Дон Жуан, Паяци, Чикаго: чого очікувати від OPERAFEST TULCHYN-2018 (ПРОГРАМА)

Дон Жуан, Паяци, Чикаго: чого очікувати від OPERAFEST TULCHYN-2018 (ПРОГРАМА)
OPERAFEST TULCHYN-2017. Фото з архіву сайту 20хвилин
  • 8-10 червня у тульчинському палаці Потоцьких відбудеться другий фестиваль під відкритим небом. Розповідаємо, що цьогоріч приготували організатори.  

До наймасштабнішого оперного дійства країни – OPERAFEST TULCHYN – залишилося менше двох місяців. Отже, настав час розказати про те, що буде відбуватися на цій грандіозній події.

Невеличка ремарочка: протягом трьох днів гості насолоджуватимуться виступами зірок європейської, американської та української оперних сцен. Присутні зможуть побачити вісім постановок всесвітньо відомих оперних шедеврів.

Якщо в числах, то OPERAFEST TULCHYN-2018 – це понад 30 солістів з різних країн світу, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомі диригенти: Оксана Линів (Австрія – Україна), Тарас Криса (США), Дмитро Морозов (Україна), Вікторія Рацюк (Україна).

Окрім цього, на фестивалі можна буде відвідати різноманітні арт-простори: флюроарт об’єкти, світлові інсталяції, селфі-зони, фото- та мистецькі виставки тощо.

Повна програма фестивалю

П’ятниця, 08.06.2018

19.00 – «ГАЛА-ОПЕРА», концерт-відкриття

Найвідоміші арії із всесвітньовідомих і легендарних опер: «Севільський цирульник», «Лючія ді Ламмермур», «Макбет», «Чарівна флейта», «Ксеркс», «Набукко», «Лакме», «Снігуронька», «Запорожець за Дунаєм», «Джанні Скіккі», «Казки Гофмана», «Турандот», «Кармен», «Травіата».

Солісти: Ігор Онищенко (баритон), Тетяна Журавель (колоратурне сопрано), Сергій Магера (бас), Віктор Андрійченко (контртенор), Ольга Дядів (сопрано), Юрій Дудар (баритон), Олег Злакоман (тенор), Юлія Терещук (сопрано), Віктор Шевченко (бас).

Чоловіча хорова капела «Дударик».
Міжнародний симфонічний оркестр INSO-Львів
Диригент – Оксана Линів

22.00 Петро Чайковський «МАЗЕПА», опера на 2 дії

Аби відновити історичну справедливість і представити новий погляд на особистість одного з найвидатніших діячів нашої історії, постановники опери «МАЗЕПА» створили власну редакцію тексту і внесли зміни у музичну драматургію опери.

Харківська постановка вийшла масштабною та вражаючою. Під час показу будуть використані світлові й музичні спецефекти. Місцями на сцені одночасно будуть грати 120 артистів – хор, балет, солісти й оркестр.

Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. Лисенка.
Диригент – Дмитро Морозов.

00.00 Нічна програма. Вогняне шоу.

На глядачів чекає вогняне шоу і перша україномовна постановка рок-опери «Ісус Христос – Суперзірка» легендарного Ендрю Ллойд Веббера, що є автором «Привиду опери» й мюзиклу «Кішки».

За 48 років існування рок-опери постановки шоу пройшли на сценах 17 країн світу

Вінницький міський палац мистецтв «Зоря».
Артисти студії Ірини Воєнної.

Субота, 09.06.2018

16.00 – «КОЗА-ДЕРЕЗА». Дитяча вистава за мотивами опери Миколи Лисенка

Написана 130 років тому, вистава є першою дитячою оперою не лише в українській музиці, а й загалом у світі!

Вперше оперу було поставлено у 1888 році у Києві за участю дітей Миколи Лисенка і Михайла Старицького. Костюми й танці для першої постановки допомагала створювати Леся Українка.

На фестивалі у спільній постановці Вінницького театру ляльок і хорового колективу та оркестру Вінницького училища культури  ім. Леонтовича глядачів чекає зустріч не лише з усім відомими героями казки, а й з Пасічником  нащадком козака-характерника, який вразить своїми дивовижними здібностями.

