Гарячі тропіки на OPERAFEST TULCHYN: готуйтесь до атмосфери кубинського карнавалу!

Гарячі тропіки на OPERAFEST TULCHYN: готуйтесь до атмосфери кубинського карнавалу!
  • Рідкісні кубинські пісні, «Імітація грози» і хор, який співає, танцюючи!
  • Особливий сюрприз чекає глядачів фестивалю у рамках нічної програми з 7 на 8 червня!

Хорове шоу – жанр, який у останні роки шалено популярний у всьому світі. У ньому хористи забувають про звичну статику: танцюють і безперервно рухаються. Як результат – глядачі отримують подвійну порцію насолоди: і від співу, і від видовищної картинки.

А наскільки то все разом красиво, вже скоро можна буде побачити на ІІІ міжнародному open air фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2019.

Під час нічної програми першого дня GRAND-частини фестивалю під відкритим небом парку Палацу Потоцьких буде презентовано «Тропічний карнавал»!

Відео дня

- Це буде незабутня музична подорож до Латинської Америки! Вирушаємо за океан, щоб слухати неповторні латиноамериканські ритми іспанською мовою, - розповідаючи про хорове шоу, зазначає головний режисер OPERAFEST TULCHYN-2019, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. - Як це буває у тропіках, раптово попадемо під зливу. Але ніхто не промокне! Її зімітують артисти хору за допомогою рук. А оркестр доповнить композицію, додавши грому.

Шоу «Тропічний карнавал» - це запальні латиноамериканські ритми у спокусливій інтерпретації артистів хору одного з кращих театрів України - Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва - та головного хормейстера театру Анжели Масленнікової.

Історія цього шоу розпочалась з бажання створити щось дуже особливе і колоритне у виконанні хору.

Анжела Масленнікова та головний режисер Оксана Тараненко зробили своєрідний «мікс», об’єднавши твори, які вже встигли сподобатися слухачам, і познайомити з новинками.

Так, у «Тропічному карнавалі» поєднались композиції Антоніо Естевеза, Юрія Власенка, Ніколая Драніцина, Лучо Бермудеса, а взагалі вперше в Україні зазвучали твори кубинських композиторів Мойзеса Сімонса «Продавець арахісу» і Елісео Гренета «Сонгоро косонго».

- До мене потрапили рідкісні ноти. Твір Елісео Гренета потрапив до нас завдяки дружині чудового баритона, соліста Національної опери Андрія Маслакова, яка є хормейстером із Куби, - розповідає Анжела Масленнікова. -  «Сонгоро косонго» — це гра слів. Співається про юнака, який дивиться на свою дівчину, яка танцює бачату з іншим. І хоч історія трагічна, кубинці навіть у ревнощах співають у мажорному ключі. І ритми, і всі драйвові нотки навіть в історіях про нещасливе кохання представлені доволі яскраво.

Кубинські хіти у «Тропічному карнавал» звучить мовою оригіналу – іспанською.

І саме складні й нетипові кубинські ритми із зовсім іншою технікою співу для українського хорового виконання стали особливим надзавданням для артистів.

- У нас є досвід співати різними мовами світу, але ритміка латиноамериканської музики давалася не так просто, бо це не властиво нашій нації. У нас мелодизм, кантилена, а в іспанській, кубинській і латиноамериканській музиці дуже ритмічні пісні. І це стало новим творчим досвідом для наших артистів, - розповідає Анжела Масленнікова. - Я завжди прагну урізноманітнити наші програми. Так, пластику «Тропічного карнавалу» цікаво поставила режисер Оксана Тараненко, і дійство вийшло дуже органічним. Наша співпраця дає хороші плоди — яскраві вистави та нетрадиційні для хору концерти. Статичним наш колектив я не можу назвати, бо ми театральний колектив і беремо активну участь у різних постановках. Що ж до концертних програм, то тут дуже важливо зробити таке дійство, щоб рухи хористів не виглядали кумедно чи недоречно...

Доповненням шоу «Тропічний карнавал» є оригінальний відеоряд, який зробила головний художник театру Людмила Нагорна.

А шалений шквал овацій завжди зриває особливий номер програми – «Імітація зливи», у якому за допомогою самих лише рук і ніг колектив майстерно відтворює шум дощу і навіть грому. Виконання є не просто ефектним, а дійсно вражаючим до мурашок!

— Цю музичну цікавинку ми вперше виконували у межах «Хорової абетки», - розповідає Анжела Масленнікова. - У «Імітації зливи» ми використовуємо мікрофонні підсилювачі, щоб кожен звук було чути. У цьому номері нам допомагають оркестранти (ударники) — коли лунає грім і підсилюється звуковий ефект. Ця композиція дійсно виходить ефектна, і слухачі її сприймають дуже тепло. Ми показуємо, як об’єднані одним рухом хористи демонструють сонорестичні ефекти і чого можна разом досягти.

Нагадаємо: вхід на територію фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019 - вільний для усіх.

З 4 по 9 червня просто неба у парку тульчинського Палацу Потоцьких глядачі побачать 12 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих шедеврів, зокрема, культовий мюзикл «Танець вампірів», концерт-шоу «Вогні Бродвею», ексклюзивну прем’єру від Польської Королівської опери, балети «Історії у стилі танго», «Собор Паризької Богоматері» та багато інших.

До 6 червня триває запис на автобусні «чартери», які у дні фестивалю їздитимуть з Вінниці до Тульчина, а по завершенні вистав – назад у Вінницю.

Генеральний спонсор фестивалю – МХП.

Детальну інформацію про «чартери», наметове містечко і всі концерти фестивалю можна дізнатися за телефонами: (0432)690-025, (096)040-66-86, у інформаційному центрі у м. Вінниця: вул. Театральна, 15 (1 поверх) і на офіційному сайті operafest-tulchyn.blogspot.com.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Микола Шевчук

    Був на Кубинському карнавалі. Шикарно!
  • Сепар Торонтуй

    Бывал на Кубе. Не помню там такого)

    Жора reply Сепар Торонтуй

    Это ты ездил с бригадой электронщиков налаживать ЕС ЭВМ ы конце 80 годов ?

    Сепар Торонтуй reply Жора

    БЭСМ 6.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up