Літо без ковіду та дрескод сучасної України: у Вінниці відкрили виставку дитячих робіт

Літо без ковіду та дрескод сучасної України: у Вінниці відкрили виставку дитячих робіт
Виставку «Арт-Олімп» можна побачити у театрі ляльок
  • Вчора, 1 червня, Вінницький обласний художній музей представив виставку дитячих робіт у рамках конкурсу «Арт-Олімп».
  • До експозиції увійшло 257 витворів юних митців з Вінницької, Київської, Дніпропетровської, Житомирської, Луганської, Одеської та Черкаської областей.
  • Серед них професійне журі обрало переможців у 24 номінаціях, а урочиста церемонія нагородження відбулась у Вінницькому театрі ляльок. 

У Міжнародний день захисту дітей фойє Вінницького академічного обласного театру ляльок перетворилось на справжню картинну галерею. Тут художній музей презентував робити учасників XXII обласного дитячого фестивалю-конкурсу візуального мистецтва «Арт-Олімп».

За словами організаторів, «Арт-Олімп» уже перейшов з обласного на всеукраїнський рівень. Цьогоріч його учасниками стали вихованці 20 мистецьких закладів Вінницької, Київської, Дніпропетровської, Житомирської, Луганської, Одеської та Черкаської областей. 

Відео дня

Відвідувачі виставки побачили роботи юних митців з вінницького центру розвитку дитини «ДивоСвіт», художнього відділу Вінницької дитячої музичної школи №2, Вінницького палацу  дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної, Вінницької дитячої школи мистецтв,  Вінницької творчої студії «Чеширський кіт», Вінницького Центру розвитку дітей та дорослих «Future», а також Бердичівської художньої школи, художнього відділу Гайсинської музичної школи, Драбівської дитячої школи мистецтв, художнього відділу Жмеринської дитячої музичної школи, Ізмаїльської художньої школи, мистецької школи з Кривого Рогу, Лисичанської дитячої школи мистецтв та інших. 

Зазначимо, що загалом до експозиції увійшло 257 витворів мистецтв. Дітки виконували свої роботи в різних і дуже цікавих техніках — акварелі, пастелі, гуаші, асамбляжу, витинанки, колажу, батику, валяння, тістопластики, виробів hand-made. 

Завдяки цьому кожна робота має свій неповторний шарм і креативні деталі, які хочеться уважно розглядати.

— Виставкова експозиція «Арт-Олімп 2021» — чудова нагода продемонструвати широкому загалу роботи юних митців, сповнених непересічним талантом, розкутістю творчого мислення та нестримною фантазією, — говорять організатори фестивалю-конкурсу. 

Маленькі художники писали картини про рідні міста, Україну, друзів, родину, карантин і спогади про літні розваги у доковідні часи. Всі вони сповнені дитячої щирості й особливого бачення подій.

Серед усіх робіт, журі обрало найкращі у 24 номінаціях. Переможців з Вінниччини вчора привітав директор департаменту гуманітарної політики Вінницької облдержадміністрації Олександр Мельник. Він побажав юним талантам нових творчих перемог і вручив подарунки від партнерів заходу.

Хто здобув перемогу?

На сцену театру ляльок урочисто викликали 13 юних митців. Переможцями стали:

  • Марк Лещенко
  • Віталіна Кіяк (найкраще розкриття теми «Моє яскраве літо без COVID-19»)
  • Софія Довганюк (майстерність виконання у техніці валяння)
  • Тетяна Дмитришена (найкращий графічний твір)
  • Павло Кіщенко (оригінальне розкриття теми «Моє яскраве літо без COVID-19»)
  • Вікторія Гуць (найкращий художній підхід у розкритті теми «Художній дрескод сучасної України»)
  • Анастасія Гуріна (майстерність виконання у техніці асамбляж)
  • Анна Курдибаха (найяскравіший твір наймолодшого учня)
  • Марія Річняк (майстерність виконання у техніці тістопластики)
  • Платон Саїнчук (номінація «Світлі Мрії»)
  • Єва Деркач (оригінальне композиційне вирішення твору)
  • Анастасія Хижняк (неординарне вирішення теми «Художній дрескод сучасної України»)
  • Олена Марунько (оригінальне розкриття теми «Моє яскраве літо без COVID-19»)
  • Віталіна Краснова (змістовне розкриття теми «Художній дрескод сучасної України»)

Пропонуємо вашій увазі роботи цих дітей.

Крім того, радимо переглянути й решту експозиції на facebook-сторінці Вінницького обласного художнього музею або завітати до театру ляльок, що на вулиці Хмельницьке шосе, 7, аби наживо насолодитись мистецтвом.

 

Читайте також:

«Вистави вчать вічному»: головний режисер театру ляльок Олександр Свіньїн про добре мистецтв

ФОТО ДНЯ. Як пройшов у Вінниці дванадцятий Всеукраїнський Велодень-2021

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up