На Коріатовичів будують новий апарт-готель. Що ще планують звести біля узбережжя Бугу?

На Коріатовичів будують новий апарт-готель. Що ще планують звести біля узбережжя Бугу?
Зараз вже готова «коробка» будівлі. Спорудження готелю почалося ще цього літа, але на місці ми не знайшли будівельний паспорт об'єкта / Фото Михайла Курдюкова
  • Біля СТО і автосалону на Коріатовичів зводять будівлю готелю. Міська влада дала дозвіл на будівництво триповерхової споруди.
  • Замовник будівництва пов’язаний з фірмами, що раніше звели ЖК «Голден Хаус», бізнес-центр Tetris та компанією, що замовила перебудову готелю «Південний Буг».
  • До цього міська рада погодила план масштабної перебудови вулиці Князів Коріатовичів. Що він передбачає?

Департамент архітектури та містобудування видав умови і обмеження на забудову ділянки по вулиці Князів Коріатовичів (колишня Свердлова - авт.).

Так, поблизу автосалону «Рено» та СТО будують новий апарт-готель.

Умови для забудови

Висота майбутньої будівлі має бути три поверхи. Площа ділянки — 0,24 га і максимальний відсоток забудови землі має складати 20%. Мінімально допустимі відстані до сусідніх будівель — 8 метрів, до червоних ліній — 3 метри.

Відео дня

Замовнику будівництва доручили розробити проектне рішення і погодити його з головним архітектором міста. 

А також треба передбачити озеленення території, вимощення тротуарів, забезпечити інклюзивну доступність до готелю (пандуси, пониження бордюрів тощо) та електрозарядку для авто. І ще враховути в проекті, що поблизу готеля мають бути місця для паркування автомобілів.

До того ж на цій же ділянці будують одноповерхову господарську будівлю, про що вказано на порталі Єдиної держсистеми у сфері будівництва.

Хто замовник

У дозвільній документації значиться, що замовником будівництва апарт-готелю є приватне підприємство «Рівер Апартмент Роял». Фірма була заснована в 2020 році, має вінницьку прописку та 20 млн грн статутного капіталу. Вид діяльності — «Організація будівництва будівель». Єдиним власником підприємства є Сергій Бабенко.

З-поміж інших фірм, Сергій Бабенко є співзасновником та директором товариства «Агро Дельта Плюс» — нового власника готелю «Південний Буг», який зараз перебудовують в багатофункціональний комплекс «Богун».

Також Сергій Бабенко є серед співзасновників товариства «Готель Поділля Про», що є власником однойменного готеля біля будівлі міськради. Він є кінцевим бенефіціаром асоціації «Вінінтер», що оформлювала документи на будівництво ЖК «Голден Хаус» на розі вулиць Пушкіна-Коріатовичів.

І ще Сергій Бабенко є керівником товариства «Інвест Тауер», що володіє бізнес-центром на Київській під назвою «Tetris».

Будуть масштабні зміни

Будівництво апарт-готелю — перший крок до реалізації масштабної перебудови вулиці Князів Коріатовичів. На прибережній території від Староміського мосту до «Спартака» планується побудувати ряд нових об’єктів. 

Серед них: нова річкова пристань «Вінниця», чотири офісних будівлі, вищезгаданий апарт-готель, рекреаційний комплекс «River Road». Будівля автосалону та СТО залишаються без змін.

Натомість замість нинішнього приватного сектора пропонується побудувати новий житловий масив. Пропонується обмеження висотності забудови — 3-4 поверхи. Навпроти житлового масиву «Резиденція» існує проект чотириповерхового гаража-автостоянки. А також передбачене будівництво спортивного комплексу і реконструкція споруд «Спартака».

На громадських обговореннях, які проводили ще до карантину, говорили, що передбачене розширення дороги по вулиці Коріатовичів, щоб було місце під виділену смугу для громадського транспорту і під велодоріжку.

Учасники обговорень серед громадськості нарікали, що така щільна забудова спричине транспортний колапс на й так перевантаженій вулиці. Втім 12 жовтня 2020 року новий детальний план території погодили 16 учасників громадських слухань. Отож, документацію ухвалили на сесії міськради в червні 2021 року.

Раніше, нагадаємо, в мерії погодили забудову 8 гектарів біля центру Вінниці.

 

Читайте також:

«Співчуваю жителям Старого міста», або Чи потрібні Вінниці нові мости?

Як за три роки і понад 68 млн грн перебудували «СКА». Фото зі спорткомплексу, що незабаром відкриють

Частину «Південного Бугу» вже розібрали. Від старого готелю скоро нічого не залишиться

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Ievgen Vasylevskyi

    100 метрова зона - капітальне будівництво біля великих водних об`єктів!!! Хто це дозволив??? https://petition.e-dem.ua/vinnytsia/Petition/View/1109б ось петиція, яку розглянули у міськраді і відписали. Але, вона, так зрозуміло, не має ніякої сили, як будували, так і далі будують. Ми, просто, залишимось без річки скоро. І не в сенсі доступу до берега, а в сенсі того, що річки взагалі не стане. Вона і так вже міліє, і причинами є забудова берегів, розорювання пойми, та викачка води на зрошення полів. Все ж таки, коли люди кажуть, що наша шкільна освіта найкраща в світі - то подивившись на це, що не віриться. Або ніхто географію 5-го класу не вчив.

  • Вадим Шарагов

    Тут нема де плюнути.а ви хочете ще іще
  • Наталья Котович

    Як же ми всі чекали будівництво нового готелю🤬і як це раніше ми жили без нього😡 може почати перебудову вулиці потрібно було з дороги?
  • Volodymyr Mayboroda

    Ми самі їх обрали.

keyboard_arrow_up