В лікарні помер екс-вінничанин Ігор Мізрах, якого підозрювали в організації масштабного рейдерства

В лікарні помер екс-вінничанин Ігор Мізрах, якого підозрювали в організації масштабного рейдерства
  • Після побиття в столичному СІЗО помер Ігор Мізрах, якого обвинувачували, зокрема, у рейдерстві Хорольського заводу дитячого харчування.
  • Екс-вінничанина арештували в середині травня у справі шахрайства, як організатора схеми захоплення заводу на Полтавщині.

Про смерть Ігоря Мізраха редакція «20 хвилин» дізналася від близьких чоловіка. А раніше розповідала, що його в середині травня арештували у справі шахрайства, як організатора. Колишнього вінничанина затримали і помістили в СІЗО на час слідства по схемі захоплення заводу на Полтавщині.

Сьогодні, 28 липня, стало відомо про смерть у лікарні, куди чоловіка доправили зі слідчого ізолятора. 

«Обставини та причини смерті Мізраха УНН наразі не відомі. Однак, як повідомив співрозмовник агентства, Мізрах помер дорогою до лікарні», — повідомляє УНН і нагадує, що 25 травня 2023 року суд обрав Мізраху, як запобіжний захід, арешт. З того часу він перебував у СІЗО.

Відео дня

Натомість редакція «20 хвилин» отримала інформацію, що Ігоря Мізраха до смерті закатували у СІЗО. Побили минулої суботи, 22 липня. Про це повідомила його дружина Марина Корнієнко-Мізрах.

Близькі друзі Ігоря Мізраха надіслали нам таку інформацію з посиланням на дружину (далі витримки з тексту, датованого сьогоднішнім числом, хоча написаного, як з нього зрозуміло, ще за життя Ігоря Мізраха):

«Побиття було скоєне на вулиці під час прогулянки ув'язненими... З неділі Ігор Мізрах неодноразово звертався з проханням по медичну допомогу, але не отримував її. В середу стало ще гірше, і його доправили в медсанчастину СІЗО. І тільки сьогодні вночі Мізраха транспортували до лікарні «швидкої допомоги» по вулиці Братиславській, 3. Слідчий надав дозвіл дружині знаходитися біля чоловіка, а от керівництво СІЗО не допускає Марину Корнієнко-Мізрах у реанімацію. 

В СІЗО підсудному відбили внутрішні органи, пішло загальне нагноєння організму... Як уточнює Марина Корнієнко-Мізрах, чоловіка прооперували, і він зараз в критичному стані у реанімації під штучним апаратом дихання. Лікарі констатують, що в нього дуже невеликі шанси вижити. За словами дружини Мізраха, протягом березня-квітня у нього вимагали гроші та погрожували вбити. Невідомі також погрожували родині та дітям Міхраха. В матеріалах справи є документи, які підтверджують, що суддям, прокурорам та слідчим було відомо, що за станом здоров’я Мізрах не міг знаходитися у СІЗО та мав цілодобово перебувати під наглядом лікарів.

Знаходячись у СІЗО, Мізрах не отримував належного медичного обслуговування. Адвокати Ігоря Мізраха наразі готують заяву про злочин до правоохоронних органів та нададуть усі докази застосування до їх підзахисного тортур».

Також друг нам підтвердив, що Ігор Мізрах помер сьогодні, близько 21.00.

Передісторія арешту відомого фігуранта 

Правоохоронці викрили схему, за якою група осіб намагалася здійснити рейдерське захоплення Хорольського заводу дитячих продуктів харчування, що на Полтавщині, під керівництвом політтехнолога Ігоря Мізраха. Про такі деталі наприкінці травня повідомило авторитетне видання, посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. 

На той момент офіційна інформація про розкриття злочину й затримання підозрюваних була а сайті Нацполіції, але без назв і прізвищ. Департамент стратегічних розслідувань розповів, що «організатором шахрайських дій виявився адвокат та власник медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформаційні ресурси, як інструменти тиску та шантажу на бізнесменів та політиків».

— Фігурант раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за фактами шахрайств та вимагань, — інформувало також джерело. — За одним з останніх звинувачень справа «чорного» політтехнолога на даний час слухається у суді. Проте навіть це не стало на заваді в організації рейдерського захоплення потужного підприємства з виробництва дитячих продуктів та залучення фінансування зазначеної оборудки у розмірі 530 000 доларів США під керівництвом колишнього заступника міністра сільського господарства рф.

