Володимир Козюк: «Подільський Версаль» одночасно намалюють 30 митців з 12 країн світу!»

Володимир Козюк: «Подільський Версаль» одночасно намалюють 30 митців з 12 країн світу!»
  • Митці з США і Китаю, В’єтнаму й Індії, ОАЕ і Грузії, Польщі  та Франції, Вірменії, Молдови, Таджикистану та інших країн приїдуть на OPERAFEST TULCHYN-2019, щоб намалювати найкрасивіший палац Вінниччини.
  • Крім того, у рамках ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019» заплановані численні майстер-класи, персональні виставки і творчі зустрічі.

Не лише грандіозними концертами, шоу і постановками цього року вражатиме глядачів ІІІ міжнародний open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2019, який з 4 по 9 червня пройде на території парку тульчинського Палацу Потоцьких.

Окремих яскравих фарб фестивалю додадуть художники з 12 країн світу, які приїдуть на масштабний III Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2019».

Протягом десяти днів, з 4 по 15 червня, вони відтворюватимуть на своїх полотнах наймальовничіші куточки української «золотої провінції» – Вінниці та Поділля. Проводитимуть майстер-класи, влаштовуватимуть персональні виставки, творчі зустрічі. А у розпал оперного фестивалю зафіксують у фарбах грандіозну оперну імпрезу, яка просто неба подарує усім глядачам незабутні емоції та враження.

Відео дня

- Такого міксу жанрів, форматів і проектів ще не було. Як і того, що «Подільський Версаль» одночасно зображатимуть на своїх полотнах 30 митців – молодих та зі світовим ім’ям! Учасниками та партнерами нашого мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019» стануть представники мистецької еліти США, Китаю, Польщі, В’єтнаму, Індії, ОАЕ, Грузії, Молдови, Франції, Вірменії, Таджикистану та інших країн, - зазначає ініціатор пленеру, народний художник України Володимир Козюк. - Тож ласкаво просимо усіх до мистецького раю, де ім’я «ХУДОЖНИК» звучить гордо і поважно.

Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist», який проходить вже третій рік поспіль, є унікальним проектом, який не має аналогів в Україні та світі. Адже він має на меті формування культурного іміджу України як європейської держави шляхом розвитку культурних взаємовідносин та презентацій кращих зразків художнього мистецтва в Україні та світі.

Проект давно вийшов за рамки звичайного конкурсу серед художників, яких об’єднує бажання продемонструвати свій хист, талант та вміння у боротьбі за перемогу. Тому цього року, окрім традиційного нагородження переможців відзнаками «Кращий художник», вперше у рамках проекту відбудеться вручення спеціальної нагороди пленеру – почесного ордену «За розвиток мистецтва». Його отримають меценати та діячі культури, які несуть українське мистецтво у світ і забезпечують взаємозв’язок міжнародної творчої спільноти з української культурою.

Унікальна історія тульчинського Палацу Потоцьких

Для проведення грандіозного пленеру митців з усього світу не випадково обрано фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2019 і знаменитий тульчинський Палац Потоцьких.

Визнаний одним із Семи чудес Вінниччини, свого часу палац називали «прикордонним» або «Подільським Версалем». Саме тут граф Станіслав Потоцький обвінчався з коханою Софією, для якої потім в Умані побудував славнозвісну «Софіївку».

У XVIII-XIX столітті Палац Потоцьких у Тульчині був епіцентром бурхливого культурного життя. Красі і розкоші тульчинського палацу, у якому був власний симфонічний оркестр, оперна і театральна трупи, унікальна бібліотека з раритетними виданнями (більше 17 тисяч томів!) і багатюща галерея з картинами Рафаеля, Тиціана, Рубенса, частина яких сьогодні виставляються у паризькому Луврі, навіть заздрив останній польський король Станіслав-Август. Кого тільки не було на пишних балах, які влаштовував Станіслав Потоцький та його кохана Софія! Тут гостювали майже всі перші особи Європи XVIII-XIX століть: від короля до Оноре де Бальзака, Ференца Ліста і Пушкіна.

– Більше того – саме Тульчин був південною столицею декабристів. Тут розташовувався штаб другої армії, жив Пестель і спеціально у Тульчин до друзів-декабристів приїжджав Пушкін. Також із містом тісно пов’язані імена таких відомих митців та історичних постатей, як Олександр Суворов, Микола Леонтович, Кирило Стеценко, Іван Котляревський, Павло Тичина та багато інших, - розповідає арт-продюсер OPERAFEST TULCHYN, заслужена артистка України Ірина Френкель. – Дуже символічно, що саме зараз Палац Потоцьких, який має таку славетну історію, отримав шанс відродитися і заявити про себе не тільки на всю Україну, а й – світ! Ми щиро сподіваємося, що і чудовий мистецький пленер, який організовує Володимир Козюк, і така непересічна подія, як Міжнародний оперний open air фестиваль, приверне увагу максимальної кількості людей: як тих, хто цінує музичне мистецтво, так і тих, хто цікавиться історією, туризмом та відкриттям нових вражаючих місць в Україні.

Нагадаємо, з 4 по 9 червня на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2019 будуть показані 12 приголомшливих постановок у виконанні найкращих театрів і солістів України, США, Польщі та Німеччини.

Казкова опера «Король Дроздобород», унікальне Disney-шоу «Colours of the wind» та яскравий дитячий мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна», грандіозний концерт «Гала-Опера» та українсько-німецька прем’єра всесвітньовідомої оперної ораторії Роберта Шумана «Рай і Пері», прем’єра польської опери «Straszny dwór» у виконанні Польської Королівської опери, балети «Собор Паризької Богоматері», «Тисяча і одна ніч» та «Історії у стилі танго», мюзикл-шоу «Вогні Бродвею» і легендарний «Танець вампірів», оперета у стилі «українського танго» «Гуцулка Ксеня» і дивовижне хорове шоу «Тропічний карнавал» - кожен день фестивалю буде неповторним!

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • З.А.Глядач

    Козюку час міняти прізвище на Свинюка.

    Орест Лютий reply З.А.Глядач

    Тобі теж варто поміняти на Серуна..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up