«Українська лють», опера, світові хіти: в театрі Садовського допомагають «втекти» від реалій війни

«Українська лють», опера, світові хіти: в театрі Садовського допомагають «втекти» від реалій війни
  • Чергову порцію радості та відради подарували вінничанам і вимушеним переселенцям актори Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського.
  • У особливому концерті разом із глядачами заспівали найпопулярніші патріотичні пісні, а на знак подяки країнам, які щиро підтримують Україну — і знамениті світові хіти.

— Щотижня будемо грати і радувати Вінницю виставами у безпечному навіть під час повітряних тривог просторі — молодіжному центрі «Квадрат», — пообіцяли актори Вінницького театру імені Садовського.

Пообіцяли і успішно втілюють! Після зворушливої вистави «Бог пообіцяв», у «Квадраті» садовці подарували глядачам незабутній концерт.

Насолода дивовижними голосами кращих солістів-вокалістів, нові хвилюючі миті і усмішки упереміж зі сльозами — у фіналі разом із артистами вся зала, стоячи, співала «Ой, у лузі червона калина» — пісню, яка з початку повномасштабної війни стала особливою для кожного українця.

Відео дня

— Ми віримо, що перемога буде якомога швидше і над нашою країною буде мирне небо. Адже ми, українці, як ніколи згуртовані! Ми всі разом! Ми хочемо подякувати всім тим, хто стали на захист нашої рідної країни: це Збройні сили України, Нацгвардія, поліція і, звісно, волонтери, яких сьогодні багато у цій залі. Ми, артисти театру, зараз також волонтери: відшиваємо балаклави, плетемо маскувальні сітки, робимо все, що можемо. Але сьогодні вирішили зробити те, що у нас все-таки виходить трішечки краще — подарувати всім, хто живе і нині знаходиться у Вінниці, тепло, світло і радісні емоції, — відзначив ведучий вечора, актор театру ім. Садовського Андрій Богданов. — Ми щиро дякуємо «Квадрату» і нашій адміністрації за те, що щочетверга артисти нашого театру мають нагоду виступати на цій імпровізованій сцені й долучати вінничан і вимушених переселенців до мистецтва, щоб кожний хоч на годинку відпочив і трішечки переключився від воєнних реалій, які зараз хвилюють серце кожного з нас.

У виконанні провідного соліста-вокаліста театру Володимира Холкіна, який входить у десятку кращих тенорів України та Польщі, глядачі почули пісні «Сивий туман» Михайла Хоми і «Мій рідний край» Миколи Мозгового.

Лауреатка знаменитих пісенних конкурсів Світлана Басовська вразила проникливим виконанням пісень «Черемшина» і «Україна».

А разом у дуеті Володимир Холкін і Світлана Басовська італійською заспівали перлину класики «Libiamo ne' lieti calici» з опери «Травіата» Джузеппе Верді.

Окремих яскравих барв концерту додав виступ скрипаля-віртуоза оркестру театру ім. Садовського Богдана Постнікова. Затамувавши подих, глядачі насолоджувалися неймовірною «Мелодією» Мирослава Скорика і хітом «Crystallize» сучасної американської зірки, скрипальки Ліндсі Стірлінг.

На знак подяки всесвітньовідомим зіркам і дружнім державам, які у найважчий час щиро підтримують Україну, під час інтерактиву глядачі разом співали світові хіти.

А красуня-акторка Марія Левченко, яка з початку повномасштабного вторгнення рф щодня допомагає у «Квадраті» та за цей час встигла організувати не одну гуманітарну допомогу із Польщі, свої пісні присвятила волонтерам.

— Обличчя, які бачу у цій залі, я бачу з перших днів війни. Це реально люди, які від дзвінка до дзвінка, з самого ранку до пізнього вечора щодня приходять у «Квадрат», аби лиш тільки допомогти нашим хлопцям і підняти дух один одному. Справи, які ви робите, неоціненні! Хлопці, коли бачать ті ящики, які ви передаєте, навзаєм висилають відео, як інші плачуть від щастя, що їм така кількість тепла і турботи приїжджає, — поділилась Марія Левченко.

З шаною до творчості легендарної Квітки Цісик, яка відкрила світу красу української пісні та мови, Марія Левченко заспівала проникливу лемківську пісню «Ой, верше мій, верше», а також сучасні хіти «Голубка» Vivienne Mort та «Українську лють» Христини Соловій, що є кавером на знамениту пісню італійських партизан «Bella Ciao».

Вдячні за безцінні подаровані емоції, глядачі вітали акторів Вінницького театру імені Садовського, гучними оваціями, стоячи.

А вже у цей четвер садовці подарують вінничанам новий сюрприз: 28 квітня о 17.00 у «Квадраті» пройде показ незвичайної комедії «Селфі зі Склерозом», яку за п'єсою Олександра Володарського поставила народна артистка України Таїса Славінська.

Вхід — безкоштовний! Але оскільки  кількість місць у глядацькій залі обмежена, потрібно зареєструватися за даним посиланням.

Фоторепортаж з концерту Дмитра Данкевича.

Читайте також:

«Торкнулися самого серця!» Вінницький театр ім. Садовського розпочав серію вистав у «Квадраті»

Як жити далі, поки йде війна? Добірка безкоштовних ресурсів для саморозвитку

Герої тилу. Як у Вінниці позашляховики переробляють на бандеромобілі та передають на фронт

Кожна гривня наближає перемогу. Музикант збирає гроші для ЗСУ на онлайн-концертах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Костя Овер

    Світла пам'ять ГЕРОЮ! царство небесне

keyboard_arrow_up