18.00 – Руджеро Леонкавалло «ПАЯЦИ», опера на 2 дії

Славетний тенор Енріко Карузо, який виконував одну з головних партій опери ще у ХIХ столітті, зізнавався, що коли він співає знамениту арію «Смійся, Паяц», у нього з очей течуть справжні сльози…

«ПАЯЦИ» Руджеро Леонкавалло  визнаний шедевр музичного веризму, найкраща і найбільш популярна опера італійського генія.

Постановники харківської версії вистави повністю переосмислили хрестоматійне трактування опери, вигадали нове місце дії, нові образні характеристики та біографії героїв, тобто створили нестандартне драматургічне і художнє рішення, що дає можливість глядачам по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти.

Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. ЛисенкаРежисер та диригент – Вікторія Рацюк.

21.00 – Вольфганг Амадей Моцарт «ДОН ЖУАН», опера у 3 діях

Написану 231 рік тому і того ж 1787 року із шаленим успіхом представлену у Празі, оперу «ДОН ЖУАН» Джоаккіно Россіні, Шарль Гуно і Ріхард Вагнер називали «найвеличнішою з коли-небудь написаних опер».

Існує документально непідтверджена легенда, що консультантом під час роботи над оперою був Казанова.

На фестивалі у виконанні Міжнародного симфонічного оркестру INSO-Львів, чоловічої хорової капели «Дударик» та диригента Оксани Линів буде представлена новаторська й незвичайна постановка «ДОН ЖУАНА», яка за задумом режисера Юлії Журавкової буде овіяна містикою та ореолом таємничості.

Концепція постановки побудована на проекції легенди про Дон Жуана на інший міфологічний пласт, що споконвіку бентежить людську уяву – легенди про вампірів. Дон Жуан виступить як постать, що наділена надлюдськими силами – на зразок Ван Хельсинга.

00.00 Нічна програма. 3D-MAPPING SHOW

Захоплююча стрічка-біографія про Вольфганга Амадея Моцарта і Антоніо Сальєрі свого часу завоювала цілу низку кінопремій, зокрема, 8 «Оскарів», 4 «Золотих Глобуси», 4 премії BAFTA і багато інших престижних нагород.

У головних ролях: Ф. Мюррей Абрахам, Том Халс, Елізабет Беррідж, Джеффрі Джонс.

Неділя, 10.06.2018

18.00 – «ГАЛА-ВАГНЕР». Концерт

Найкращі арії та увертюри найвідоміших опер композитора: «Трістан та Ізольда», «Перстень Нібелунгів», «Валькірія», «Зігфрід», «Смерть богів», «Золото Рейну» та інших.

Солісти: Петер Свенссон (тенор, Австрія), Стефані Вайс (мецо-сопрано, США/Німеччина), Елізабет-Марія Вахутка (сопрано, Німеччина).

Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії.
Академічний хор «Глорія».
Диригент – Тарас Криса.

21.00 – «ЧИКАГО», концертна версія всесвітньовідомого мюзиклу Джона Кандера

Незалежно від того, чого вам хочеться: вперше подивитися легендарний бродвейський мюзикл, побачити сценічну версію оскароносного фільму чи знову випробувати на собі магію вистави, концертна версія мюзиклу «ЧИКАГО» неодмінно виправдає ваші очікування!

«ЧИКАГО» – це стильний і гарний мюзикл із пікантним сюжетом, віртуозними танцями, музикою, що миттю запам'ятовується – справжнім живим джазом і відмінним оформленням, що дозволяє відчути всю романтику 20-х років у Чикаго!

Солісти з США: Ендрю Табак, Мішель Джонсон, Ніколь Каплан, Тод Фітцпатрік, Дрейк Шерман, Стефані Вайс.
Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії.
Академічний хор «Глорія».
Диригент – Тарас Криса.
Режисер концертної версії – заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков.

Феєрверк

Вхід на OPERAFEST TULCHYN-2018 буде безкоштовним!

Деталі:

Тел: (0432)690-025, (068)49-74-644;

Інфоцентри фесту:

  • у бібліотеці ім. Тімірязєва (вул. Соборна, 73);
  • у Подільському туристичному центрі у Вінницькій Вежі (вул. М. Оводова, 20);
  • у тур-клубі «Бідняжка», моб: (096)882-50-33 – Андрій, (098)276-33-43 – Наталя.

Онлайн-бронювання чартерних квитків – bilet.vn.ua;

Офіційний сайтhttp://operafest-tulchyn.blogspot.com

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up