Карантин і школа: чи дотримуються навчальні заклади встановлених правил? ОПИТУВАННЯ

Карантин і школа: чи дотримуються навчальні заклади встановлених правил? ОПИТУВАННЯ
  • Цьогоріч навчальний рік відрізняється. В Україні діє карантин і це впливає на освітній процес. 
  • Школи мають дотримуватися рекомендацій МОЗ. Чи виконують їх у навчальному закладі, де вчиться ваша дитина?

Директори шкіл повинні були обладнати в школах місця для оброблення рук і збору використаних масок та рукавичок, а також створити умови для соціального дистанціювання й попередження скупчення дітей. 

Закладам освіти рекомендують:

  • відчинити кілька входів до будівлі;
  • збільшити відстань між партами;
  • використовувати розмітку на підлозі для організованого руху коридорами;
  • виділити зони переміщення для учнів різних вікових категорій;
  • використовувати великі приміщення, зокрема актові зали, рекреації, коридори, адаптовані для потреб навчання;
  • за сприятливих погодних умов проводити заняття на відкритому повітрі;
  • установити гнучкий графік початку занять для різних категорій учнів.

— Для того, щоб мінімізувати пересування учнів у приміщеннях закладу, рекомендується закріпити за класами окремі навчальні кабінети, — йдеться у рекомендаціях МОЗ. — Крім того, рекомендується запровадити гнучку структуру навчального року – передбачити можливість змінювати строки канікул, початку та закінчення семестрів залежно від епідеміологічної ситуації.

Відео дня

Інфекціоніст Андрій Александрін вважає, що наша влада просто списала правила, розроблені Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вони корисні, але не допоможуть уникнути розповсюдження вірусу у навчальних закладах. 

— В принципі, усі ці рекомендації правильні, більшість з них переписана з міжнародних рекомендацій – ВООЗ чи ЮНІСЕФ. Але! ВООЗ і ЮНІСЕФ дають широку картину, починають з повітря, його вологості і температури, вентиляції. У нас про це ніхто не каже. І коли трохи похолодає і в класах позакривають вікна, ризик розповсюдження не лише коронавірусної, а й будь-якої інфекційної хвороби стане величезним, — додає інфекціоніст. — Грошей, які були у «коронавірусному фонді», вистачило б для того, щоб за пів року підготувати школи і дитячі садки до нового навчального року. Але натомість будуємо дороги.

Також спеціаліст каже, що не всі школи можуть створити так швидко необхідні умови. Не те, що умивальників скрізь немає. Місцями заклади взагалі без води.

Тим часом, українці мають самі не нехтувати елементарними правилами. Варто носити маски, мати антисептик та частіше мити руки.

— Дитяче населення є однією з рушійних сил розповсюдження ГРВІ, в тому числі і Covid-19. І найближчим часом зростання захворюваності за рахунок дитячого населення піде ще більше, бо хоч діти і не є групою ризику, вони є носіями. Діти можуть заражати своїх батьків, бабусь і дідусів. Я впевнений, ситуація буде такою: 1 вересня діти пішли до школи, у кінці вересня всі школи закриються, — прогнозує Андрій.

Нам цікава також ситуатія у вашому навчальному закладі. Звертаємося до вінничан, які мають дітей шкільного віку, і просимо пройти опитування або написати свій варіант у коментарях.

Опитування

Чи задоволені ви дотриманням навчальними закладами карантинних вимог?

 

Читайте також:

Маски, як шкільне приладдя. Що треба мати від COVID-19 з собою в школі та скільки це коштує

МОЗ озвучило нові рекомендації для школярів та вчителів

З урнами для масок і температурним скринінгом. Як працюватимуть школи з 1 вересня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Таня Краснюк

    А чи ці рекомендації є сумісні зі здоров’ям дитини? Маски точно ні , санітайзери більше шкоди ніж крості - теж ні, дистанція як психологічна давка тим паче ні.
    Висновок : рекомендації моз хай сама собі рекомендує і йде в сраку... до мить грати на довірі тупого народу
  • Татьяна Мирошниченко

    А базари дотримуються?

    И.С. reply Татьяна Мирошниченко

    не ходіть на базар
  • Олег Рябоконь

    Чому ви не пишете чи дотримується  встановлених правил Верховна рада . Щоб дотримуватись правил потрібно забезпечити усім необхідним для початку хоча б  
  • Natik Natik

    Які можуть бути вимоги якщо немає ніякого забезпечення чих вимог🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up