Краса вогню і містики: «Вампіри» повертаються на OPERAFEST TULCHYN!

Краса вогню і містики: «Вампіри» повертаються на OPERAFEST TULCHYN!
  • Культовий рок-мюзикл «Танець вампірів» побачимо 8 червня під відкритим небом у парку Палацу Потоцьких. 
  • Буде унікальна атмосфера, ефектна хореографія, грим і неймовірні спецефекти!

Перекази про вампірів, що нібито п'ють кров, здавна хвилювали уяву людей: випробовуючи страх, вони також не могли пересилити цікавість, а тому виникали все нові й нові міфи, перекази. Апофеозом багатьох з них стає бал, на якому збирається величезна кількість вампірів – дам і чоловіків небаченої краси, у чудових костюмах, у супроводі чарівної музики…

Поринути у солодкі чари містики і легенд вже скоро зможуть всі глядачі ІІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019, який з 4 по 9 червня пройде під відкритим небом у парку тульчинського Палацу Потоцьких.

У рамках нічної програми у ніч з 8 на 9 червня о 00.15 на фестивалі покажуть культовий рок-мюзикл «Танець вампірів», який за 22 роки побачили мільйони глядачів у Австрії, Німеччині, США, Японії, Угорщині, Польщі, Бельгії, Естонії та багатьох інших країнах.

Відео дня

- З першого показу у 1997 році у Відні і донині, «Танець вампірів» тріумфально крокує кращими сценами світу. Саме цей мюзикл є одним з найбільш улюблених і відвідуваних у всьому світі, а також одним з найбільш комерційно успішних театральних проектів світової історії, - розповідає арт-продюсер OPERAFEST TULCHYN, заслужена артистка України Ірина Френкель.

Рок – як відображення надприродних сил.

Мюзикл американського композитора Джима Стейнмана поставлений за однойменним фільмом кінематографіста зі світовим ім'ям Романа Поланськи.

Однією з основних тем «Танцю вампірів» є мелодія хіта рок-діви Бонні Тайлер «Total eclipse of a heart», відзначена премією «Греммі» у 1983 році. Джим Стейнман написав цю пісню як спогад про першу екранізацію «Дракули» і не зміг відмовити собі у задоволенні ввести її у театральну постановку про вампірів.

У результаті - у «Танці вампірів» з дивовижною добірністю поєднані класика і рок. Що у своїх інтерв’ю сам Стейнман пояснює просто: він «завжди був зачарований усім надприродним і сприймав рок як ідеальний засіб для досягнення цього».

Повне відчуття реальності!

Дія «Танцю вампірів» відбувається наприкінці XIX століття у високогір'ї засніжених Альп. Там, у прадавньому готичному замку, багато століть живе династія вампірів - таємничий Граф фон Кролок зі своїм сином Гербертом і свитою. Спокій мешканців замку порушують професор Абронсіус і його молодий асистент Альфред, які приїжджають у ці краї, щоб довести існування вампірів. Вже скоро Альфред із професором кинуться на порятунок прекрасної Сари, дочки хазяїна сільської таверни, яку Граф фон Кролок заманює у свої володіння…

У мюзиклі-шоу, який буде показано на OPERAFEST TULCHYN, використовуються яскраві костюми і фантастичні спецефекти для створення у глядача повного відчуття реальності і безмежного захвату.

- Унікальна атмосфера, магнетична музика Джима Стейнмана, безмежно гарний і трагічний сюжет, неповторні образи, створені акторами на сцені, чуттєві готичні декорації,  ефектна хореографія, грим і неймовірні спецефекти – враження про побачене й почуте вас не покинуть! – гарантують організатори.

У головних ролях – зірки, що скорили Європу. 

У ролі Альфреда глядачі побачать красеня-тенора Сергія Кутепова, який активно співпрацює з провідними європейськими оркестрами «Da Vinci Orchestra» (Швейцарія, Базель), «Kamerata Baltycka» (Польща, Гданськ), Національним оркестром польського радіо (Польща, Катовіце) й такими відомими диригентами, як Д. Вагнер, Г. Кугі, М. Кіршбаум, А.Румф, В. Сивохіп, М. Юсипович, Ю. Бервецький.

Будучи учасником колективу «Exclusive Opera Project», Сергій Кутепов також є співорганізатором нашумілих культурних проектів «Ніч у Львові» й  LvivMozArt «KidsMozArt». А як співзасновник першого в Україні центру музичного розвитку «Tempo» працює за авторською методикою з дітьми від 1-го року.

