Боротьба з COVID-19 по-козятинськи. У місті заборонили продавати алкоголь вночі

Боротьба з COVID-19 по-козятинськи. У місті заборонили продавати алкоголь вночі
  • У Козятинській міській територіальній громаді з 7 квітня почали діяти нові заходи боротьби з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19. Серед них — заборона продажу алкоголю у нічний час.

Найбільше у Козятині карантин порушують вночі. Велика кількість порушників перебувала у стані алкогольного сп'яніння. Саме тому прийняли рішення заборонити продаж міцних напоїв у нічний час. Про це у фейсбук пише «Козятинська міська ТГ».

— Зважаючи на складну епідемічну ситуацію із захворюваності на COVID-19 у Козятинській міській територіальній громаді, враховуючи значну кількість виявлених порушень карантинних обмежень громадянами у стані алкогольного сп’яніння в нічний час, на підставі звернення відділення поліції №2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області до міської ради, сьогодні, 6 квітня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зібралася на позачергове засідання, — цитуємо текст повідомлення. — Результатом обговорення стало спільне рішення про заборону з 7 квітня і до окремого рішення продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у нічний час з 23.00 години до 8.00 години усіма суб’єктами господарювання територіальної громади (супермаркетами, магазинами, ресторанами, кафе, барами, закусочними, їдальнями, кафетеріями, буфетами, тощо).

Додають, що таких заходів мають дотримуватися усі. На порушників чекатимуть штрафи.

Відео дня

У коментарях під цим дописом чимало різних думок. Олена Орловська написала: «Якщо не будемо по ночах пити, перестанемо хворіти», а Олег Чернодуб — «Якась нісенітниця».

Тим часом Валентина Мельник підтримала таке рішення: «А чому стільки обурень???? Це ж не хліб. Ну і нехай не продасть ту заразу вночі».

Цікаво, яка ваша думка з даного приводу. Пишіть її під новиною, а також проходьте наступне опитування:

Опитування

На вашу думку, чи допоможуть такі заходи у боротьбі з недугою?

До речі, спеціалісти Центру громадського здоров'я України зазначають, що часте вживання алкоголю підвищує ризик виникнення різноманітних порушень в організмі,  а у разі зараження, ускладнює перебіг захворювання на COVID-19. Вживання алкоголю шкідливе для серцево-судинної системи,  викликає гіпертонію та збільшує ризики інсультів і онкозахворювань. Зловживання  алкогольними напоями викликає цироз печінки, гепатит, панкреатит. Як і тютюн, алкоголь спричиняє залежність. 

В Україні понад 70% людей, які померли від ускладнень, спричинених COVID-19, мали супутні серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень. У деяких випадках — поєднання цих хвороб.

Тому можна зробити висновок: Алкоголь шкідливий завжди. П'яна людина не контролює своєї поведінки та губить своє здоров'я.

 

Читайте також:

COVID-19 в Україні. За добу виявили понад 19 тисяч нових випадків

«Протриматися ще один деньок». Синоптик обнадіяла прогнозом погоди

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Алкаши просто будут покупать боярышник в круглосуточной аптеке
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up