Зникне на років 15... За розбещення маленьких дівчаток судитимуть вінницького художника

Зникне на років 15... За розбещення маленьких дівчаток судитимуть вінницького художника
Момент затримання вчителя малювання / грудень 2022
  • До 15 років за ґратами загрожує чоловіку, який розбещував дітей.
  • Слідство завершило роботу по його провадженню та передає до суду обвинувальний акт.
  • Розповідаємо обставини справи, де постраждалими стали маленькі дівчатка. 

Цей вінницький «митець», якому зараз 56 років, облаштував «художню школу» в кімнаті власної квартири. Виглядало це місце страхітливо, це бачите на фото нижче. Далі розкажемо, що відбувалося в цьому приміщенні.

Тут мали бути приватні уроки малювання, а насправді — вчитель використовував дівчаток для задоволення власних потреб. Своїм авторитетом учитель змушував дівчаток роздягатися, малював їх з натури, фотографував і не тільки...

Відео дня

Ось які докази вилучили під час обшуку працівники поліції, коли викрили чоловіка на злочинній діяльності:

  • фотографії та відеозаписи оголених та напівоголених дітей,
  • рукописні й друковані тексти сексуального характеру,
  • текстові «алгоритми» заподіяння малолітнім фізичного болю та знущань,
  • листування із дітьми сексуального характеру із зазначенням видів покарань у разі розголошення вихованцями його дій.

Комп'ютерна техніка, мобільні пристрої, флеш-накопичувачі також стали доказами по справі розбещення, в якій на момент завершення розслідування довели 35 епізодів. 

Відео з затримання злочинця збереглося в мережі: 

Наприкінці минулого року ми розповідали, що поліцейські затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання чоловіка, що в себе вдома розбещував дівчаток. Тоді кривднику учениць художньої школи на дому на час слідства обрали найсуворіший запобіжний захід — тримання під вартою.

В обласному главку поліції ще до завершення слідства розповідали, що цей вінничанин більше 10-ти років вчиняв розпусні дії відносно дітей. Та лишень тепер збочений художник має нарешті понести покарання за всі ці роки. 

Матеріали його справи передали до суду. Про це одночасно сьогодні, 24 квітня, прозвітували пресслужби двох відомств: і прокуратури, і поліції. 

— Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник в одній із кімнат власного помешкання в обласному центрі створив «художній гурток» для дітей. Об’єктами його розпусних дій ставали малолітні вихованки, які приходили на приватні заняття з малювання. Переважна більшість постраждалих від дій правопорушника — це дівчатка віком від 10 до 14 років, — інформують в поліції.

В пресслужбі Вінницької обласної прокуратури розповідають дещо більше: 

— У ході слідства встановлено, що обвинувачений під приводом приватних уроків з малювання, які проводив у власній оселі, користуючись своїми віковими та фізичними перевагами, авторитетом вчителя, здійснював фізичне та інтелектуальне розбещення неповнолітніх дівчат. Крім того, вводячи дітей в оману щодо подальшого здійснення та навчання малюнку з натури, використовуючи психічний вплив, пропонував малолітнім оголити своє тіло, після чого фотографував дітей, а графічні зображення зберігав на власних технічних засобах для подальшого особистого перегляду. У мобільному телефоні та комп'ютері обвинуваченого виявлено фото та відеозаписи, які зловмисник намагався видалити, аби запобігти викриттю та покаранню.

Правова кваліфікація 

Якщо у суді винуватість художника доведуть, йому загрожує суворе покарання: до 15 років позбавлення волі (з забороною займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Ось які злочини довели вчителю малювання й передали на розгляд суду, описавши в обвинувальному акті: 

 

  1. Розбещення неповнолітніх (частина перша та друга статті 156 Кримінального кодексу України).
  2. Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження (частини перша, тертя та четверта статті 301-1 Кримінального кодексу України).
  3. Домагання дитини для сексуальних цілей (частина третя статті 156-1 Кримінального кодексу України).

Від редакції

Нерідко натрапляємо на новини про збоченців, що в містах і селах розбещують чи гвалтують дітей. Якщо кривдника спіймали, то його покарають, але як сім'ям постраждалих пережити сором? І чи можна вберегти дитину від педофіла?

Радимо прочитати поради постійної експертки «20 хвилин», психолога і психоаналітика Анни Катрук, які допоможуть батькам і дітям: 


Читайте також:

Суд поставив крапку у справі Малєца, який чотири роки тому в Академічному вбив свою родину

Судили чоловіка, який вішав собаку на мотузці на дерево

«Він проломив їй голову і задушив»: про вбивство 26-річної дівчини, в якому фігурує військовий

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up