Як жити далі, поки йде війна? Добірка безкоштовних ресурсів для саморозвитку

Як жити далі, поки йде війна? Добірка безкоштовних ресурсів для саморозвитку
Графіка в матеріалі: babel.ua
  • Сьогодні, якраз той «понеділок», з якого ви обіцяли собі почати робити щось нове.
  • Бо займатись спортом, танцювати, читати книги та вивчати нову мову — можна і треба під час війни.
  • Публікуємо добірку ресурсів, де це можна зробити безплатно.

Повномасштабна війна рф проти України триває понад два місяці. Постійні переживання негативно впливають на психіку. Тривожність може перерости в депресію та інші психічні розлади. А нездоровим/-вою ви не зможете допомогти ані собі, ані Україні.

Тому щоб ліквідувати ці небезпеки та припинити без упину гортати стрічку новин в телеграм-каналах, пропонуємо взятися за саморозвиток. Портал «Взаємодія» склав список про те, чим зайнятись під час війни, окрім війни. Ми перевірили актуальність посилань і додали кілька власних рекомендацій.

Спорт

Групові онлайн-тренування в телеграм-каналі тренера Анастасії Тюліної. Займатись можна безплатно, оплата за заняття — добровільна. Отримані гроші перераховують волонтерам. 

Відео дня

Сервіс для тренувань BetterMe: Health Coaching відкрив безкоштовний доступ для українців. Можна тренувати: фітнес, танці, прогулянки, біг, йога, пілатес, бокс. Додаток доступний на iOS та Android

Онлайн-заняття танцями. Вчать таким стилям: Hip-Hop, Tik-Tok, Popping, Waving, Illusion/Robot, House, Breaking. Підключитись до уроків можна через Zoom. Навчання безоплатне. Але якщо хочете зробити добровільний внесок за урок, то 50% від цієї суми організатори перераховують на ЗСУ. Анонси занять у чатах телеграм та viber

Український проєкт MyChamp створено, щоби тренери й спортсмени віднайшли одне одного на нових місцях і змогли підтримувати спортивний дух. Разом до перемог!

Рекомендація від організаторів Вінницького Напівмарафону. Перелік вінницьких бігових клубів, до яких може приєднатись кожен охочий. Тут ви знайдете однодумців та друзів, з якими можна бігати мальовничими куточками нашого міста: Air Fitness 365; Леся Мельничук; NoBoringRunners.

Книги

На цих ресурсах частина бібліотеки електронних книжок доступна безоплатно. Це:

Знижки

А популярні українські подкасти дивіться ось за цим посиланням.

Навчальні курси

Курси дизайну від платформи Creative Practice. Український освітній онлайн-майданчик відкрив доступ до всіх своїх курсів дизайну:

Щоб переглянути відеолекції достатньо зареєструватися на платформі.

Безплатні відеоуроки від Coursera. Платформа для онлайн-освіти Coursera зробила всі курси безкоштовними для українців. Для цього потрібно подати заявку за посиланням, де також є інструкція, як проходитиме процедура її розгляду.

Відеодзвінки для вдосконалення мови від волонтерів платформи Preply. Preply запустила програму підтримки українців, які прагнуть вивчити іноземну мову.

Під час відеодзвінків тривалістю 60 хвилин волонтери й репетитори допомагають зрозуміти основи іноземної мови, перекласти необхідні для життя документи, назви продуктів та розібратися з іншими питаннями, які допоможуть адаптуватися в новій країні. 

За посиланням можна зареєструватися на онлайн-зустріч, обрати мову, яку прагнете вивчати, і час. Одна людина може відвідувати до трьох занять на тиждень.

І ще 120 (!) безкоштовних онлайн-курсів від платформ Prometheus, Edera, ВУМonline, Wisecow

А ось ТУТ ви зможете переглянути добірку безоплатних курсів з вивчення іноземних мов.

 

Читайте також:

Купуєш патріотичні речі — допомагаєш ЗСУ. Сімка бізнесів, які перераховують прибуток на армію

Як через «Дію» оформити соцвиплати? Інструкції переселенцям, безробітним і батькам немовлят

Робота у Вінниці: які вакансії пропонують просто зараз і скільки платять?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up