Турецькі путівки тільки в євро та «відміна» безвізу: нове у туристичному сезоні

Турецькі путівки тільки в євро та «відміна» безвізу: нове у туристичному сезоні
  • Туристичний сезон 2019 приготував кілька вагомих змін для туристів.
  • Значний дискомфорт відчують ті, хто звик відпочивати у Туреччині за низькими цінами.
  • Крім того, інтернетом ширяться новини про відміну безвізу, що викликає шквал обурення.
  • Розібралися що з цього правда, а що фейк

 

Туреччина змінила валюту для українських туристів. Відтепер всі ціни вказані у євро, що значно підвищує вартість відпочинку на Середземному морі. Тим часом Рада Європи приймає нові правила для перетину кордонів ЄС, але що вони значать для українців і чи діятимуть вони лише для громадян нашої країни?

Зорієнтуватися у нововведеннях допомогла Олена Камєнєва – туристичний агент. Саме вона розповіла про те, які ціни на середземний відпочинок слід очікувати, що для туристів означатиме закриття аеропорту в Гавришівці та чи насправді відмінять безвіз.

Туреччина за всі гроші 

Відпустка у цій середземноморській країні значно подорожчала. Все через те, що путівки тепер продаватимуть за євро. Яка причина такої валютної конвертації туристичні оператори точно назвати не можуть, проте, є здогадки:

Відео дня

– Власне, подорожі до Туреччини завжди оплачувалися в євро для всіх країн, крім України та Росії. У цьому сезоні, очевидно, вирішили запровадити для всіх одну валюту, – говорить Олена. – Є ще одна версія – українців намагаються відучити від звички вилітати на відпочинок сьогодні/завтра, а бронювати подорож мінімум за півроку. Тобто «гарячих» путівок, як таких, до Туреччини вже буде значно менше, а згодом вони і зовсім зникнуть.

Ціни на подорож до звичайних готелів 4-5 зірки (без особливих забаганок) сягають 1300-1400 євро за двох на тиждень. У червні ціни у такі самі готелі виростуть до 1800 євро.

– Тому Туреччину за популярністю наздоганяють Єгипет та Іспанія, далі Греція та Кіпр. Щоправда, концепція «все включено» залишається тільки у Туреччині та Єгипті. Хоча турки мали бажання і цю опцію вилучити, – розповідає експерт.

Але є один великий плюс – турецькі кордони тепер можна перетнути лише з однією ID-карткою. 

Де та за скільки провести літню відпустку

До прикладу, Іспанія буде дешевшою за Туреччину. Проживання у готелі 4-5 зірок зі сніданками у травні коштуватиме близько 800 євро за 7 ночей, а в червні такий самий готель коштуватиме 1000-1200 євро за двох. Греція та Кіпр має таку саму концепцію і ціна у подібних готелях орієнтовно буде такою самою, щоправда варто буде забути про «першу лінію».

Набирає популярності узбережжя Албанії. Туристичний агент говорить, що країна стає цікавою для туристів своїми видами:

– Там навіть є албанські Мальдіви. Щодо природи – мови немає, там прекрасно. Хоча інфраструктура зовсім не розвинена: дуже не вистачає хороших ресторанів і розваг для туристів, – говорить Олена.

Ціна на відпочинок у цій країні приблизно вдвічі менша за турецький відпочинок. За тиждень подорожі зі сніданками у хорошому чотиризірковому готелі коштуватиме 600-800 євро за двох.

Крім того, у цьому сезоні дуже популярним став острів Хайнань у Китаї. Щоправда, влітку туди їхати не варто. У цей час там несезон.

Якщо знову повернутися до європейських курортів, то прогнозують, що Хорватія та Чорногорія будуть супер-дорогими. Вони і раніше були не зовсім дешевими, проте цього сезону ціни значно зростуть.

– Думаю, що цього року зросте попит на автобусні тури у Болгарію. Багато хто обирає недорогий відпочинок. Мало туристів обирають щось насправді варте уваги і одиниці літають на дорогі курорти, – розповідає туристичний агент.

Відповідно до статистики, то порівняно із минулим роком – загальні продажі путівок до Туреччини за раннім бронювання впали на 40%. Все це пов'язано з тим, що туристи чекають на «гарячі» пропозиції.

Про вінницький аеропорт

Вінницький аеропорт у Гавришівці планують зачинити на реконструкцію вже у травні. Проте точної дати немає. Олена говорить, що туристичні оператори досі пропонують туристам вильоти з Вінниці.

– Є рейси навіть на 31 травня. Я, наприклад, не ризикую відправляти своїх туристів цього місяця взагалі. У разі, якщо аеропорт зачиниться у дати подорожі туристів, то людям або повернуть кошти, або перенесуть рейс у Київ, – говорить туристичний агент.

Директор аеропорту Ярослав Мазурець підтвердив, що точної дати закриття летовища немає, але запевняє, що це буде точно пізніше травня.

Власне, закриття аеропорту – це тільки питання зручності для туристів і нові можливості для міста. Адже, на думку експертів туристичного бізнесу, якщо удосконалити злітну смугу, організувати якісний і великий магазин duty free, то це привабить більше авіакомпаній і розширить кількість рейсів. Наразі, з Вінниці вилітають літаки до Єгипту та Ізраїлю, а також є рейси до Києва.

Нові правила безвізового режиму

Мережею почали ширитися новини про те, що  українці не зможуть перетинати європейський кордон за біометричними паспортами і знову знадобляться візи.

– Чутки про це давно ходять, але підтверджень жодних нема, – говорить Олена.

Щоправда, з 2021 року будуть змінені загальні правила в'їзду на територію Європейського Союзу. Це пов'язано з тим, що буде запроваджена єдина система, у якій фіксуватимуть туристів.

Мова не про візу, а про одноразову перевірку даних. Туристу потрібно буде зареєструватися у системі ETIAS і відповісти на кілька питань, на кшталт, чи притягувався громадянин до кримінальної відповідальності, які країни відвідував до цього моменту та особисту інформацію. У цьому випадку не потрібні банківські довідки чи підтвердження бронювання готелю. Все просто і можна зробити онлайн навіть, якщо турист згадав про довідку перед вильотом в аеропорту. Єдине – цю процедуру прийдеться повторювати кожні три роки і заплатити за неї 7 євро.

Остаточні параметри системи були ухвалені ще у вересні минулого року, але з того часу більше жодної інформації від Ради ЄС про нові правила не було. Тому: безвіз для України ніхто не відміняє.

Читайте також: 


 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • амг

    Всегда пугают когда видят, что спрос будет снижаться, вот и пишут будет только дорожать, спешите. Будет дорогого поедут в другое место. Напугали ежика
  • Поpошок

    Так і не зрозумів, коли відміна безвізу?

    Валентин reply Поpошок

    Забий, це вброс від тупих журналістів, які не розбираються в цьому питанні. Заголовок кричущий, а потім в останньому абзаці пишуть зовсім про інше. Маніпуляція, за це ніхто не несе відповідальності у нас в країні. Подивись на політиків і рвущихся до корита, вони ляпають язиком, а відповідальності-0.
  • Наталья

    Ну їх ці приватні компанії. Потрібна державна! І тариф від кілометрів, а не такий, щоб грабувати людей

    Вася reply Наталья

    А где ж государственные?
    Всё приватизовано.... Европа, Европа, не дождуся....
  • Наталья

    "Магазин duty free привабить авіакомпанії"? На основі чого це вигадано? Авіакомпанія з цього не має ні копійки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up