Графа фон Кролока на сцені OPERAFEST TULCHYN втілить баритон Степан Дробіт, який свого часу стажувався у Європейській академії вокального мистецтва (м. Битом, Польща), а нині є провідним солістом та художнім керівником Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної державної філармонії. Як запрошений соліст Степан Дробіт багато виступає у Польщі, Німеччині й Швейцарії, має велику концертну програму і виконує баритонові партії у ключових оперних шедеврах світу.

А от у ролі красуні Сари постане заслужена артистка України, лауреат міжнародних конкурсів, неповторна Маріанна Лаба.  Підкорювати Європу вона почала ще під час навчання у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка, вже тоді багато гастролюючи у Австрії, Німеччині й Канаді. У 1998 році Маріанна брала участь у концертах «Kammern Oper Göttingen» (Німеччина), а у 2000 році з Львівським національним театром опери і балету ім. С. Крушельницької гастролювала по Італії.

У 2006 році на особисте запрошення директора симфонічного оркестру K&K Philharmoniker Маттіаса Кендлінгера Маріанна Лаба гастролювала Європою з проектом «Gala-Strauss», у 2008-2009 роках концертувала Іспанією з Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії під керівництвом Айдара Торибаєва, постійно виступає в Угорщині, а також брала участь в українсько-польському проекті під патронатом президента республіки Польща у постановці ораторії М.Солтиса «Присяги Яна-Казимира».

Загалом географія гастролей співачки налічує понад 15 країн світу. Маріанна володіє сімома мовами, а її репертуар вражає різноманіттям: від табулятур ХІІІ ст. до сучасних стилів і року, і налічує близько 200 арій з опер, оперет, ораторій, кантат та більш як 300 романсів, пісень, колядок і спірічуелсів на мовах оригіналу. Паралельно з 2007 року Маріанна є солісткою рок-гурту «Полинове поле» і у 2008 році навіть виборола  лауреатом Гран-прі рок-фестивалю «Тарас Бульба».

Диригентом-постановником «Танцю вампірів» буде заслужений діяч мистецтв України, маестро Володимир Сивохіп, а своєю високою майстерністю глядачів вражатимуть артисти одразу п’яти колективів: Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії, Академічного хору «Глорія», Галицького академічного камерного хору, сучасного експериментального театру KoloSvitla і театру вогню EAST FIRE show.

Нагадаємо, вхід на територію OPERAFEST TULCHYN-2019 буде вільним для усіх.

До 6 червня можна записатися на «чартери», які у дні фестивалю ходитимуть з Вінниці до Тульчина і по завершенні вистав – назад у Вінницю.

Можна буде заночувати у «палаТці Потоцьких»

У глядачів OPERAFEST TULCHYN є унікальна нагода заночувати прямо на території легендарного «Подільського Версалю» - Палацу Потоцьких.

У дні фестивалю діятиме наметове містечко «Ночівля в палаТці Потоцьких» , де будуть забезпечені всі необхідні зручності, територія охоронятиметься поліцією, а вхід здійснюватиметься лише за браслетами резидентів, які на вході отримають всі, хто попередньо зареєструвалися.

Місця у наметовому містечку бронюються під кожен намет, тому всім бажаючим необхідно заздалегідь зареєструватися у кураторів  – тур-клубі «Бідняжка», моб.:  (097)861-83-05.

Як відомо тульчинський Палац Потоцьких визнано одним із Семи чудес Вінниччини. Палац збудований у 1785 році за проектом французького архітектора Жозефа Лакруа. Саме тут граф Станіслав Потоцький обвінчався з коханою Софією, для якої потім в Умані побудував славнозвісну «Софіївку».  

У XVIII-XIX столітті Палац Потоцьких у Тульчині вирувало бурхливе культурне життя. У Палаці був власний симфонічний оркестр, оперна і балетна трупи, тому кожного року тут відбувалися прем’єрні постановки опер, пишні бали, маскаради і концерти, які відвідували перші особи того часу, включаючи останнього короля Польщі Станіслава-Августа.

Всю детальну інформацію про фестиваль можна дізнатися на сайті operafest-tulchyn.blogspot.com, за тел.: (0432)690-025, (096)040-66-86 і в інформаційних центрах у Вінниці по вул. Театральна, 15 (1 поверх) і  вул. Соборна, 7 (тур-клубі «Бідняжка»).

Генеральний спонсор фестивалю – МХП.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up