Живий Артинов та інтерактивні завдання: як проходять екскурсійні квести у Вінниці

Живий Артинов та інтерактивні завдання: як проходять екскурсійні квести у Вінниці
  • Аби екскурсії у Вінниці стали цікавішими для дорослих та дітей, у туристів є можливість замовити квест.
  • Це продуманий маршрут із цікавими завданнями на різних історичних локаціях міста.
  • Так, наприклад, проходили квест «Барвінкове кружало» діти, які приїхали на танцювальний конкурс із різних країн та міст до Вінниці.

 

На Європейські площі у неділю можна було побачити велику кількість дітей, які щасливо їли морозиво і танцювали народні танці. Так закінчувалася квест-екскурсія для гостей міста – дітей-танцівників. Аби показати Вінницю цікаво та оригінально екскурсоводи туристичного центру «Подільський» уже третій рік поспіль пропонують такий формат знайомства з містом.

Це інтерактивні маршрути вулицями Вінниці, які туристи повинні пройти та дізнатися щось нове. Так, наприклад, у неділю чотири великі команди з Києва, Дніпра, Тбілісі та Кишинева виконували завдання, відгадували загадки та слухали екскурсоводів.

Відео дня

Як проходить квест?

Перше, що потрібно знати: квест-екскурсія – це не класичний квест. Тут завдання виконуються на якість, а не на час. Тому поспішати не слід. Команди квесту зазвичай стартують одночасно із однієї точки. Їх супроводжує гід, який зупиняється у потрібних місцях і розповідає цікаві факти, при цьому туристи повинні відгадати загадку або виконати поставлене завдання.

– Ми проводимо такі квести вже третій рік поспіль, – розповідає екскурсовод Оксана Роздорожнюк. – Нам потрібно пропонувати туристам щось оригінальне та незвичайне. Така форма екскурсії себе виправдовує.

У руках учасників карта, де відмічені точки маршруту. Задача, яка стоїть – виконати всі завдання. На локаціях завдання можуть роздавати важливі для міста персонажі, наприклад, Артинов:

– Ми хотіли б на кожну локацію поставити переодягнену людину, яка зустрічала би наші команди, але все не так просто, – говорить пані Оксана. – Є проблеми із костюмами, взяти їх ніде. У театрі ім. Садовського не дають, доводиться все робити своїми силами. Тому сьогодні у нас тільки Артинов.

У цьому масштабному квесті учасники мали всього шість локацій, три з яких у різних музеях міста. Серед них краєзнавчий, музей міні транспорту та водонапірна вежа. Кожну команду веде свій гід, а на локаціях зустрічає ще один екскурсовод. Таким чином задіяно чимало людей. На фініші команд обов'язково чимось нагороджують. На це раз діти отримали морозиво, а так як туристи були незвичайні, то в кінці на дітей чекав танцювальний батл. Таким чином команди із Молдови та Грузії танцювали українські народні танці, а місцеві команди виконували танці іноземних гостей.

Сталої ціни на такі квести-екскурсії немає, але не складно підрахувати. Оксана, говорить, що все залежить від кількості локацій для команди. А одна локація оцінюється як година роботи екскурсовода – 150-200 гривень. Таким чином, якщо туристи обирають п’ять локацій, то ціна за квест може сягати однієї тисячі гривень.

Читайте також: 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up