Найвідоміший тенор Польщі виступить на фестивалі OPERAFEST TULCHYN на Вінниччині

Найвідоміший тенор Польщі виступить на фестивалі OPERAFEST TULCHYN на Вінниччині
  • Він співав на церемонії відкриття Олімпіади у Китаї та у всіх найпрестижніших залах Європи та світу!
  • Зараз маестро Лєшек Свідзінський готується до зустрічі із українськими глядачами на ІІІ міжнародному open air фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2019.
  • 8 червня разом з кращими артистами Польської Королівської опери він співатиме для вас під відкритим небом тульчинського Палацу Потоцьких у геніальній опері Станіслава Монюшка «Straszny dwór».
  • Це буде єдиний показ в Україні! А вхід на фестиваль – традиційно безкоштовний

Можливість почути світових зірок такої величини – дійсно унікальна нагода!

Творча біографія Лєшека Свідзінського вражає! За понад 30 років кар'єри він виступав на кращих сценах по всьому світу: у Канаді й США, Японії і Китаї, Єгипті й Лівані, країнах Західної Європи.

Лєшек Свідзінський є одним з найбільш універсальних і шанованих польських тенорів. Його репертуар багатий різноманітними оперними, ораторіальними, оперетними і пісенними творами, починаючи від колоратурних творів – опери-буффа Россіні до драматичних ролей Дж. Верді і Дж. Пуччіні.

Відео дня

Лєшек Свідзінський закінчив Музичну академію у Варшаві (клас Казімєж Пустелака), брав участь у міжнародних майстер-курсах «Моцартеум» у Зальцбурзі і нині веде клас сольного співу у академії ім. Фридерика Шопена й викладає у державних музичних школах у Варшаві.

Його дебют на сцені відбувся у 1988 році у Варшавській камерній опері – Лєшек грав Феррандо в опері Моцарта «Cosi fan tutte».

З тих пір митець багато виступав у оперних театрах Кракова, Вроцлава, Лодзя, Бидгоща, Познані, Щецина і Битома, а на сцені Національної опери у Варшаві дебютував у ролі Едгара у опері «Лючія ді Ламмермур» Гаетано Доніцетті.

Також Лєшек Свідзінський записав 4 альбоми і фільм за мотивами творів Шопена, виступає у ролі тенора у серіалі «На добро і на зло» і має багато радіо- та телевізійних записів, зокрема, у ролі Казімєжа в опері «Графиня» Станіслава Монюшка, а у числі пісенного репертуару – музичні твори Ігнація Яна Падеревського до лірики Адама Міцкевича.

Знаменитий тенор постійно виступає на фестивалі Моцарта, барочних оперних фестивалях, фестивалі Монтеверді, фестивалі старого польського музичного мистецтва та музики на Варшавських монументах.

Також виступав на багатьох міжнародних фестивалях: Karientischesommer у Філлах, Аль-Бустан у Бейруті, Klagenbogen у Відні. 

Цікаво, що коли на віденському фестивалі Моцарта він щовечора поставав у іншій ролі, захоплені австрійські критики порівнювали його з хамелеоном.

А от що писала після його гастролей у Канаді вражена тамтешня преса:

- Високий і гарний, Лєшек Свідзінський подобався усім дамам. Але ще більше вражав його голос - який масштаб, яка сила!  Він блискуче виконав знамениту арію Стефана з опери «Страшний двір» Станіслава Монюшко – одну з найкрасивіших арій у репертуарі польської опери! А які чудові у його виконанні пісні «Brunettes, blondes», «Nessun dorma» з «Турандот» Пуччіні і «Granada» Агустина Лари! Ці пісні переконали всю аудиторію, що він - головний тенор Польщі!

8 червня о 18.00 на фестивалі  OPERAFEST TULCHYN-2019 глядачі побачать Лєшека Свідзінського у ролі Стефана під час єдиного показу в Україні найсвіжішої прем’єри Польської Королівської опери - «Страшний двір».

Саме «Straszny dwór» вважається кращим польським твором XIX століття.

Нову грандіозну постановку знаменитий польський режисер Ришард Перит створив на стику двох знакових подій для Польщі – святкування 100-річчя відродження незалежності Польщі та року Станіслава Монюшко, який постановою Сейму оголошено 2019 рік.

Цікаво, що прототипом «Страшного двору» став маєток родини композитора у білоруському селищі Сміловичі . Саме там, відвідуючи рідних, у дитинстві геніальний Станіслав Монюшко почув переказ про стародавні куранти палацу: століття ніхто не заводив той годинник, але раз у раз він починав грати… Саме втіленням цієї вистави у опері стали арії Сколуби і Стефана.

- Весела і дуже гарна, опера «Straszny dwór» є однією з найпопулярніших у Польщі. У ній є все: цікавий сюжет, прекрасні творчі гармонії, чудова конструкція групових сцен, вишукана мелодійна винахідливість, а також інтеграція польських пісень і танців: мазурки, полонезу, польки, краков’яку, - відзначає арт-продюсер OPERAFEST TULCHYN-2019, заслужена артистка України Ірина Френкель. – А найголовніше – ця опера прекрасно передає захоплюючу польську атмосферу. І ми щасливі, що наші глядачі побачать «Straszny dwór» саме у виконанні Польської Королівської опери. Це велика мистецька подія, яку ми спільно з нашими партнерами: Генеральним консульством республіки Польща у Вінниці, Польським інститутом у Києві, компанією Barlinek - раді подарувати усім на OPERAFEST TULCHYN-2019.

Довідка

OPERAFEST TULCHYN – перший в Україні міжнародний оперний open air фестиваль, який третій рік поспіль проходить у парку Палацу Потоцьких у м. Тульчин Вінницької області, щороку збираючи десятки тисяч глядачів та найкращих артистів світу.

Фестиваль-2019 триватиме з 4 по 9 червня.

Протягом п’яти днів під відкритим небом «Подільського Версалю» глядачі побачать 12 грандіозних постановок у виконанні найкращих солістів і театрів України, США, Польщі та Німеччини.

Загалом на фестивалі виступлять понад 700 артистів і будуть представлені усі жанри та розмаїття оперного мистецтва: яскраві мюзикли («Вогні Бродвею», «Танець вампірів»), балети («Собор Паризької Богоматері», «Тисяча і одна ніч», «Історії у стилі танго»), оперета («Гуцулка Ксеня»), хорове шоу («Тропічний карнавал»), світові опери-шедеври (Страшний двір» С. Монюшка, «Рай і Пері» Р. Шумана), постановки для дітей («Король Дроздобород», «Пригоди Гекльберрі Фінна», Disney шоу-концерт «Colours of the wind»).

Додатково для фестивалю розроблена креативна арт-програма: гігантську світлову інсталяцію створить всесвітньовідомий польський митець Ярослав Козяра, а у Палаці Потоцьких діятимуть численні виставки раритетних картин, книг і фотосвітлин.

Про те, як найзручніше у дні фестивалю доїхати до Тульчина і скористатися унікальною нагодою – заночувати у наметі прямо на території Палацу Потоцьких, можна дізнатися:

* у інформаційних центрах OPERAFEST TULCHYN, які працюють у Вінниці за адресами: вул. Театральна, 15 (1 поверх) та вул. Соборна, 7; у м. Тульчин - вул. Незалежності, 8

* за тел.: (0432)690-025, (096)040-66-86,

* на офіційному сайті і сторінці фестивалю у соцмережах.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up