Будують‌ ‌«міст‌ ‌дружби:‌ ‌як‌ ‌вінничани‌ ‌привертають‌ ‌увагу‌ ‌іноземців‌ ‌до‌ ‌України‌ ‌

Будують‌ ‌«міст‌ ‌дружби:‌ ‌як‌ ‌вінничани‌ ‌привертають‌ ‌увагу‌ ‌іноземців‌ ‌до‌ ‌України‌ ‌
  • Двоє вінничан вигадали та реалізували міжнародний проект «Міст Дружби».
  • Його сенс в тому, щоб за допомогою виставки фоторобіт розповісти громадянам інших країн про Україну.
  • Проект вже був представлений в Грузії та Болгарії. 

Ідея створити проект виникла у фотографа Костянтина Ревуцького ще у 2014-му році. Коли він робив фотосесію з відомою українською акторкою Ольгою Сумською. Робота протікала біля скульптури Батьківщина-Мати у Києві. Сумська була одягненою в українське національне вбрання. Серію робіт опублікували вчасно: в країні тільки-но закінчився Євромайдан, відбулася анексія Криму, а на Сході вже починалася війна. 

Фотосесія облетіла близько сотні різних інтернет-видань. В одному з інтерв’ю опісля, Сумська сказала, що це була найкраща її фотосесія, про яку вона мріяла все життя. 

«Між мною так Костянтином відбувся своєрідний міст дружби», — говорила акторка. Фраза «міст дружби» прийшлася до смаку фотографу, і він вирішив, що непогано було б вивести цю дружбу на інший, більший рівень.

— Я подумав, а чого не розказати про дружбу, між Україною та іншими державами. Я довго думав, як це правильно зробити. Спочатку хотів якогось відомого українця повезти до Грузії, наприклад. Відфотографувати його у грузинському вбранні, а якогось грузина навпаки — в українському, — розповідає Костянтин Ревуцький. — Потім я вирішив, що нам треба охоплювати більше відомих людей, і за рахунок їхньої популярності започаткувати цей добрий флешмоб. 

Якщо Ревуцький фотографує, то координаційною роботою в проекті займається Ірина Левенко-Мукоїд. Спільними зусиллями їм вдалося запросили десятьох відомих українців на першу фотосесію для «Мосту Дружби». На ній усіх зірок переодягли у грузинські національні вбрання та попросили позувати з виставленими перед собою долонями: на одній був намальований український прапор, на іншій — грузинський. 

Виставку цих робіт Костянтин та Ірина проводили у Парламенті Грузії. Фотограф розповідає, що під час свого візиту вони встигли пофотографувати Тбілісі, відчути колорит міста, поринути в традиції іншого народу. Наразі фотовиставка знаходиться в Україні. Днями її презентація відбудеться у Києві. 

Другим «Мостом дружби» стала фотосесія десяти відомих українців у болгарських нарядах. Серед моделей акторка Сніжана Єгорова, співачка Наталя Валевська, письменник Валерій Ананьєв, а також вінничани: співак Віктор Бронюк, актор Олександр Теренчук тощо. Принцип той самий — моделі позують з виставленими перед собою руками, що на них намальовані державні прапори. 

У грудні Костянтин з Іриною відвідали столицю цієї країни — Софію. Експонували роботи у приміщенні Міністерства культури Болгарії, були запрошеними на кілька телеефірів, відзняли десять відомих болгар. Невдовзі презентації робіт пройдуть у Вінниці та Києві. 

— Нещодавно ми провели фотосесію відомих українців у чеських нарядах. П’ятого квітня їдемо представляти цей проект у Прагу. З нами летить боксер Роман Головащенко, — розповідає Ревуцький. — Я вже тривалий час працюю з шоу-бізнесом. Багатьох відомих людей знаю особисто, через це, напевно, всі вони підтримують «Міст Дружби». Сам по собі проект — це добрий та щирий міжнародний флешмоб. Таким чином ми обмінюємося культурними цінностями, розповідаємо світові про себе і беремо щось у них. 

Проект відбудеться і в інших країнах. Наразі заплановані культурні обміни з італійцями, французами та поляками. У Польщі виставка пройде у Кельце, що є містом-побратимом Вінниці. До участі в цій серії запросять десятьох відомих вінничан, які позуватимуть у національному вбранні. 

Фото надані Костянтином Ревуцьким

Читайте також:

«На цю тему не прийнято говорити в суспільстві»: Вікторія Ільчишена про свою нову пісню

Як насправді потрібно любити собак — показала Яна Глущенко з «Дизель Шоу»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Влад

    Хотел найти хоть одного так себе, но не смог. Все классные.

    Грицько Штахета reply Влад

    Тепер я теж знаю що у тебе немає смаку. Питання - навіщо то було знати всім іншим?

    Влад reply Грицько Штахета

    xD Мож и так, но мне зашло). Костюмы интересные, люди красивые, фотографер хорош. Не к кому приколупаться.
  • Ковалев Андрей

    👏👏👏
  • Константин Ревуцкий

    Дякую✌️✌️✌️
  • Константин Ревуцкий

    😍😍😍
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up