Хаотичний штрих і унікальні реконструкції Григорія Зорика, чиї картини зберігають навіть у Ла Скала!

Хаотичний штрих і унікальні реконструкції Григорія Зорика, чиї картини зберігають навіть у Ла Скала!
  • Щоб ми пам’ятали славетне минуле і берегли історію та культурні пам’ятки Поділля!
  • Заслужений художник України  Григорій Зорик запрошує на унікальну виставку «Провінційні вельможі», на якій ви відчуєте неповторну атмосферу XVIII-XIX століть

Його роботи зберігаються у приватних колекціях по всьому світу: на Кубі та у США, у Китаї та Канаді, Великобританії та Франції, Німеччині й Італії, Іспанії та Данії, Польщі та Чехії, Сербії, Словенії, Болгарії та, звісно, у рідній Україні.

Вже понад 30 років власник оригінального стилю, основаного на естетиці класичного предметного живопису, Григорій Зорик, бере участь у міжнародних виставках.  Загалом провів 27 персональних та понад 150 колективних експозицій, а з особливим успіхом пройшли арт-вернісажі у Пекіні, Шанхаї та Чикаго.

З 4 по 9 червня насолодитися прекрасними роботами талановитого художника зможуть всі глядачі ІІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019. У дні фестивалю у «Блакитній залі» «Подільського Версалю» - тульчинського Палацу Потоцьких - діятиме виставка живопису Григорія Зорика «Провінційні вельможі».

Відео дня

Глядачі побачать низку дивовижних станкових робіт: «Парк Хороше», «Моє ім’я – Софія», «Виїзд», «Осінь в Тульчинському парку», «Відлуння минулого», «Місячна ніч». Також багато тем серії обіграні у графічних листах, виконаних у техніці хаотичного штриха (туш, перо).

- Працюючи над картинами, Григорій Зорик використовував архівні дослідження краєзнавця, історика Віктора Святелика, доробки відомих художників Наполеона Орди, Йоганна Лампі, Ежена Бертьє, Яна Сімона, Генріха Гольпейна, Яна Матейка, вивчив низку творів невідомих майстрів образотворчого мистецтва, артефакти, фотографії, експонати краєзнавчих музеїв й художні твори відомих письменників, - розповідає куратор виставок OPERAFEST TULCHYN-2019 Наталія Морозова. - Створюючи неповторні картини-реконструкції, Григорій Зорик прагне доносити до нинішнього і майбутнього глядача величну історію Поділля, віддавати шану людям, які її творили. Художник своїми роботами звертається до сучасників, які повинні зберегти багату спадщину та вдихнути нове життя у «Тульчинський Версаль».

До історичної теми Григорій Зорик звертається не вперше. У 2015 році художник підготував унікальну серію портретів відомих історичних постатей, сподвижників, меценатів, українських гетьманів, військових, науковців, літераторів та громадських діячів, яка стала постійною експозицією музею Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Також низка робіт митця доповнюють фонди музеїв ім. Т. Шевченка в Актюбінську, краєзнавчих музеїв Вінниччини, Музею-садиби ім. М. Коцюбинського, Вінницького художнього музею, Музею аеронавтики, Львівського музею історії Національного війська України, Національного музею Т. Шевченка у Києві, а також всесвітньовідомого театру «Ла Скала» у Мілані.

Окреме місце у творчості художника займає викладацька діяльність. З 2010 року Григорій Зорик працює викладачем художньо-декоративного відділу Тульчинського училища культури за дисциплінами «живопис», «малюнок», «композиція».

- Краса змінює світ на краще. Любов перемагає час. Мистецтво - це божий промисел. Щаслива та людина, яка причетна до нього, - переконаний митець. - Дякую Творцеві за змогу бачити, відчувати, зображувати та дарувати оточуючим мене людям життя таким, яким воно є!

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up