«В мене вже все забронювали»: скільки у Вінниці коштує винаймати житло на Новий рік

«В мене вже все забронювали»: скільки у Вінниці коштує винаймати житло на Новий рік
  • Хоч на календарі ще середина листопада, але вже час шукати варіанти, де святкувати Новий рік. По-перше, бо оренда може вийти дешевшою, а по-друге: у вас буде більший вибір. 
  • Чи почали вже вінничани бронювати квартири? На скільки підіймають оплату орендодавці? Та на яких умовах пропонують житло у новорічну ніч? 

Найбільш активний період для бронювання новорічного житла — у грудні, але вже й зараз є чимало завбачливих вінничан, які шукають собі місце для зустрічі 2022-го року. Хтось — обирає заміський комплекс з рестораном та концертною програмою, щоб ні за що не хвилюватися, дехто — святкуватиме вдома у вузькому колі сім'ї. 

Але є й ті, хто має велику компанію друзів чи родину з якими вони хочуть відзначити цей день. Для цього потрібно шукати орендоване житло — будинок у передмісті чи квартиру у Вінниці. 

Ми дізналися, скільки ж коштує житло у новорічну ніч. Експерти з нерухомості говорять, що, очевидно, ціни на житло у цей святковий період підвищують. Але наскільки та на яких умовах? Зараз розкажемо. 

Відео дня

«Потанцювали до 1 ночі й все»

Насамперед ми подивилися, які варіанти подобової оренди є на сайті dom.ria. Деякі власники одразу ж в оголошені зазначають «для святкування не здається», щоб їм не докучали дзвінками. 

Скільки зараз коштує орендувати житло? Ми обирали середні ціни. За однокімнатну квартиру зараз доведеться заплатити в добу — 400-450 гривень. За двокімнатну — 500-600 гривень. А трикімнатна обійдеться у 650-750 гривень. Ці квартири здають у різних районах міста. 

Для того, щоб дізнатися, які ціни на них будуть у Новий рік, телефонували власникам або рієлторам, контакти яких вказані в оголошеннях. Ми телефонували за трьома оголошеннями щодо здачі однокімнатної, двох та трикімнатних квартир. 

Ось, до прикладу, однокімнатна на Келецькій коштує 1 500 — доба, здають лише на дві доби та тільки для пари. Тобто, обійдеться у 3 000 гривень. 

Квартира на Констатиновича коштує 3000 гривень за три доби. Здають лише на такий термін. 

На Замостянській однокімнатну здають лише на дві доби, коштує теж 3 000. 

Двокімнатну на Некрасова здають за 5 000 гривень — новорічна ніч.

Двокімнатну на Ващука здають за 6 000 гривень — дві ночі. Власниця сказала, що вона ще не думала з цього приводу. «Ви за два тижні мене наберіть. Мінімум шість штук буде», — сказала орендодавиця. 

Двокімнатна на Артинова обійдеться у 5 000 гривень. 

— У мене там сусіди — сім'ї, тож гучних святкувань не можна проводити, — говорить власниця квартири Алла. 

Зачасто рієлтори насамперед питають, чи з ними говорять повнолітні. Кажуть, що здають лише «відповідальним та дорослим». А також наголошують, що цілу ніч «тусуватися не можна. Десь до 1 ночі потанцювали й все». 

З орендою трикімнатних почалися проблеми. Варіантів не так багато, і перших три варіанти, які ми розглядали, не здаються в оренду на Новий рік. Ще кілька номерів — не підіймали слухавку або казали: «В мене вже все забронювали». 

До прикладу, власниця 3-кімнатної квартири на Лялі Ратушної сказала, що свою вона вже здала на новорічну ніч, але її знайомі здають 3-кімнатні у різних районах Вінниці за 6 000 гривень в добу. 

Будинки теж мають попит

Якщо ви збираєтесь святкувати великою компанією, то краще для святкування вам, ймовірно, підійде будинок. Звісно, обійдеться таке задоволення не так вже й дешево. 

До того ж варіантів, не густо. Безпосередньо у місті подобової оренди будинків наразі немає, але ближче до Нового року може з'явитися більше варіантів. 

Наразі здають в оренду трикімнатний будинок на березі озера у Стрижавці на десять спальних місць. У звичайний час його оренда коштує 3000 гривень. Здають його у новорічні свята лише на дві доби. Коштує це: 17 тисяч. Будинок має сауну, баню, бесідки тощо.

Також здають в оренду будинок у селі Демидівка, що за двадцять хвилин їзди від Вінниці. Розрахований він на п'ять спальних місць, і оформлений у стилі української хатинки. 

Зараз його оренда коштує 1 500 гривень, а у Новий рік — 2000. Якщо ви хочете залишитися ще на ніч з 1 на 2 січня, то вартість вже буде звичайною — 1 500 гривень. 

Додамо, якщо ви знайшли житло за надто дешеву ціну, то радимо двічі перевірити пропозицію. Коли ви орендуєте житло подобовою у новорічну ніч всі власники та рієлтори попереджали, що проситимуть показати паспорти. 

Читайте також:

Скільки коштує житло у вінницьких новобудовах? Огляд цін за мікрорайонами

Ніяких тобі макаронів, хліба і пива. Як наша журналістка місяць дотримувалася безглютенової дієти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up