Слідство встановило, що у липні 2022 року з метою незаконного заволодіння 100% статутного капіталу заводу дитячих продуктів на Полтавщині, учасники злочинної групи незаконно перереєстрували підприємство на підконтрольних осіб. Для цього вони проникли у державні реєстри та підробили низку документів. 

Наслідком таких дій стали збитки на суму понад 250 мільйонів гривень, додають в поліції. Також, за інформацією правоохоронців, окрім організаторів до групи входили особи, які представляли силовий блок, адвокати, нотаріуси та навіть «кримінальний авторитет». 

Так от, 18 травня правоохоронці затримали дев'ятьох основних членів злочинного угруповання — організаторів та учасників шахрайської схеми. В тому числі Ігоря Мізраха, що, як повідомили в поліції, неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за фактами шахрайств та вимагань. Вінничани можуть його пам'ятати з кількох гучних історій та на посаді директора коледжу конструювання одягу. А ще колись про нього писали як про людину, шо могла стати губернатором.  

А народився Ігор Мізрах у Вінниці в 71-му році та має власну сторінку у Вікіпедії. Як він там названий? Як український піарник, політтехнолог, член спілки журналістів України. Шеф-редактор політичних журналів «Рейтинг» та «Persona.ТОР». Власник медіа-холдингу «Медіа холдинг політика», виконавець пісень в стилі «блатняк» (так званий російський шансон), один з фігурантів кримінальної справи «Шахраї з Банкової» щодо хабаря працівнику Офісу президента.

Кілька фактів з біографії Мізраха

  • 1986 — закінчив вісім класів вінницької середньої школи №25.
  • 1986 — вступив до Вінницького педагогічного училища.
  • 1990-1995 — навчався у Вінницькому педагогічному інституті, паралельно працював учителем початкових класів у вінницьких загальноосвітніх школах №16 та №25, потім викладав педагогічну практику студентам ВПІ.
  • 1991-2004 — займався музикою, працював в Будинку дітей та юнацтва м. Вінниці на посаді організатора. Проводив конкурси, новорічні свята, був ведучим загальноміських свят, проводив зйомки кліпів, конкурси краси у м. Вінниці.
  • 2004 — разом із батьком Аркадієм Ананійовичем (ректор) став співзасновником та проректором приватного вищого навчального закладу «Вінницький інститут конструювання одягу і підприємництва», створеного на базі колишнього швейного училища. Того ж року переїхав до Києва. Там працював на громадських засадах помічником трьох народних депутатів України: Синиці (5 скликання, Партія регіонів), Урбанського (8 скликання, позапартійний), Дерев'янка (8 скликання, партія «Воля»).
  • 2016 — закінчив Одеську юридичну академію за спеціальністю «Правознавство».

 

Читайте також:

Зникне на років 15... За розбещення маленьких дівчаток судитимуть вінницького художника

Майже мільярд за пів року отримали компанії, пов'язані з країнами-агресорами. Аналіз тендерів

Заїдаєш та запиваєш стрес? Військовий психолог дав поради, від яких легше голові та шлунку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (65)
  • Дмитрий Ельцов

    Хто шось дійсно знає, той ніколи нічого не розповість. Тому, не сваріться, шановні. Як кажуть у Мексиці: «самое дорогое это глупость, так как за неё дороже всего приходится платить».
    Мабудь, насипав комусь на болючу мозоль солі.) Мизрах цей був далеко не ангілочком, але ж і на старуху…
    Загугліть, все одразу зрозумієте.
  • Anton Nep

    Земля стекловатой аферюге! Почаще бы такие новости!
  • Таня Сем'янів

    Прочитавши коментарі.Висновок,в історії людей,залишаються,всі по різному.Як жив,так і залишився в пам'яті людям.
  • Galina Blanka

    Мізрахи мали 400 сайтів, система називалася orange sky (оранжеве небо). Які накачували людей пропагандой , і маємо тепер кровопролиття уже 1,5 року. Ну і попутно за 5 тис дол могли поширити на любу людину чорнуху на всю країну

keyboard_arrow_up