Що потрібно знати, аби правильно застрахувати свій відпочинок?

Що потрібно знати, аби правильно застрахувати свій відпочинок?
  • Сезон відпусток продовжується і бажання вінничан виїхати за кордон також.
  • Крім квитків на дорогу та бронювання житла, у підготовці до відпочинку, є ще один вагомий пункт – страховий поліс.
  • Які бувають страховки, що вони у себе включають та як вибрати ідеальний поліс розказуємо далі.

 

All inclusive, автобусний тур або самостійна подорож, будь-який варіант об'єднує одне – страховий поліс. Зазвичай, туристи не звертають увагу на такі нюанси. А іноді взагалі не знають що входить у договір, який запропонувала туристична або страхова компанія.

– Жодного разу ні на якому кордоні не питали про страховку. Щоправда, все може статися у мандрівці. Це як ремінь безпеки в машині. Не врятує, але спокійніше. – говорить вчитель фізкультури Інна.

– Взагалі не знаю для чого робив страховку. Але, говорять, що перевіряють на кордоні. Але я за всю подорож її навіть з рюкзака не діставав. – розповідає студент Олександр.

Відео дня
blockquote>

Проте страховка – це те, що може дозволити туристу бути спокійним за своє життя у разі непередбачуваних обставин. Тому ігнорувати необхідність застрахувати себе та свою родину не варто.

Які бувають страхові поліси?

Вид страховки на пряму залежить від типу відпочинку, який планують туристи. Наприклад, якщо мова йде про тур до моря від туристичного агентства, то у цьому випадку страховка допоможе лише у разі невідкладної допомоги. І те, потрібно уточнити чи страховка звичайна, чи ви придбали франшизу (про різницю читайте далі).

Тому коли обирати страховий поліс краще звернутися до страхової компанії та звернути увагу на всі опції, які вам будуть необхідні під час відпочинку. Наприклад, якщо відпустка планується екстремальна, то варто й обирати допомогу, яку зможуть надати при нещасних випадках.

Гірськолижний відпочинок вже буде мати зовсім інше наповнення у страховому полісі.

Розширена страховка, в залежності від її вартості, може покрити навіть проживання у готелі та компенсувати затримку рейсу, у разі необхідності.

На сайтах страхових компаній є опція вибору страхового полісу: для виїзду за кордон, для подорожей Україною, для виїзду в Шенгенську зону. Крім того можна обрати туристичну страховку, спортивну, від нещасних випадків і т.д.

Отже, при самостійному оформленні страхового полісу варто проконсультуватися в страховій компанії, аби обрати максимально відповідну програму. Якщо оформлювати страховку через туристичну фірму, то слід пам'ятати, що вона мінімальна і включає у себе лише виклик лікаря, невідкладну та амбулаторну допомогу.

У будь-якому разі радимо уважно ознайомлюватися зі страховими договорами і уточнювати які випадки є страховими. Так як поліси зазвичай мають багато виключень.

Що таке страхова франшиза?

Страхові компанії завжди мають альтернативи. Якщо туристи не бажають оформлювати дорогі страхові поліси, тоді агенти пропонують так звану франшизу. Цей пакет послуг коштує набагато дешевше, проте є один нюанс. Франшиза може бути оформлена на суму від 50 до 150 євро. Беремо за приклад страхову франшизу на 100 євро. У випадку, якщо потрібно виплатити більше цієї суми, то володарям такого страхового полісу повертається лише різниця, а 100 євро доведеться заплатити зі своєї кешені.

У таких випадках, до страхових компаній часто висувають претензії. А все тому що туристи не вичитують умови договору детально і шукають дешевші варіанти.

Тому експерти радять все ж таки користуватися страховими полісами з нульовою франшизою і максимальним пакетом опцій.

Думка експерта

Юлія Лащенко – керівник центру прийому і обслуговування клієнтів, страхова компанія «Провідна»

Авто

Коли людина сама купує страховий поліс, то в принципі розуміє що їй треба. Якщо їде на автомобілі, то на кордоні перш за все перевіряється зелена карта. Це страхування автомобіля – страхування відповідальності, воно обов'язкове.

Кордон

При перетині кордону не існує такої вимоги: пред'явити страховий поліс. Але коли ви їдете в шенген-зону, в Європу, то застрахуватися повинні обов'язково. При перетині кордону наявність страховки можуть не перевірити, але якщо вже на місці вас зупинять поліцейські для перевірки документів, а страховки не буде – ви гарантовано отримаєте штраф.  Страховий поліс – це обов'язкова умова відвідування країни. У кожної країни є свої вимоги і страхові суми. Про це скажуть безспосередньо у страховій компанії. По безвізу зараз набагато простіше, так як візу відкривати не треба, можна придбати дорожчу страховку. Ціна на страховку залежить від того на який період і куди людина подорожує, дорослі чи малі туристи і власне наповнення страховки.

Тарифи

Тарифна політика всіх компаній приблизно однакова, проте може відрізнятися від того де заключають договір. Якщо у страховій компанії – буде одна ціна, в турагентстві – зовсім інша. Тому що розробляються партнерські програми і не завжди люди вивчають те, що пропонують.

В будь-якому випадку за кордоном обслуговують посередницькі компанії. Ми не маємо права здійснювати діяльність за кордоном. Про це туристи теж повинні знати. Є медичний асистанс – як контакт-центр. Саме ці асистанси самостійно підписують договори з лікарнями, які працюють в тому чи іншому місті.

Якщо ви самостійно оформлюєте страховий поліс, то можете запитати про асистуючі компанії і робити висновки по цьому. Подивитися відгуки і де вони знаходяться.

Придбати страховку через інтернет

Оформити страховку онлайн – неможливо. Це добровільний договір, тому вам повинні  дати папірець. Аби його вам дали потрібно кудись прийти. Інша справа замовити. На сайті компаній є можливість обрати необхідні страхові випадки, але калькуляція буде не точною.

Ціна залежить від  багатьох опцій, коли ви їх замовите вже у компанії вам точно скажуть вартість страховки.

Найпопулярніші туристичні страхові випадки

Насправді страхові випадки дуже різні, тому поліс може бути різним. Містити невідкладну допомогу, а може включати і стоматологічну, і повністю амбулаторну.  Це дуже впливає на ціну, тому в середньому беруть страховку, яка поширюється на амбулаторні випадки. Наші люди звикли лікуватися самостійно. Всі з собою завжди беруть аптечку і ніхто ніколи не піде в лікарню через підвищену температуру чи отруєння.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Знание - сила

    Самый лучший "відпочинок" - с лопатой на даче. Практически это физические упражнения на свежем воздухе. Для здоровья хорошо, для огорода и "гаманець" не тронутый.

    Николай Энэми reply Знание - сила

    Хахахаха, колхозник с Америки))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники зеленого туризму проти кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up