«Муніципальне житло» у Вінниці: де буде 12-й будинок для бюджетників?

«Муніципальне житло» у Вінниці: де буде 12-й будинок для бюджетників?
З будівництва дому на Келецькій розпочалася міська програма «Муніципальне житло». У 2010 році здали в експлуатацію цей 98-квартирний будинок / Фото: vmr.gov.ua
  • Вінницька мерія схвалила, що черговий будинок для бюджетників побудують на Привокзальній. Там нині є нежитлова споруда, яку повністю перебудують.
  • Це буде вже дванадцятий будинок міської програми, що діє останні 12 років. А наразі будують «Муніципальне житло» на Поділлі, де квадратний метр коштує 16 тисяч 900 гривень.

Виконком міськради 11 листопада ухвалив рішення про визначення місця будівництва восьмого об’єкта програми «Муніципальне житло».

«Визначити восьмим об’єктом програми — об’єкт «Реконструкція нежитлової будівлі з прибудовою та надбудовою багатоквартирного житлового будинку за адресою: Вінниця, вулиця Привокзальна, 30», — йдеться у рішенні виконкому.

Це буде вже 12 будинок, який побудують в рамках міської програми з пільговим кредитуванням і квотами (прим. — квартири закріпляються за певними пільговими категоріями, які визначає і розподіляє виконком міськради) для бюджетників, АТОвців та інших пільгових категорій.

Відео дня

Наразі невідомо, скільки квартир буде у житловому будинку на Привокзальній та скільки з них розподілять по квотах. Вочевидь, це має схвалити виконком у своїх наступних рішеннях. 

Також, варто зауважити, що Привокзальна, 30 — це юридична адреса Інклюзивно-ресурсного центру №2 Вінницької міської ради.

Програма «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади», нагадаємо, діє вже дванадцятий рік. За цей час збудовано десять багатоповерхівок.

У 2021 році розпочалось будівництво нового об'єкта на вулиці Бортняка, що на Поділлі. Тут за міською програмою вінничани отримали 75 зі 105 квартир, які розподілялись по квотах для різних категорій населення.

У міськраді повідомляють, що найбільша квота була віддана медикам та освітянам — це тридцять три квартири. Решта квартир після проведення жеребкування дісталась іншим працівникам бюджетної сфери, а також робітникам комунальних підприємств, учасникам АТО/ООС, людям з інвалідністю, молодим та багатодітним сім’ям.

Також саме виконком міської ради визначає вартість квадратного метра у «Муніципальному житлі». Наприклад, ціна квартири у будинку на Бортняка становить 16,9 тис. грн. І за умовами програми вона є незмінною протягом всього терміну будівництва.

Про умови участі в програмі та іпотечного кредитування можна ознайомитись у розділі «Муніципальне житло».

Раніше, нагадаємо, погодили забудову 8 гектарів біля центру Вінниці.

 

Читайте також:

Скільки коштує житло у вінницьких новобудовах? Огляд цін за мікрорайонами

На Коріатовичів будують новий апарт-готель. Що ще планують звести біля узбережжя Бугу?

«В мене вже все забронювали»: скільки у Вінниці коштує винаймати житло на Новий рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • ZhenyaVin

    Навіщо було будувати цей муніципальний будинок в і так перенаселеному районі Поділля,  втутили впритул до інших будинків. Тепер виїхати і заїхати буде неможливо. Вже перепродують квартири там по 25 тис за м2. Краще б садочок побудували, бо місць в садочках зараз вже не вистачає. По ходу, Моргуша відкатики тільки вміє получати з цих будинків.
  • Валентин Вільчин

    Чому квота для АТО занижена мабуть чиновники  міської  ради проявлять патріотизм і,,особисто,, будуть захищати державу від агресора ...   .

keyboard_arrow_up