Класно-урочне чи дистанційне навчання? Що чекає на вінницьких школярів у вересні

Класно-урочне чи дистанційне навчання? Що чекає на вінницьких школярів у вересні
  • Вінницею ходять чутки: діти у вересні не підуть у школу, у них продовжиться онлайн навчання. Подейкують, що вчителям початкової школи дали вказівку розробляти електронну програму навчання з вересня аж до нового року.
  • У новому навчальному році в школах будуть поєднуватися класно-урочна система і дистанційне навчання, — попередила освітян, дітей і батьків керівниця міністерства освіти і науки України Любомира Мандзій.
  • Вінницькі вчителі ще чекають рекомендацій. До кінця червня до закладів загальної та середньої освіти будуть надіслані листи для того, щоб вчителі могли планувати структуру наступного навчального року.

Початок літа, а вінничанка Світлана Білоус уже хвилюється через прийдешній навчальний рік. Сина Ярослава в перший клас віддає.

— Кажуть, що з нового навчального року продовжать дистанційне навчання. Не уявляю, як дітей можна онлайн навчити читати, писати і рахувати, — бідкається матуся.— Чула, що вчителям початкової школи вже дали вказівку розробляти онлайн уроки з вересня і аж до нового року.

Про те, що з вересня у школах будуть поєднуватися класно-урочна система і дистанційне навчання, днями озвучила в.о.міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Відео дня

«Технології дистанційного навчання будуть використовувати у школі більше, і ми перейдемо до іншого формату навчання. Тобто будуть поєднуватися і класно-урочна система, і технології змішаного навчання. З вересня, думаю, вони будуть краще використовуватися в наших школах», —  сказала Мандзій.

Директор департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко переконує, баткам хвилюватися зарано. Формат роботи загальної та середньої освіти, залежатиме від показників захворюваності на коронавірус.

— Офіційного документу від міністерства освіти, там, де чітко вказано, як запрацюють школи восени, нам не надходило,— розповідає Оксана Яценко. — Діти щойно пішли на канікули, попереду усе літо. Воно нам і покаже, в який бік зміниться ситуація з епідемією коронавірусу. Ми готові до будь-яких викликів. Тим більше, що освітяни Вінниці достойно справилися з дистанційним навчанням, використовуючи новітні технології.

Оксана Яценко також розповіла про переваги та недоліки онлайн освіти.

— Мінус це те, що наші викладачі, в порівнянні з закордонними колегами, не мали досвіду проводити уроки онлайн,—  говорить директор департаменту освіти і науки. —  Хоча у 2006 році на базі фізико-математичної гімназії №17, було розроблено репозитарій електронних освітніх ресурсів, який містить навчальні матеріали близько дваннадцяти тисяч уроків з різних предметів освітньої програми 1-11 класів. Також була розроблена платформа, яка під час карантину давала можливість вчителю провести інтерактивний урок, з можливістю його запису та подальших багаторазових переглядів. Перед карантином департамент розробив методичні рекомендації щодо організації дистанційної підтримки освітнього процесу і вони є в кожній школі.

Ініціатива створення Лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій належить народному вчителю України, заступнику директора Вінницької фізико-математичної гімназії №17 Юрію Пасіхову. 

— Держава давно мусила б подбати про альтернативні можливості для навчання дітей і, власне, затяжний карантин показав, наскільки освіта готова гнучко і швидко перебудувати свою роботу, — наголосив  Юрій Пасіхов 

— В цьому і є плюс,— говорить Оксана Яценко. — Завдяки карантину, ми побачили що завдяки місцевим інноваторам, школи Вінниці та області легко перелаштувалися на формат дистанційного навчання, а наші педагоги освоїли нові технології. Учні теж відчули недоліки та переваги онлайн уроків.

Що стосується формату навчання у новому навчальному році. Єдине, що достеменно відомо, це те, що восени, буде відведено значну кількість уроків на повторення учнями минулорічного матеріалу. 

— У вересні наступного навчального року у всіх школах буде передбачене так зване коригуюче навчання, — говорить керівник освітньої галузі міста. — Вчителі зможуть з’ясувати опанування того матеріалу учнями, який припав на карантин. І тут буде індивідуальний підхід виключно кожного класу й кожного вчителя.

До кінця червня до закладів загальної та середньої освіти будуть надіслані рекомендації для того, щоб вчителі змогли планувати структуру наступного навчального року.
 

Читайте також:

У МОН розповіли про нововведення в навчанні через карантин 

Чи було це ефективно? Розповідаємо на прикладі історій вінничан про онлайн-освіту в школах

Три мільйона гривень на дезінфектори та медогляди: у День захисту дітей запрацювали вінницькі дитсадки

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (123)
  • Катя

    Цікаво!!! А чому не перенести весь Кабмін, міністерства та відомства у віддалені села з дистанційною роботою хоча б на три місяці з середньою заплатою, як у більшості батьків. Може б тоді їхнє ставлення до освіти змінилося...
  • Катя

    Цікаво!!! А чому не перенести весь Кабмін, міністерства та відомства у віддалені села з дистанційною роботою хоча б на три місяці з середньою заплатою, як у більшості батьків. Може б тоді їхнє ставлення до освіти змінилося...
  • Raisa Marykan

    Невже... А стрес у дiтей вiд нестiйких нервiв батькiв.. Якi i caмi не все i не завжди розумiють...
    А сiм'i з декiлькома - 3 дiтьми рiзного вiку? По черзi до компа? Так вчителi, освiтяни гарно переходят, а чому нi, сiли придумали й як по маслу.. А батькам розiрватись з 2 дiтьми навiть? А ще йiх роботу не вiдмiняв нiхто, iм треба заробляти й на iнет, й на хлiб..
    Чи учитель, й мiнiстри думають що дiти вивчать все самi???
    Це килька хвилин дитинi бiля экрану, а скильки нервiв ще з батьками щоб обом iм засвоiти... ?
    В мiстi МОЖЕ якимсь чином це можливо, а в селi, мало того що батьки працюють десь у мiстi, то прийихавши щей дома э господарство!
    Так дiти це головне, але користуватись  людьми, як задумаэться не можна!!!!!
  • Lidiya

    деякі, як видно, не розуміють, що дистанційна освіта це не назавжди, а вимушений захід в період епідемії. і спасибі, що керівництво країни вчасно вжило таких заходів. якщо ситуація восени не покращиться то правильним кроком буде обмежити скупчення дітей. у наших школах цього досягти не вдасться, тому дистанційна освіта це виправданий захід. до того ж сучасний світ вже кілька років практикує такий метод і цілком ефективно. потрібно всього лише привчити дітей відповідально підходити до занять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up