Лілія Золотоноша презентувала четверту збірку віршів

Нещодавно мені довелося познайомитися із поетесою Миколаївщини Лілією Золотоношею. Зустріч із нею проходила 16 лютого на базі університету імені В. О. Сухомлинського. Зараз її ім’я лунає не лише на рідних південних землях, а й за кордоном.

Це авторка чотирьох поетичних збірок (п’ята книжка – в друці), переважно любовної тематики. «Я пишу в своїх віршах не зовсім про себе », - розповідає Лілія, - моя лірична героїня більш зухваліша.  Вона – інша. Тому я можу дозволити собі інколи більшого, чим насправді у реальному житті».

Початки опанування нею майстерності поетичного слова були одразу помічені. Отак, в 11 років вперше вийшов друком у районній газеті її вірш. У віці 18-ти років вона написала прозовий твір під назвою «Я взрослею, ма». Такими були перші сходинки її творчого шляху.  А ось перша книжка вийшла у світ у 1996 році і носила назву «Женские сны». Юрист і журналіст за фахом, а також поет за покликанням, Лілія протягом восьми років після того не бралась за віршування (як каже –«Одружилася, самі розумієте»). А зараз свої зусилля спрямовує на видання нової збірки віршів із робочою назвою – «Хочу до тебе». До речі, останні видання публікує вже українською мовою, хоча починала із російської. Як каже сама поетеса, вона дала собі слово, що читач в цій збірці не побачить жодної сльозинки й суму.

Відео дня
an>

Вчителька молодого, ще тоді невідомого початківця на поетичній ниві, Світлана Долинська згадує, що твори, які писала Лілія у шкільні роки, були такими, що зачитатися можна було! Саме вона навчила Лілію любити світ і…слово. Жодного літературного вечора дівчина не пропускала, і завжди була серйозною, допитливою. На сьогодні  її вірші кладуть на музику й виконують сучасні співаки. Так, за 10 років творчої праці, близько 100 віршів вже співається.

«На початку моєї кар’єри мене відкрила Москва», - зізнається письменниця. Саме після пісні «Ресторанный шум» співачки Світлани Рижевої, Лілії Золотоноші почали надходити замовлення на слова. 27 пісень вона опрацювала з композитором Макаревичем, ще одну – купила у неї Повалій. Її пісні співає також Алла Кудлай, Магдоліна. Любителі телесеріалів можуть почути плоди її таланту на каналі «Інтер»  після закінчення фільму «Одинокий ангел», під час титрів. Ще один цікавий факт, який вона розповіла… Начебто під час запису на студії пісні Оксани Білозір (слова Лілії Золотоношої) - «Горобина ніч», виникла розбіжність із словами оригіналу. А все через те, що її просто не запросили у студію, хоча мусили, це і спричинило невідповідність із текстом автора. «Ось так, у якомусь там рядочку має співатись – «… на тихім», - зазначає поетеса.

Особисто мені, та й багатьом присутнім, ця зустріч допомогла по-новому осмислити красу українського слова. Недарма письменниця носить прізвище – Золотоноша, адже в свою поезію увібрала все  «золото» рідної  мови.

Юлія Матвєєва

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    20 минут лохи!!!!!!!!! хана вашей газетёнке, теперь её все забудут Хахахахаххахах пока !!! ВЫ ЛОХИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    Вот сволочи!!!!!Кинули людей!Редакция 20 минут-запомните:вы идиоты!!!!!!!!!И действительно люди пожалуются на вас!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Я попробую пару коментов оставить....

    Anonymous reply Anonymous

    где?))

    Anonymous reply Anonymous

    у меня такое ощущение, что РИА явно не хотят, чтоб наши комменты дошли до винничан (те по ходу от риа в восторге)

    Anonymous reply Anonymous

    А чё мои коменты с виницкой страницы не удаляют.......

    Anonymous reply Anonymous

    не удаляют???А в какие темы ты писал комменты?Как подписывался?Точно также- _NEO_?))

    Anonymous reply Anonymous

    Да точно также подписывался!
  • Anonymous

    Умейте отвечать за свои поступки виницкие жлобы!

    Anonymous reply Anonymous

    Давайте все на Винницкую сраничку!Свои негодования там высказывать

    Anonymous reply Anonymous

    это поможет?..))

    Anonymous reply Anonymous

    Не факт,но пусть и в других городах задумаются.

    Anonymous reply Anonymous

    а действительно, можно было бы влить в винницкие массы эту информацию - на самые обсуждаемые там темы. и подписываться так, чтоб было понятно, что свои, например: х-николаев, кот-николаев, gghjg-николаев... короче, принцип понятен. конечно, этим ничего не изменить, ни здесь, ни там, ведь в Виннице медиа дом риа - монополисты по большому счету. но, все-таки, интересно было бы узнать, что винничане думают о риа

    Anonymous reply Anonymous

    я уже оставил коммент на винницкой страничке на статье "Аренда снижается, арендаторы уходят, а новые ТЦ продолжают открываться"

    Anonymous reply Anonymous

    Они уже удалили твое сообщение

    Anonymous reply Anonymous

    Они уже удалили твое сообщение

    Anonymous reply Anonymous

    да блин видел! вот п....! быстренько вытирают все, что им неугодно. а про обсуждения на этой страничке, что, еще не доперли, или просто наблюдают? смтрят, как их николаевцы "полюбили"

    Anonymous reply Anonymous

    Эти твари все сообщения с виницкой странички удаляют!Кидалы!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    Редакция 20 хвилин-да вы мошенники!!!Кинули людей!Идиоты...............!!

    Anonymous reply Anonymous

    to4no tak i est! kinuli vseh a teper sledi zametayut - nekrasivo
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up