Уродженці Вінниці оголосили підозру. Вона активно підтримує «руський мир»

Уродженці Вінниці оголосили підозру. Вона активно підтримує «руський мир»
  • 31-річна уродженка Вінниці у 2015 році виїхала до росії та почала підтримувати путінський режим. 
  • Прокурори зібрали усі дані про її протиправну діяльність, а саме — інформаційну діяльність на підтримку держави-агресора, пропаганду війни та звеличування окупантів.

Жінку обвинувачують за п'ятьма статтями Кримінального Кодексу України. Про це інформує Вінницька обласна прокуратура.

— За даними слідства, підозрювана з 2015 року почала працювати у москві з провладними структурами й організаціями та згодом стала членом всеросійської політичної партії «единая россия». Власну проросійську позицію та партійну риторику жінка публічно демонструвала у соцмережах, публікуючи матеріали на підтримку путінського режиму й водночас паплюжачи Україну та її народ. Вона схвалювала анексію російською федерацією Криму, територій Донецької й Луганської областей у 2014 році, а в 2022-му – окупацію Херсонської та Запорізької областей і їх так зване «приєднання» до рф, — зазначають у повідомленні. — Крім того підозрювана закликала військовослужбовців ЗСУ не слухати своє «пронацистское командование», а скласти зброю перед росіянами. У грудні 2022 року прокремлівська активістка провела у москві публічну презентацію книги власного авторства «Украина как культурное наследие России: от основание – до краха». У ній підозрювана називає українську Революцію Гідності «кривавим переворотом», українську владу – «неонацистським режимом» та масштабує інші наративи «русского мира».

У прокуратурі підкреслюють, що мають докази усім фактам протиправної діяльності жінки. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Відео дня

До речі, днями зрадницю у своєму дописі згадав вінничанин Антон Булгаков. Він також опублікував її фото. Зазначає, що це «Грабович Тетяна Анатоліївна, випускниця одеської юрки ім.Ківалова, учениця 26 школи Вінниці».

Додаємо кілька фото з допису:

Управління СБ України у Вінницькій області  розповіло більше подробиць.

— Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборантку Тетяну Грабович, яка входить до складу топменеджменту центрального офісу «роснафти» та публічно підтримує збройну агресію рф. Раніше вона мешкала у Вінниці і була помічницею екснардепа-«регіонала» Сергія Ківалова. Але у 2014 році переїхала до москви, де отримала російське громадянство і влаштувалася до одного з департаментів нафтового монополіста рф, — цитуємо повідомлення — Там вона відповідає за фінансування «роснафтою» пропагандистських проєктів кремля, які спрямовані на поширення фейків про Україну. У своєму профілі в «Інстаграм» з мільйоном підписників вона заперечує існування України та постила привітання з нагоди фейкових плебісцитів на тимчасово окупованих територіях нашої держави. Крім того, у грудні 2022 року Грабович презентувала свою псевдоісторичну книжку, в якій повторює кремлівські наративи про нібито відсутність Української державності.

 

Читайте також:

Офіцера Вінницького центру комплектування та двох лікарів взяли під варту

Житель області за 6500 доларів США обіцяв вивезти за кордон ухилянтів

​За пів року вдруге затримали Юрія Черевку. Він робив «непридатними» до служби за $3500

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей

    Лехова,эта информация уже боян.Не спи).

keyboard_arrow_up