Екс-вінничанин Ігор Мізрах засвітився у справі шахрайства, як організатор рейдерства

Екс-вінничанин Ігор Мізрах засвітився у справі шахрайства, як організатор рейдерства
Ігор Мізрах (фото з його творчої сторінки у ФБ) та вилучене під час обшуку (знімок з сайту НацполіціїЇ)
  • Полтавська поліція затримала дев'ять людей і вручила підозру в шахрайстві організатору групи, яка намагалася «рейдернути» завод дитячого харчування за російські гроші.
  • За даними надійних ЗМІ, йдеться про Ігоря Мізраха, який свого часу керував у Вінницькому коледжі конструювання одягу й не раз був фігурантом скандалів.
  • Зараз він власник медіахолдингу, адвокат, співак... 

Правоохоронці викрили схему, за якою група осіб намагалася здійснити рейдерське захоплення Хорольського заводу дитячих продуктів харчування, що на Полтавщині, під керівництвом політтехнолога Ігоря Мізраха. Про це саме так, з назвою заводу та іменем головного фігуранта, повідомила сьогодні «Українська правда», посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. 

Офіційна інформація про розкриття злочину й затримання підозрюваних є на сайті Нацполіції. Читаємо. Департамент стратегічних розслідувань розповідає, що «організатором шахрайських дій виявився адвокат та власник медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформаційні ресурси як інструменти тиску та шантажу на бізнесменів та політиків».

— Фігурант раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за фактами шахрайств та вимагань, — додає джерело. — За одним з останніх звинувачень справа «чорного» політтехнолога на даний час слухається у суді. Проте навіть це не стало на заваді в організації рейдерського захоплення потужного підприємства з виробництва дитячих продуктів та залучення фінансування зазначеної оборудки у розмірі 530 000 доларів США під керівництвом колишнього заступника міністра сільського господарства рф.

Відео дня

По суті справи

Слідство встановило, що у липні 2022 року з метою незаконного заволодіння 100% статутного капіталу заводу дитячих продуктів на Полтавщині, учасники злочинної групи незаконно перереєстрували підприємство на підконтрольних осіб. Для цього вони проникли у державні реєстри та підробили низку документів. 

Наслідком таких дій стали збитки на суму понад 250 мільйонів гривень, додають в поліції. Також, за інформацією правоохоронців, окрім організаторів до групи входили особи, які представляли силовий блок, адвокати, нотаріуси та навіть «кримінальний авторитет». 

Ще раз: організатором шахрайських дій, за версією слідства, є адвокат та власник медіахолдингу, що використовував підконтрольні інформаційні ресурси як інструменти тиску та шантажу на бізнесменів та політиків. Це дані поліції. 

А за даними джерел «УП» у правоохоронних органах, йдеться про Хорольський завод дитячих продуктів харчування, який виготовляє продукцію для дітей під брендом «Малютка». Що стосується організатора шахрайських дій, то цей адвокат та власник медіахолдингу — колишній вінничанин Ігор Мізрах.

Вчора, 18 травня, правоохоронці затримали дев'ятьох основних членів злочинного угруповання — організаторів та учасників шахрайської схеми (в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України). 

За участі Офісу Генерального прокурора поліцейські провели понад 50 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, в офісних приміщеннях і транспортних засобах. Вилучили мобільні телефони, документацію, зброю, набої, гроші, автомобілі, «чорнові записи», паспорт громадянина рф одного з організаторів злочинної групи та інші речі.

Були інші шахрайства та вимагання

Як пишуть у Нацполіції, головний фігурант справи неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за фактами шахрайств та вимагань. Вінничани можуть його пам'ятати з кількох гучних історій та на посаді директора коледжу конструювання одягу. А ще колись про нього писали як про людину, шо могла стати губернатором.  

За даними youcontrol, Ігор Мізрах є власником медіахолдингу «МХП». Також він шеф-редактор видань «Рейтинг» та «Persona.ТОР», керівник кількох юридичних фірм у Києві, фірми «Бриз» у Вінниці (статус юридичної особи припинений) та засновник вінницького футбольного клубу «Подолянка» (також з припиненим статусом). Останнім структурам понад 20 років. 

