Скільки коштує житло у вінницьких новобудовах? Огляд цін за мікрорайонами

Скільки коштує житло у вінницьких новобудовах? Огляд цін за мікрорайонами
  • Де пропонують найнижчу ціну квадратного метра житла, а де за однокімнатну квартиру доведеться віддати чималі суми?
  • Ми переглянули пропозиції на вінницькому ринку нерухомості новобудов, і показуємо, скільки зараз коштує купити домівку у нашому місті. 

Як ми робили огляд? За допомогою платформи ЛУН Новобудови — це каталог з усіма домами та ЖК у всіх містах України. Ми виставили на платформі фільтри: у межах Вінниці, введена в експлуатацію, квартира. У результаті отримали 10 ЖК.

На сайті забудовників зазвичай доволі важко зрозуміти точну інформацію, скільки у них коштує м². Зачасто просто пишуть, до прикладу, ціни від 19 000 грн за м².

Відео дня

Тому ми телефонували у всі ЖК і питали однакову інформацію: скільки коштує квадратний метр в однокімнатній квартирі з найдешевшим розташуванням і плануванням, які є у наявності? Якщо не було в наявності однокімнатних, то дізнавалися за найдешевшу двокімнатну. 

Вишенька

У цьому житловому комплексі є однокімнатні квартири площею від 44 до 48 м². Ціна за квадратний метр: від 24 тисяч до 26 500 гривень. Найдешевше можна купити на другому поверсі, там найменша площа: 44, 9 метрів квадратних. Знаходиться він на вулиці 600-річчя. 

Цей житловий комплекс знаходиться на проспекті Космонавтів. Тут нам сказали, що найменша квартира, яка ще продається, площею 45 квадратних метрів. Вона знаходить на 15 поверсі, однокімнатна. Коштує тут житло 1 300 доларів за квадратний метр. Тобто 34 250 гривень. 

Вінницькі хутори

Знаходиться цей комплекс на Немирівському шосе, 94А. Найдешевший варіант, який нам тут можуть запропонувати це однокімнатна квартира на другому поверсі за 18 500 гривень за квадратний метр. 

Академічний

Цей ЖК знаходиться на Миколаївській, якщо їхати трамваєм, або ж тролейбусом — це 10 хвилин від ринку «Урожай». Квадратний метр тут коштує 20 000-20 500 гривень. Це в однокімнатних квартирах площею 58 квадратних метрів. Це найменше, що вже і зараз може запропонувати забудовник. Квартири знаходяться на 2-3 поверхах. 

Поділля

Знаходиться цей комплекс на вулиці Генерала Гандзюка, 4 (за парком Ющенка). Тут наразі можна купити квартири лише від інвестора, від забудовника всі квартири вже розпродані. 

Проте нам сказали, що зараз будується новий дім, там найменші квартири площею 37 метрів обійдуть у 24 тисячі гривень без розстрочки. Або 24 500 за квадратний метр з розстрочкою. 

Замостя

Знаходиться цей житловий комплекс за адресою: Коцюбинського, 43. У наявності однокімнатних квартир вже немає. Можна хіба що придбати вже від інвестора. Вартість такої квартири — 50 тисяч доларів. 

Найменша площа двокімнатних, які зараз ще продають від забудовника — 85 квадратних метрів, це дворівневі квартири. Ціна — 24 тисячі гривень за метр квадратний. Трикімнатні починаються від 95 квадратних метрів, і їхня вартість — теж щонайменше 24 тисячі гривень за метр квадратний. 

Центр

Знаходиться цей ЖК на вулиці Івана Богуна, 2А. Продаються тут квартири вже також не напряму від забудовника. Коштує квадратний метр — 1 100 -1 200 доларів. Тобто, орієнтовно 29 тисяч гривень. Найменші квартири, які пропонують площею: 45 квадратних метрів. Вони розташовані над комерцією.

