Патріотичні мультфільми підготували для школярів на Перший урок

Патріотичні мультфільми  підготували для школярів на  Перший урок
Вінницьким вчителям пропонують показати на Першому уроці 1 вересня мультики про Україну з циклу «Це - наше і це - твоє». В рамках проекту увійшло 12 коротких мультфільми, які можуть бути використані педагогами при обговоренні теми «Чим може пишатися українець?»

У міністерстві освіти вчителям запропонували альтернативну форму проведення Першого уроку в початковій школі. Телеканал «Плюсплюс»  підготував 12 мультиків  про Україну для школярів.

«Трембіта» про музичний інструмент, який є найдовшим у світі.  Його довжина 8 метрів та вага всього 1,5 кілограм. Трембіту  використовували в горах замість телефонів. Роблять трембіту з ялинки, яку вдарило блискавкою.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

«Мрія» про найдовший в світі літак. Літак «Мрія має довжину поїзда метро, а ширину Олімпійського стадіону.

«Сіль» . в Україні найбільше в Європі запасів солі. А без солі не може прожити жодна людина.  Якщо всією українською сіллю посипати землю, вся планета покриється сіллю як ковдрою з снігу.

«Гасова лампа»  була придумана українським винахідником. До її появлення люди використовували свічки. Але світла від свічки було недостатньо щоб увечері читати або малювати. Гасова лампа була яскравішою та здобула швидку популярність.

«Чорнозем»  про   ​​найродючішу в світі українську землю.   Якщо правильно обробляти чорнозем, то на ньому виростає велика кількість врожаю.

«Заповідник« Асканія-Нова » -  дивовижний дикий  степ,  який жодного разу не орали. Там господарі – тварини. Зебри із зубрами, дикі коні, рідкісні рослини, птахи і комахи.

«Щедрик»   Це найдавніша різдвяна мелодія з відомих мелодій у світі. І вона звучить по всій планеті вже більше ста років.

«Мапа»  Одна з найдавніших мап у світі -  мапа на кістках мамонта. На ній була зображена річка, дерево і курінь.

«Рамковий вулик» Перший рамковий вулик – український. За його допомогою бджолярі піклуються про  бджолині сім'ї, не заважаючи її важливим медовим справах.

«Співочі тераси»  про сади, які співають. Коли вітер шелестить листям і дме в металевих трубах, вбудованих в тераси - звучить пісня. Отже фрукти зріють під чудове супровід. Створюється враження, що знаходишся в дивовижному театрі під відкритим небом.

«Шлях із варяг у греки». Коли ще не існувало пароплавів, поїздів або автомобілів, нашою землею проходив важливий торговий шлях «із варяг у греки». Шлях пов'язував Північ і Південь, проходив через 2 моря і 3 річки.

«Гіпсова печера» Найдовша в світі природна гіпсова печера, яку створила природа. Спочатку було море. Пройшли роки, море висохло. Виросли гори Карпати. Дно моря опустилося під землю, з'явилися нові річки. І утворилася печера з гіпсовими бурульками.



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Ці мультити ще можна показувати дітям 2-3 роки, но ніяк не школярам 1-класу.
  • Анонім

    Пока соседи делают смешарики, фиксики и машу и медведь, сумрачный гений укр. анимации породил папу квадрата и маму треугольника.
  • Анонім

    сколько денег потратили на это??? кто это все заказывал, кто утверждал проекты??? это дичь!!!! такое показывать детям? кем они вырастут?!!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up