У розкраданні 19 мільйонів гривень підозрюють командира калинівської військової частини

У розкраданні 19 мільйонів гривень підозрюють командира калинівської військової частини
  • СБУ викрила розкрадання 19 мільйонів гривень, виділених на посилення інженерного захисту однієї з військових частин на Вінниччині.
  • З власних джерел редакції відомо, що у злочині підозрюють командира військової частини А1119, що в Калинівці. Тривають слідчі дії.

Про те, що Служба безпеки України у Вінницькій області виявила розкрадання 19 мільйонів гривень пишуть на сайті СБУ. Гроші призначалися для удосконалення системи інженерного захисту. За інформацією наших джерел, розкрадання коштів відбулось у калинівській військовій частині А1119, де кілька днів тому зі сховища солдат вкрав боєприпаси. 

За даними спецслужби, у 2017 році Міністерство оборони України уклало договір з комерційною структурою, яка мала збудувати для військових інженерні споруди. На ці роботи було виділено 41 млн гривень.Але під час виконання контракту менеджмент фірми привласнив з цих коштів понад 19 млн гривень. Підрядники не виконали значну частину робіт та поставили будматеріали у менших обсягах.

Відео дня

Як пише Державне бюро розслідувань, впродовж червня-липня 2019 року ці ж особи привласнили майже 16 мільйонів бюджетних коштів, отриманих в якості передплати за послуги з будівництва дорожнього покриття, які вони не збиралися виконувати.

У межах розпочатого кримінального провадження командиру військової частини та його спільникам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

«Організатору злочинної групи, одному із виконавців та двом спільникам повідомлено про підозру за привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Ще одному із виконавців повідомлено про підозру за привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. », — пишуть в СБУ. 

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності. 

Читайте також: 

На складі боєприпасів у Калинівці солдат вкрав гранати. Що відомо про інцидент?

Стрілянина у Броварах: поліція розповіла нові подробиці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Дмитрий Голковский

    Це один з найкращих, якщо не найкращій, з офіцерів з якими доводилося нести службу!! Порядна та вірна Україні людина!!!!
  • Стас Кот

    Це все брехня! Батюк Микола Іванович справжній Офіцер і чесна людина. Завжди справедливий, вірний військовій присязі.
  • Татьяна Литвиненко

    Командира знаю особисто не один рік,  він справжній офіцер та порядна людина.  Більш ніж впевнена,  що "прокуГори" шукають як завжди "цапа -відбувайла ". Аби всі такі як Батюк М. крали, то наша держава давно розквітла. Бо він живе за старається жити за законом,  за правилами,  а головне за порядністю!
  • лишь бы как

    массовые расстрелы эту страну уже не спасут .
    осталась надежда только на ковровые бомбометания. ну или апокалипсис
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up