Натомість Медіа холдинг Політика існує менше трьох років, має чималий статутний капітал (285 500,00 грн.). Основний вид діяльності — Діяльність інформаційних агентств. 

Ось всі структури, де Ігор Мізрах значиться засновником:

А народився Ігор Мізрах у Вінниці в 71-му році та має власну сторінку у Вікіпедії. Як він там названий? Як український піарник, політтехнолог, член спілки журналістів України. Шеф-редактор політичних журналів «Рейтинг» та «Persona.ТОР». Власник медіа-холдингу «Медіа холдинг політика», виконавець пісень в стилі «блатняк» (так званий російський шансон), один з фігурантів кримінальної справи «Шахраї з Банкової» щодо хабаря працівнику Офісу президента.

Кілька фактів з біографії Мізраха

  • 1986 — закінчив вісім класів вінницької середньої школи № 25.
  • 1986 — вступив до Вінницького педагогічного училища.
  • 1990-1995 — навчався у Вінницькому педагогічному інституті, паралельно працював учителем початкових класів у вінницьких загальноосвітніх школах №16 та №25, потім викладав педагогічну практику студентам ВПІ.
  • 1991-2004 — займався музикою, працював в Будинку дітей та юнацтва м. Вінниці на посаді організатора. Проводив конкурси, новорічні свята, був ведучим загальноміських свят, проводив зйомки кліпів, конкурси краси у м. Вінниці.
  • 2004 — разом із батьком Аркадієм Ананійовичем (ректор) став співзасновником та проректором приватного вищого навчального закладу «Вінницький інститут конструювання одягу і підприємництва», створеного на базі колишнього швейного училища. Того ж року переїхав до Києва. Там працював на громадських засадах помічником трьох народних депутатів України: Синиці (5 скликання, Партія регіонів), Урбанського (8 скликання, позапартійний), Дерев'янка (8 скликання, партія «Воля»).
  • 2016 — закінчив Одеську юридичну академію за спеціальністю «Правознавство».

Також ми знайшли активну творчу сторінку Ігоря Мізраха у Фейсбуці. У квітні, до прикладу, на ній виклали нову пісню з Оксаною Білозір: 

Про бізнес Мізраха у Вікіпедії дається така інформація: Є власником медіахолдингу Orange-Sky.eu та одним із керівників (інший — вінницький журналіст Тарас Чорноіван, про якого ми свого часу писали як про медійного рекетира) сервісу пакетного поширення інформації, gipoteza.top. Ці «сміттєві» мережі включають сотні сайтів-клонів, що пропонують платні послуги тиражування матеріалів на численних підконтрольних вебсайтах, зокрема «клонах».

Що інкримінують по свіжій справі 

Затриманим у Полтаві шахраям оголосили підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • частина 1 та 2 статті 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній) — загрожує до 12-ти років тюрми з конфіскацією; 
  • частина 3 статті 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації);
  • частина 3 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • частина 3 статті 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги);
  • частина 1 статті 366 (службове підроблення). 

Також в поліції додали, що встановлюють інших учасників злочинної організації та перевіряють їх причетність до рейдерських захоплень інших підприємств на території різних областей держави. Тобто слідство триває.

А ось дещо з влученого під час обшуків:

 


 

Читайте також:

Зникне на років 15... За розбещення маленьких дівчаток судитимуть вінницького художника

Майже мільярд за пів року отримали компанії, пов'язані з країнами-агресорами. Аналіз тендерів

Заїдаєш та запиваєш стрес? Військовий психолог дав поради, від яких легше голові та шлунку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валерий Мысык

    Мізрах І.А. - це сама огидна тварюка на усьому білому світі! Це не просто шахрай. Це бандит, який заради грошей знищував цілі родини. Про це відомо було і його батькові (підтримував, допомагав), дружині , родичам і друзям. Хай його Бог скарає! А правоохоронцям я можу багато чого додати до його біографії топ-злочинця!
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Читач33

    У Бахмут його! Нехай там співає

keyboard_arrow_up