Нововведення OPERAFEST TULCHYN: найкращі балети – кожного дня!

Нововведення OPERAFEST TULCHYN: найкращі балети – кожного дня!
  • Чуттєві, пристрасні балети під відкритим небом поруч із розкішним «Подільським Версалем» — Палацом Потоцьким… Видовище буде незабутнє!
  • З 4 по 9 червня побачимо всесвітньовідомі шедеври: вічні історії кохання «Собор Паризької Богоматері» і «Тисяча і одна ніч», а також надсучасний новаторський балет «Історії у стилі танго» під живий акомпанемент оркестру і солістів

Найгучніший фестиваль Вінниччини вже на порозі!

Головний open air літа – ІІІ міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2019 - цього року дарує ще більше днів оперної феєрії просто неба, протягом яких буде вражати ексклюзивними постановками та приголомшливими шоу,  які ви не побачите ніде інде.

OPERAFEST TULCHYN-2019 триватиме з 4 по 9 червня на території «Подільського Версалю» - парку Палацу Потоцьких у Тульчині. 

Відео дня

Вхід на територію фестивалю традиційно безкоштовний. А протягом п’яти днів 12 грандіозних постановок нам презентують найкращі театри й солісти України, США, Польщі та Німеччини.

- І глядачі, і ми самі вже звикли щороку дивувати і брати нову висоту! Цього року у нас вперше в Україні виступить Польська Королівська опера, будуть два окремі дні дитячих постановок, а крім всесвітньовідомих мюзиклів та захоплюючих опер, кожного дня - безмежна краса балету, -  розповідає головний режисер OPERAFEST TULCHYN-2019 Павло Третьяков. – Вже хочеться побачити захоплені очі наших глядачів! Чуттєві і пристрасні, масштабні і невимовно красиві балети під відкритим небом поруч із розкішним Палацом Потоцьким… Видовище буде незабутнє!

Побачимо танго на пуантах!

Балетна феєрія на OPERAFEST TULCHYN-2019 розпочнеться у рамках нічної програми у ніч з 7 на 8 червня.

Глядачам варто готувати серця до максимальної чуттєвості і романтики, адже опівночі побачимо «Історії у стилі танго». Це новаторська сучасна contemporary-постановка авторського балету Артема Шошина – провідного соліста знаменитого театру Раду Поклітару Kyiv Modern Ballet, який завдяки своїм глибоким, самобутнім постановкам у Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва здобув славу ще й одного з найкращих хореографів України.

В «Історіях у стилі танго» Артем Шошин поєднав свій досвід класичного балету, модерну і бальних танців, й розкрив головну суть танго – це таємниця, яку танцюють двоє. Мовою танцю, видовищних рухів та фігур, чотири пари  розкажуть нам свої доленосні історії, в кожній із яких самотні серця шукають близького собі співрозмовника у подорожі по життю.

А подвійну порцію насолоди та емоцій забезпечить дивовижна музика Астора П’яццолли, Карлоса Елета Альмарана, Карлоса Гарделя і Херардо Родрігеса у виконанні чудового оркестру і артистів хору, знаменитого тенора Дмитра Фощанки і всесвітньовідомого акордеоніста, народного артиста України В’ячеслава Самофалова.

— Працювати артистам «наживо» — спільна ідея: моя і маестро-диригента Ділявера Османова, бо танцювати танго не під фонограму, хай і найпрекраснішу, — це зовсім інші відчуття, ніж під живий оркестр, бо це ще 50% додаткового драйву, - переконаний Артем Шошин. - До музичної концепції я відібрав твори, які сам дуже люблю. Це світові хіти «короля танго» Астора П’яццолли, «Historia de un amor» Карлоса Елета Альмарана, мелодія зі стрічки «Запах жінки» Карлоса Гарделя, «La Cumparsita» Герардо Родрігеса в аранжуванні прекрасного акордеоніста В’ячеслава Самофалова. Завдяки чудовим музикантам Османову і Самофалову наш балет набув більш яскравих відтінків та півтонів.

Геніальний «Собор Паризької Богоматері»

Краса класичного балету на OPERAFEST TULCHYN-2019 буде представлена 8 червня о 21.00.

Кращі артисти Харківського національного театру Cxid Opera презентують безсмертну історію кохання -  балет «Собор Паризької Богоматері».

Історики і літературознавці кажуть, що свій знаменитий роман Віктор Гюго написав, захищаючи готичний храм, який його сучасники хотіли перебудувати. Проте собор вистояв, і вже більше восьми з половиною століть продовжує залишатися одним з головних символів французької столиці.  А герої одного з найпопулярніших у світі літературних бестселерів живуть третє століття, у тому числі й у балеті, вперше поставленому у 1884 році на музику італійця Цезаря Пуні.

