Борги вінничан зростають: за опалення вже «висить» понад 96 мільйонів гривень

Борги вінничан зростають: за опалення вже «висить» понад 96 мільйонів гривень

Станом на 24 січня 2019 року вінничани заборгували за опалення 96 мільйонів 379 тисяч гривень.

На рахунках 1576 споживачів є борг за тепло та гарячу воду понад від 5 до 10 тисяч гривень, а 1836 споживачів боргують  10 тисяч гривень і більше. Про це повідомляє  «Вінницяміськтеплоенерго»

Загалом є близько 20 тисяч особових рахунків, на яких є несплачені нарахування: це суми від кількох сотень до 280 тисяч гривень. Величезні борги не з’явилися за останній рік. Вони накопичувалися протягом тривалого часу.  У більшості випадків  через  несвідоме ставлення до обов’язку   - розраховуватися за спожите. Відповідно при регулярному нехтуванні рахунків, заборгованість споживачів зростає в рази.

Що загрожує боржникам?

«Вінницяміськтеплоенерго» бореться зі злісними неплатниками, застосовуючи санкції:

Відео дня
  • штрафи, пеня, судовий і виконавчий збори, неможливість отримати субсидію, заборона виїзду за кордон та арешт майна, внесення до єдиного реєстру боржників.

Якщо споживач не сплачує заборгованість добровільно,  теплопостачальне  підприємство доводить справу до суду. Після рішення суду на користь підприємства   справи  передають до державної виконавчої служби.

 

Читайте також:

Вінничанин продав гараж, щоб розрахуватися з боргами за опалення
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Віталіна Атаманська

    Сама на власні очі бачила як старенька бабуся з мого будинку йшла і плакала. Запитали що сталося. Виявилось, що вона йшла оплачувати комуналку, після сплати якої у неї з її пенсії залишалося 200грн!!!! на прожиття. Субсидії вона не має, бо  в квартирі зареєстрована донька, яка вже давно проживає в Греції. Бабуся, мабуть, посоромилася просити гроші у дочки. От вам і борги.  Ціни у нас невпинно наближаються до європейських, а пенсії і заробітні плати ні.

    Вася reply Віталіна Атаманська

    Це мудро вигадали. Якщо хтось зареєстрован, то субсідію не дадуть.
    А якщо десь у Юропі працюєш нелегалом, то такая ж справа.
    Отож сиді вдодма та цекай коли  все само прийде
  • Марія Адамович

    Котику,а ти скільки заборгував гройсману за його доброту?
  • Svetlana Syniyvskaiya

    Ага, 2 котловани майже 2 місяці в дворі були розриті із кіп'ятком, то нормально. Насилу зарили, тепер щє один під вікнами другий тиждень парує...є тепла вода, саме гаряча дуже рідко...так шо взагалі не зрозуміло за що платити

    Вася reply Svetlana Syniyvskaiya

    От за тей, що парує й платитимеш. А хто має відшкодувати збитки?
  • Вася

    Це нічого, витримаємо.
    Зате єдаємось, йдемо до Юропи та Росія - агресор...
    ..А доляр подешевіє?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up