Офіцера Вінницького центру комплектування та двох лікарів взяли під варту

Офіцера Вінницького центру комплектування та двох лікарів взяли під варту
  • Офіцера мобілізаційного відділення Вінницького центру комплектування та двох лікарів, підозрюваних у незаконному переправленні осіб через кордон, взяли під варту.

Про це інформує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Тріо — офіцер мобілізаційного відділення Вінницького об’єднаного МТЦК та СП, член військово-лікарської комісії та лікар-травматолог міської лікарні. Їх підозрюють у незаконному переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

— Усім фігурантам справи призначено тримання під вартою з альтернативою у виді застави: офіцеру мобілізаційного відділення Вінницького об’єднаного МТЦК та СП — в розмірі один млн грн, лікарю військово-лікарської комісії та лікарю-травматологу міської лікарні — по 800 тис. грн кожному, — зазначають у повідомленні.

Відео дня

У прокуратурі відзначають, що обвинувачувані попалися у травні 2023 року, взяли хабаря 4000 дол. США у призовника за недостовірні висновки військово-лікарської комісії щодо тимчасової непридатності до військової служби за мобілізацією, що ставало законною підставою для виїзду за кордон.

Мова про Юрія Черевка, він очолював групу. Колишній офіцер відділення призову Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він залучив до злочинної діяльності травматолога та хірурга.

 

Читайте також:

Житель області за 6500 доларів США обіцяв вивезти за кордон ухилянтів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ольга Яворська

    А тепер нехай позбирають всіх іпоставлять в стрій мобілізації. а то тільки балачки.💩💩💩
  • Sergey Belozor

    Добрі янголи в білих халатах так їх називали ....ті, хто втік...
  • Римский Александр

    Они Робины Гуды - спасают людей от смерти. Во все времена это считалось благородным и добрым делом. Спасибо таким людям, хоть кого-то выручат и вывезут из этого Афганистана...
  • Володимир Бондарчук

    Схема одна по всій Україні. А автора схеми і куратора ми побачимо???

keyboard_arrow_up