У сім разів гірше. Чому у Вінницькій області поменшало «двохсотбальників» по ЗНО

У сім разів гірше. Чому у Вінницькій області  поменшало «двохсотбальників» по ЗНО

За результатами ЗНО лише сім випускників з області набрали найвищий бал з одного предмету. В минулому році людей, які набрали 200 балів було аж 53. Ми запитали чому так сталось у регіональному центрі оцінювання якості освіти. Виявляється, рівень знань випускників та складність тестів у цьому не винні.

У Вінницькій області найвищий бал з математики отримали лише четверо людей. Двоє з них навчались в технічному ліцеї, один в школі № 23, ще один — випускник минулих років.

Краще всіх історію здав лише один випускник з Козятина. Ще двоє випускників минулих років краще всіх склали тест з німецької мови та історії.

— В порівнянні з минулим роком рівень знань наших випускників не знизився, вся справа в новому шкалюванні, — розповідає директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко. — Раніше, при визначенні 200 бального результату, приєднували людей, які склали тестовий зошит з показником від 97 %. За новим шкалюванням, введеним у цьому році, для визначення точки підрахунку взяли верхню планку. Тобто повне виконання тестового зошита. Поняття 200 балів стало трішки вужчим ніж минулого року. Фактично підвищились вимоги. Нагадаємо також, що за середнім рівнем складання ЗНО Вінницька область увійшла в десятку кращих областей і знаходиться на восьмому місці.

Читайте також:
Як вінницькі школи підготували випускників. Результати ЗНО
У яких вінницьких школах вчилось найбільше «двієчників». За результатами ЗНО

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up