих работ хоть сами там ездили, или все на глаз? Как мини-американские горки 😳 🧐
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up