Розташований цей житловий комплекс на вулиці Князів Коріатовичів. Найменшу площу, яку тут можуть запропонувати це 66 метрів квадратних, це двокімнатна квартира. 

Всі однокімнатні тут вже продані. Вартість — 900 доларів квадратний метр. Тобто, це 23 711 гривень. Але нам сказали, що до літа наступного року має бути зданий інший ЖК від цього з забудовника. Там вартість буде 800 доларів за квадратний метр. 

Пирогово

Цей комплекс знаходиться на околиці Вінниці на перехресті Барське шосе - вулиця Святошинська. Додзвонитись туди було складно, виникали проблеми зі зв'язком. Коштує квадратний метр у цьому ЖК — 19 500 гривень. 

Околиці міста

Цей комплекс, як читаємо на їхньому сайті, де-факто знаходить поза межами міста, у селі Зарванці. Але де-юре це: «окраина города Винница-100 метров, рядом с ТК «Эпицентр» и ТК «Метро». 

Тут теж нас не порадували новинами, вільних квартир — немає. Лише можуть запропонувати у кінці 2023 року за 22 тисячі квадратний метр, мінімальна площа — 34 метри квадратних. 

Коментар експертки з нерухомості

Ми склали кілька запитань до експертки з нерухомості, а саме маркетинг-менеджерки напрямку «Продаж нових квартир» на DOM.RIA Віолетти Комаркової. Далі — пряма мова фахівчині. 

Що зараз відбувається на ринку новобудов?

— Середня вартість за м2 по Україні за останній рік виросла на 17,78% за даними Аналітичного центру DOM.RIA. Проте у 2021 році попит відновився у порівнянні з минулим роком, і нерухомість купується навіть при вагомому рості цін. Це тенденція не лише в Україні, а й у світі.

Які причини формують ціни на цьому ринку нерухомості?

— Причини зростання ціни досить банальні: інфляція, неспадний попит на нерухомість, подорожчання будівельних матеріалів, зокрема скла, яке зникло в принципі з ринку через припинення роботи заводів у Європі. Збільшується і заробітна плата, що теж має свій вплив. 

Які прогнози на цінову політику для новобудов до кінця року чи на початок наступного?

— Однозначно ціна буде лише рости. Експерти прогнозують не менше 15% до наступного року.

На який сегмент новобудов найбільший попит серед вінничан?

— Якщо опиратися на аналітику, то найчастіше вінничани цікавляться новобудовами комфорт-класу. Цікаво також те, що вони не обирають якісь певні райони. Також найчастіше цікавляться одно- та двокімнатними квартирами. 

Цікаво також те, що в пандемію змінилися підходи до вибору житла. Покупці більше почали звертати увагу на таунхауси та котеджі, аби був власний дворик, квартири з терасами. Важливу роль відіграє та інфраструктура новобудови: в ідеалі піша доступність до всіх необхідних об’єктів, в тому числі й до роботи або коворкінгу.

Що варто пам'ятати, купуючи квартиру в новобудові?

— Зараз найвагоміші критерії вибору — це ціна та район. Важливо переглянути декілька варіантів і проаналізувати ринок, характеристики, які важливі для вас. Таким чином будете розуміти, яка ціна виглядає підозріло низькою, а яка занадто високою.

Однозначно варто звертати увагу на репутацію та рейтинг забудовника. На жаль, у зв’язку із подорожчанням вартості будматеріалів, деякі використовують менш якісні, але дешеві, що потім може призвести до негативних наслідків у проживанні.

Також важливо дізнатися повну юридичну історію всіх підрядників будівництва: хто замовник будівництва, генеральний підрядник і девелопер, скільки часу існує компанія, і багато іншого. Крім цього, ви можете замовити перевірку договору на предмет юридичних ризиків.

 

Читайте також:

Доставка газу може здорожчати у 2022 році. Скільки заплатять вінничани?

Афери з банківськими картками: яка схема — фейк, а що справді працює

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up