Вирок за три удари сокирою. Як покарали вінничанина за спробу вбити сусіда

Вирок за три удари сокирою. Як покарали вінничанина за спробу вбити сусіда
Про 250 тисяч гривень моральної компенсації та відшкодування витрат на лікування, яке ще продовжується, просив суд потерпілий від дій сусіда Сергій Копайгородський (42)
  • Із розрубаним обличчям забрали в лікарню з подвір’я на Старому Місті 42-річного Сергія Копайгородського у жовтні минулого року.
  • Цілий рік покалічений чоловік та його сім’я мусіла жити поруч з сусідом, який мало не убив.
  • Кривдника посадили за грати тільки зараз – після вироку суду, що змінив домашній арешт на реальне ув’язнення.

До 15-ти років тюрми загрожувало вінничанину, який напав із сокирою на сусіда і розрубав йому обличчя та шию. Потерпілий вижив після нападу, а кривдника, замість посадити за грати на час слідства, тримали під домашнім арештом. Про це 20minut.ua писав наприкінці минулого року в статті «Безглуздий домашній арешт. Покалічений сокирою і кривдник живуть по-сусідству».

Днями колегія суддів Вінницького міського суду винесла вирок за сусідський злочин і присудила не надто суворе покарання: 8 років тюрми та 100 тисяч гривень моральної компенсації.

Підсудного узяли під варту у залі суду одразу після проголошення вироку. Про це дізнаємося з реєстру судових рішень. Вирок набере чинності після апеляційного розгляду. І такий, швидше за все буде, бо звинувачений не визнав своєї вини. Він разом з двома адвокатами намагався довести: не мав наміру убивати, а нібито тільки відмахнувся тим, що під руку потрапило, від сусіда, який його бив.

Відео дня

Суд не повірив у версію звинуваченого. Справу слухала колегія, і вона визначила, що перекваліфікації тут недоречна, бо інші учасники процесу та досудове слідство довели умисність дій звинуваченого у замаху на особливо тяжкий злочин – убивство.

Нагадаємо, що все сталося ввечері 9 жовтня минулого року. Близько 21.00 у двері хати Сергія Копайгородського постукали. Він відчинив і, як розповідав у редакції після лікування, одразу отримав удар в лице, від якого втратив свідомість. Наступні удари (їх було, за висновком експертизи, ще два) полоснули по шиї Сергія. Він зараз носить страшні шрами. Його щелепи скріплені металевими прутами. 

– Ми просили взяти його під арешт, але йому дали домашній. Уявляєте? Ми ж живемо двері в двері! – розказувала про сусіда, кривдника її чоловіка, Олена Копайгородська в грудні минулого року, коли ще тривало досудове слідство. – Більше того, він вільно ходить по вулиці. Ми поліцію викликали, щоб зафіксували факт, що арештований виходить з дому…

Але до вироку потерпілий, свідки злочину (інші сусіди) і сам підозрюваний жили хата-в-хату. І тільки 13 вересня останнього взяли під варту – арештували прямо у залі суду після проголошення судового рішення.

Травмований Сергій Копайгородський досі погано говорить, бо не відчуває частину обличчя після події річної давнини. Його дружина, у якої на очах все сталось, казала:

– В нього тоді усе розійшлося на обличчі, як у фільмі «Чужой»… Ці страшні шрами залишаться на все життя…

Про 250 тисяч гривень моральної компенсації та відшкодування витрат на лікування, яке ще продовжується, просив потерпілий від дій сусіда чоловік. Але суд оцінив моральні страждання покаліченого у 100 тисяч гривень.

Ця сума приблизно втричі менша, за заявлені Сергієм Копайгородьским у цивільному позові витрати і компенсації. Але вона у десять разів перевищує пропоновану йому родичами звинуваченого під час досудового слідства суму. Від тієї допомоги, як читаємо у вироку, сім’я Копайгородських відмовилась.

А ось що розповіли про поведінку підозрюваного поліцейські, які приїздили на місце злочину після дзвінка на «102» і зараз свідчили в суді: «вів себе неадекватно», «співав, читав вірші», «був у стані алкогольного сп’яніння». Стан звинуваченого суд розцінив як обтяжуючу обставину. І хоча фактів, які б пом'якшували вину, не виявив, максимального покарання колегія не присудила. 
 

Читайте також: 

У Вінниці спіймали наркодилера, який брав за дозу метадону 1200 гривень

Розкрили розбійний напад у Стрижавці, де зв’язали жінку і винесли сейф

Безглуздий домашній арешт. Покалічений сокирою і кривдник живуть по-сусідству

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up