Цікаво, що у Харкові вперше історію про красуню Есмеральду і потворного, але щиросердного дзвонаря собору втілили на сцені видатні українські балетмейстери Павло Вірський та Микола Болотов у 1933 році. Відтоді хореографія балету на харківській сцені не раз змінювалася.

Нинішня постановка - хореографічна версія народної артистки України Євгенії Хасянової, і теж на основі балетної класики. Втім, суть сюжету, розказаного Віктором Гюго, за ці десятиліття і навіть століття майже не змінилися. Тож глядачі, як і раніше, радітимуть зустрічі з перекладеною на танець історією кохання, яке виявилось міцнішим за кам'яні мури Собору Паризької Богоматері.

Східний колорит у «Тисяча і одна ніч»

9 червня о 18.00 на OPERAFEST TULCHYN театр Схіd Opera вразить нас одним з найяскравіших і найкрасивіших своїх балетів «Тисяча і одна ніч».

В основі лібрето - знамениті казки Шехерезади (зокрема, про пригоди Синдбада-мореплавця, про птаху Рухх, про Аладдіна і принцесу Будур, про Алі-Бабу і 40 розбійників).

- Запальна східна музика і яскраві танці роблять неповторним балетний варіант стародавньої казки. Це історія про чисте, мудре і прекрасне кохання, наповнена почуттями, переживаннями, емоціями і не позбавлена частки гумору, - розповідає арт-продюсер  OPERAFEST TULCHYN-2019 Ірина Френкель. - Чарівна музика відомого азербайджанського композитора Фікрета Амірова зачаровує складною східною ритмікою, незвичайною наспівністю мелодій, класичною стрункістю. Цитуючи танцювальний фольклор арабських країн, балетмейстер Віктор Шкілько майстерно перевів його на мову класичного балету.

Казковий Схід, світ реальний і фантастичний, драматичні зіткнення й піднесені почуття, тонкий гумор і бешкетництво – все це на ваших очах складеться в єдине святкове видовище, відзначене винятковою пластичною виразністю.

Запис на «чартери» OPERAFEST TULCHYN-2019 вже стартував!

*Вхід на територію фестивалю, як і у минулі роки – вільний для всіх.

* Для зручності вінничан та гостей міста у дні OPERAFEST TULCHYN, 4-9 червня, з Вінниці до Тульчина курсуватимуть комфортабельні сучасні автобуси, які за годину зручно, швидко і в гарній компанії довезуть усіх на фестиваль і по завершенні концертів – назад у Вінницю.

Всі учасники «чартерних рейсів» гарантовано отримають місця у партерній зоні фестивалю!

Виїзд «чартерів» буде з вулиці Чехова (біля гіпермаркету «Грош»).

У дні дитячих постановок, 4-5 червня, вартість проїзду: для дорослого та дитини - 400 гривень (кожне наступне додаткове дитяче місце в автобусі - 150 гривень).

У дні GRAND OPERAFEST, 7-9 червня, вартість проїзду – 300 гривень.

Зареєструватися на дитячі «чартери» можна до 2 червня, на дорослі – до 6 червня.

Також можуть бути організовані рейси окремо на нічну виставу будь-якого дня за умови наявності бажаючих від 15 осіб.

Місця у RED SECTOR’і

На прохання глядачів, які не будуть користуватися «чартерною програмою», але бажають мати гарантовані місця у партерній зоні, створено RED SECTOR, де кожен бажаючий може забронювати для себе місце на конкретну виставу фестивалю. Вартість квитків у RED SECTOR – від 50 до 150 гривень.

Дитячий кемпінг і наметове містечко.

Для тих,хто хоче побачити все-все, зекономити час та гроші й заночувати прямо на території парку Палацу Потоцьких, на території фестивалю 4-5 червня діятиме дитячий кемпінг, а 7-9 червня – наметове містечко. 

Місця заздалегідь бронюються, тому всім бажаючим необхідно попередньо зареєструватися у кураторів  – тур-клубі «Бідняжка», моб.:  (097)861-83-05.

Інформаційні центри фестивалю

Всю детальну інформацію про OPERAFEST TULCHYN-2019 можна дізнатися за тел.: (0432)690-025, (096) 040-66-86 і в інформаційних центрах: у м. Вінниця - вул. Театральна, 15 (1 поверх), у м. Тульчин - вул. Незалежності, 8.

Замовити «чартери» можна на сайтах bilet.vn.ua і afisha.vn.ua, а також у  касах міста.

Офіційний сайт: operafest-tulchyn.blogspot.com

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Поліщук

    Так це на фото був балет...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up