Вбивство вінничанина у Польщі. З'явились кадри, які доводять тортури з боку поліції

Вбивство вінничанина у Польщі. З'явились кадри, які доводять тортури з боку поліції
  • У 2021 році у Вроцлаві до смерті закатували Дмитра Нікіфоренка з Немирова. Йому було 25 років.
  • Справу розглядала польська прокуратура. Сьогодні, 4 жовтня, ЗМІ опублікували кадри, де зафіксовані тортури з боку поліції.

Майже три роки Дмитро Нікіфоренко працював у Польщі. Здебільшого на будівництві. У 2021 році сталася трагедія — його вбили польські поліцейські.

Польське видання Onet опублікувало відеозапис, який доводить застосування тортур до українця Дмитра Нікіфоренка у витверезнику Вроцлава, внаслідок яких два роки тому чоловік помер.

Спочатку камери зафіксували, як Дмитра заводять до Вроцлавського центру допомоги особам у стані алкогольного сп'яніння. Чоловік був у наручниках.

Відео дня

Силу до Дмитра почали застосовувати о 22.41, а о 23.06 медики вже почали проводити реанімаційні заходи, які не допомогли врятувати чоловіка. 

— Чому у чоловіка руки закуті наручниками за спиною, невідомо. Поліцейський і один зі співробітників кімнати виводять його з машини, як небезпечного злочинця. Запис, зроблений через мить, і свідчення поліції доводять, що його отруїли газом безпосередньо перед виходом з поліцейської машини — свіжі сліди цього видно на обличчі Дмитра, — цитуємо повідомлення видання. — Через два роки після смерті Дмитра Нікіфоренка ми вперше представляємо запис моніторингу з витверезника, на якому зафіксовано, як поводилися з 26-річним українцем.

Ролик опублікували польські ЗМІ 4 жовтня 2023 року:

Загибель українця

Розголосу про смерть українця, нагадаємо, надала популярна польська «Газета Виборча». Сталося це після того, як до журналістів звернулася дівчина загиблого хлопця. Вони планували одружитися. Брат Дмитра Роман, який теж працював у Польщі, припускає, що це вона могла повідомити журналістам про горе.

Журналістам видання вдалося дістати записи з камер відеоспостереження. Зафіксовані кадри спростовують слова поліцейських про те, нібито затриманий чинив опір. На них видно, що хлопець поводився адекватно. Видно також, як до нього застосували справжні тортури.

За фактом смерті українця у медвитверезнику тоді порушили кримінальну справу. Двоє поліцейських звільнилися зі служби, четверо були відсторонені на час розслідування.

Посольство України у Польщі направило ноту у МЗС Польщі з вимогою неупередженого розслідування факту смерті українця, покарання винних й інформування про це Посольство України.  

У Вроцлаві, нагадаємо, українці організували акцію проти свавілля польських поліцейських. Причиною стала загибель нашого земляка Дмитра Нікіфоренка.

Токсикологічна експертиза

Токсикологічна експертиза не виявила слідів наркотичних речовин у крові загиблого, йдеться в «Gazeta Wyborcza».

— Попри попередні твердження поліцейських та працівників витверезника у Вроцлаві про неадекватність поведінки українця, результати експертизи виключили наявність у нього в крові слідів наркотиків. Водночас за повідомленням польського видання, офіційна інформація про це має з’явитися після опрацювання остаточного рапорту про причини смерті українця, —  повідомляє видання.

Детальніше про цю історію читайте у наших матеріалах:

 

Читайте також:

Зек торгував в Інтернеті неіснуючими товарами. Ошукав жителів майже з усіх регіонів країни

Уродженці Вінниці оголосили підозру. Вона активно підтримує «руський мир»

Офіцера Вінницького центру комплектування та двох лікарів взяли під варту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Senako Okanes

    Задушили його
  • Ганна Бондар

keyboard_arrow_up