Дешеві авіаперельоти: мрія чи реальність?

Дешеві авіаперельоти: мрія чи реальність?
Як правильно обрати квитки на літак і зекономити на подорожі?
  • Подорожувати економно. Відкритий кордон з Європою – це чудова можливість відкривати для себе нові горизонти і країни.
  • Українська залізниця відкрила кілька нових маршрутів до Польщі, а європейські лоукости вже виконують рейси з Києва та Львова

 

Як правильно знайти недорогі квитки на літак та обійтися без послуг туристичних операторів, нам розказав організатор Artinov travel club – Влад Рильський. Хлопець на власному досвіді спробував самостійні подорожі і вже знає, як, коли і де шукати недорогі авіаквитки.

Перше, що робить Влад, коли починає говорити про бюджетні квитки на літак, – відкриває ресурс Skyscanner. Це пошукова система, яка дозволяє обрати найбільш зручні варіанти для перельоту.

Організатор Artinov travel club Владислав Рильський

Відео дня

Ми формуємо запит: потрібні квитки на тиждень до Іспанії у серпні. Туристичне агентство пропонує заплатити $850 на двох (ціна з урахуванням перельоту, страховки, проживанням та сніданками у готелі). Шукаємо рейси з вильотом із Києва. Тим часом Влад пояснює, що таке лоукост: «Це авіакомпанії, які дозволяють перельоти лише з ручною кладдю. Тобто рюкзак або найменший розмір валізи – максимум, який ви можете взяти із собою у подорож. І за рахунок відсутності великої кількості багажу зменшується вартість перельоту».

Система пропонує квитки за 150 євро на одну людину в обидві сторони. Тоді в процесі пошуку використовуємо пораду №1: якщо виліт з України задорогий, варто починати шукати рейси із сусідніх країн. Це робиться через те, що сьогодні ціни на послуги компаній-лоукостерів в Україні напряму залежать від інших авіакомпаній, які працюють в країні. Тому вилітати з Польщі, Румунії чи Угорщини можна втричі дешевше, ніж тим самим лоукостом з України.

Отже, шукаємо виліт до Барселони з Кракова. І одразу пошукова система видає ціну 23 євро за квиток для однієї людини.

Пошук дешевих авіаквитків – це лотерея, у якій тобі пощастить або ні?

– Не зовсім так. Усе можна відслідкувати, тому що тут працює система. Хто добре зрозумів її, той може швидко знайти найвигідніший варіант. Тут просто потрібно трохи досвіду, – каже Владислав.

Продовжуємо шукати квитки до Барселони з Кракова. Настає час для поради №2: якщо квитки в обидві сторони задорогі, тоді організовуємо виліт із одного міста, у даному випадку з Кракова, а зворотній квиток купуємо до іншої країни, наприклад, Угорщини і приземляємось у Будапешті. Таким чином можна зекономити.

Ще одна важлива річ при купівлі квитків – якщо вже знайшли ідеальний варіант для своєї подорожі, то його слід одразу придбати. Справа у тому, що сайт індексує вашу IP адресу і наступного разу видає ті самі квитки, але вже за дорожчою ціною.

– Такі самостійні пересування – чудова можливість отримати від подорожі максимум задоволення. Тоді можна відчути атмосферу села, міста, країни, до яких ви завітали, повністю, – говорить Владислав. – Людина сама обирає - зекономити час або власні кошти дорогою до бажаного місця відпустки.

 

Владислав все ще продовжує шукати вигідні пропозиції для перельоту в Барселону. Зупиняємося на варіанті 100 євро в обидві сторони для двох з вильотом із Кракова і прильотом у Будапешт. Наступний крок – пошук житла. Із цим виявилося трохи складніше.  Але про все по порядку.

Сервіс з пошуку житла за кордоном має назву Airbnb. Тут можна орендувати квартиру або будинок. А от якщо хочеться жити в готелі або обрати дешевший варіант – хостел, тоді варто шукати, де заночувати на Booking.

Виставляємо фільтри – ціна, час перебування, місце проживання і моніторимо всі варіанти. Найдешевше помешкання коштує 114 євро за добу. Власне, підраховуючи мінімальні витрати на дорогу та житло, отримуємо суму, більшу за ту, що запропонував туроператор. Саме час для поради №3 – краще планувати подорож заздалегідь.

Мова йде про серпень та Іспанію, а отже високий туристичний сезон. Тому більшість варіантів недорогого житла вже зайняті.

– Потрібно починати шукати квитки і бронювати оселю приблизно за три місяці до бажаної мандрівки. Це найоптимальніший варіант, аби знайти вигідні пропозиції, – радить Влад.

Отже, для того, аби зробити свою омріяну подорож трохи дешевшою, потрібно просто витрати трохи більше часу на те, щоб розібратися із усіма можливими системами пошуку житла та квитків. Запастися терпінням, адже на організацію першої самостійної подорожі можна витратити не один день. І подібний досвід стане чудовим доповненням до вашої колекції туристичних спогадів та вражень.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up